Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 15 svar.

The Name of the wind (1 bok i en triologi)

Handler om Kvothe so forteller sin egen historie; om en liten gutt som vokser opp i en omreisende artisttropp, der han lærer seg både tryllerier og mer vitenskapelig kunnskap. En lykkelig oppvekst som får sin tragiske avslutning da han opplever at foreldrene blir drept i et bakhold. deretter får vi høre hele lishistorien hans. Den legger vekt på ordenes kraft og magi, om indre styrke og om kunnskapens og den mentale viljens overskridende kraft.

For både nybegynnere og veteraner innen fantasy.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den var helt fantastisk overraskende god! :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette spurte jeg om også! Du kan se litt her!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her finner du listen over bokelskernes favoritter.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har så mange favorittbøker at det er vanskelig å velge, men tar en norsk en :)

Ulva fra Huldertjern av Willy Ustad

Den handler om en hulder som levde på 1400-tallet i Norge og jobbet som gårdsjente helt til den lokale presten hauset opp bygda mot henne og søsteren. I Ustads univers går huldergenet kun langs den kvinnelige delen av famiilien, dvs. døtrer får halen og de andre evnene, guttene får ikke hale, men deres døtre igjen kan bli huldre. Huldra heter Ulva og når hun rømmer til skogs blir hun "kidnappet" av et romskip. Det viser seg at mannskapet på skipet er høyst menneskelige i utseende, men kaller seg hnau. Vel fremme på basen deres i asteroidebeltet får Ulva vite mer om sitt folks historie. Hulderfolket er genetisk fremstilt på kunstig vis av en avansert sivilisasjon på Jorda for lenge, lenge siden. Sivilisasjonen forsvant etterhvert i havet og en del rømte til en annen planet, disse som kaller seg hnau. Det hintes sterkt til at denne sivilisasjonen var Atlantis uten at A-ordet nevnes i det hele tatt.

Boken fortsetter i "moderne" tid, Ulva har blitt vekket til live av hnauene, de trenger noen som kan skaffe dem genetisk materiale og siden huldra er kjent for sin evne til å lokke menn, ønsker hnauene at Ulva skal gjøre det for dem. I boka forklares denne evnen med at huldra er utstyrt med en kjertel som utskiller et meget kraftig hormon. Ulva liker ikke helt dette oppdraget, i hennes øyne er det på linje med å prostituere seg.

Men hun er heldig så og si, hun møter en mann hun ikke trenger å bruke hormonene sine på. Resten skal jeg ikke fortelle fordi det vil røpe handlingen i boka for mye :) Men den er både en sci-fi bok som tar for seg gammel folketro og "Atlantis" og en liten kjærlighetshistorie også :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvordan får man tak i denne boken? den kommer ikke engang opp i søkeresultatet i min butikk (Ark) Vil så veldig lese denne

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du ikke MÅ eie den så kan du alltids fjernlåne den på biblioteket om de ikke har den på ditt lokale. Det gjorde jeg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

det kan je vettu.. æ prøv! ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da må du nok ty til antikvariat.net, ser at Fellesantikvariatet i Oslo har den; antikvariat.net

Godt sagt! (1) Varsle Svar

takk for svar :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare hyggelig :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

antikvariat.net er litt kranglete. Men denne lenken burde få opp boka :-)

(For what it's worth: En etterkommer fra huldrefolket i denne boka dukker også opp i Ustads serie Fire Søsken, i boka Mørke makter. Kanskje flere steder også?)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kjente jeg ikke til, takk for tips geitebukkeskjegg! :) Ustad har skrevet en annen huldrebok, satt til 14-1500 tall, altså Ulvas opprinnelige nåtid, hvor en mann bor sammen med ei hulder. Et liv i dødens tid heter den, antar at den foregår under Svartedauden, mao. før Ulvas tid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Interessant, Trond G :-) Da kan det være du møter igjen noen fra "Dødens tid" i "Mørke makter" (som er en spøkelseshistorie/koselig såpeopera)? Der opptrer et gjenferd fra tida rundt Svartedauden, en prest som hater huldre....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mye mulig :) Mørke makter skal skrives opp på bruktboklista mi som jeg ikke har begynt på egentlig, men helt klart burde lage :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Marit HåverstadVannflaskeMorten MüllerJan-Olav SelforsHarald KPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonIngunnJSilje HvalstadIngeborg GDaffy EnglundKirsten LundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete GjessingCecilie69Anette SBjørn SturødHilde H HelsethJarmo LarsenElisabeth SveeLisbeth Kingsrud KvistenTone SundlandAlice NordliMarianne  SkageBeathe SolbergGro-Anita RoenKaramasov11Nina GAnne-Stine Ruud Husevåg