Bøker som ikke fenger av og til, tror jeg ikke dreper leselysten, kanskje tvert imot, men det er min mening. Når jeg har lest noen av de gamle bøkene i hylla som endte som en toer eller treer, så blir jeg så veldig glad når jeg plukker ut en som fullstendig bergtar meg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Ja, på litt sikt, men der og da blir den borte.. i alle fall for min del, da holder på med en bok som er så kjedelig at jeg gjør alt mulig annet istedet for å lese. Men det er jo kjempe deilig å lese en knall bra bok etterpå da :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har blitt vant til å lese flere samtidig, det hjelper på hvis en av de er kjedelig. Akkurat nå holder jeg på med Victor Alveberg-trilogien av Ketil Bjørnstad, den er på 1580 sider og dessverre fenger den meg i liten grad. Allikevel er jeg innstilt på å fullføre den. Ganske så skuffet egentlig da jeg har likt andre bøker av Bjørnstad veldig godt, men sånn er det av og til.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du har et poeng, gretemor. Jeg oppfatter meg selv som en kresen leser, holder meg helst til bøker jeg kan gi 6 og 5 på terningen. Ser verdien av å presse seg gjennom også annen litteratur, samtidig som jeg synes at, for å si det med en klisje: "livet er for kort til dårlige bøker".

Ang. Bjørnstads Alveberg-trilogien, tvang meg gjennom første bind Drift tidligere i sommer, se mine synspunkter her, mens barnebarnet på 9 stadig spurte hva ordet drift betyr, og hvorfor jeg leste den boken jeg ikke likte. Nå går hele serien på loppemarked.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har stadig lest at livet er for kort for dårlige bøker, selv i fra veldig unge mennesker, da blir det for dumt, men vi to er ikke så unge lenger, allikevel liker jeg ikke klisjeen.

Når det gjelder Victor Alveberg forstår jeg, men ta sjansen på "Til musikken", den vil ganske sikkert gi deg en helt annen opplevelse :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Støtter Gretemor her, jeg slet meg gjennom Alveberg-trilogien, og synes fortsatt tiden kunne vært bedre anvendt - men derimot "til musikken" - og de to oppfølgere - husker ikke tittel akkurat nå - (elven og damen i dalen?) likte jeg også veldig godt. Så ikke avskriv forfatteren selv om du har slitt med en av hans bøker. :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hmmm, jeg hadde bestemt meg for å avskrive Bjørnstad. Til musikken -- ja hvis jeg dumper over den.
Og du har helt rett, vi to er ikke så unge lenger, så skal vi holde oss til det trygge -- eller ta noen sjanser....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg tenker begge deler :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes absolutt en skal ta noen sjanser, - om ikke, tenk på alt det flotte en kan gå glipp av...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er akkurat det jeg mener og tenker :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågsvarteperHarald KNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LKirsten LundEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica Carlsen