Jeg vurderer å begynne å lese litt klassikere, men hva beskriver en klassiker?
Eller hva ville du kalt en klassiker?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Det gjekk ein identisk diskusjon her inne for omlag ein månad sidan:
http://bokelskere.no/tekst/225747/
Det kan jo vere greit å skule litt til kva som kom fram i denne tråden også.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

klassiker er noe som har blitt lest i flere generasjoner, og som alle har hørt om, og som kanskje du har lest selv. Den siste mohikaner, Gullivers reiser, De tre musketerer, Robin Hood, Tsarens kurer osv osv osv..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For å kunne kalles en klassiker bør vel boka også være relativt kjent og lest av forholdsvis mange. Det finnes vel f.eks nobelprisvinnere som sikkert skriver litteratur av høy kvalitet, men som er heller vanskelig tilgjengelige og som ikke leses av så altfor mange. Kan slik litteratur kalles klassisk?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter min mening er en klassiker kunstverk eller litteratur av tidløs kvalitet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er ulike meninger om hva en klassiker er. Etter min mening er det et verk som har en slik kvalitet at det står seg over lang tid. Det er gjerne en bok som har vært nyskapende eller oppsiktsvekkende i sin tid (men det behøver ikke være det). Videre er det litteratur som gir deg noe mer enn ren underholdning. De virkelige gode klassikerne er de som innbyr til refleksjon og ettertanke. Det skader heller ikke om handlingen er spennende, interessant eller morsom. Lykke til med lesingen!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Morten BolstadIngeborg GTrude JensenEster SBerit RBjørg RistvedtBenedikteAkima MontgomeryElisabeth SveeVioleta JakobsenStig Tingar hSolPi_MesonToveLisbeth Marie UvaagPiippokattaReadninggirl30Kirsten LundRufsetufsaBjørg L.Anniken LFride LindsethKristin SpalderIreneleserHarald KAnneWangHeidi BCaroline Ekornes JohannessenTorill RevheimMonica CarlsenDressmyshelfEli HagelundTonje-Elisabeth StørkersenGeir SundetWenche VargasHilde H HelsethSiljeMarit HåverstadStian Axdal