Det er da ihvertfall slik at man ved å lese tar opp i seg andre folks perspektiver, og gjerne fører dette til en viss forståelse av mennesker og deres vaner, ikke minst toleranse. Men dette kan vel gå begge veier! Hitler skal ha vært en meget belest mann (Peer Gynt har jeg hørt var hans yndlingsbok), og slike ørkenvismenn som stirrer på stjernene og tenker "hm!" de er vel mer enn bare en myte. :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Er ikke uenig med deg, men det er òg et spørsmål og man ønsker å finne det generelle eller det spesielle. Det spesielle har utvilsomt interesse (som for eksempel Hitler), men det generelle har ikke mindre interesse dersom man evner å peke på noe som er allmenngylig for oss mennesker. Men da må man lete etter tendenser som gjelder alle og ikke de få (dedusere snarere enn å indusere).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

ingar hTone Maria JonassenSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita NessBeathe SolbergDemeterBerit RKirsten LundAnn ChristinSynnøve H HoelCamillaMarit AamdallittymseIngebjørgDaffy EnglundFiolIngeborg GElisabeth SveeLilleviHeidiEirin EftevandKjell PHarald KAnette SFlettietteMonica CarlsenMads Leonard HolvikEgil StangelandPiippokattaMarenMarianne AugustaritaolineIngvild SRufsetufsaJanne Kristin HøylandReidun Anette AugustinLinnMarianne  SkageVannflaske