Uten å nøle gir jeg denne boken en 6-er på terningen. Så rørende, gripende og fortettet. Du kan lese min omtale av England fortellerher.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 37 svar.

Takk for flott anmeldelse. Denne ønsker jeg å lese. Tror du novellesamlingen er lett å få tak i? Morsomt med titelen....får lyst til å lese din bok om Veierland også, Lillevi.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så hyggelig å høre! (Jeg sender deg en melding)

Jeg fant novellesamlingen ved en tilfeldighet på et bruktmarked. Har ikke funnet noen av de andre i serien, men nå har jeg vært lite på bruktmarkeder i det siste. Lykke til på bokjakt, Brit! Jeg tror disse novellene vil falle i din smak.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boka har jeg kost meg med å lese innimellom andre bøker det siste halvåret. Og her kommer virkelig godbitene som perler på en snor! I tillegg til novellene du nevner i din bokomtale, har jeg merket av W. Sommerset Maughams "Det kommer en dag", P. G. Wodehouses "Jeeves og sangenes sang" (hvorfor har jeg alltid trodd at Wodehouse skulle være kjedelig, tro?), Graham Greenes "Ødeleggelsesverket", William Sansoms "En tur på landet" og Roald Dahls "Et hode kortere" som spesielt gode. De andre novellene var også gode. Her var det stor spennvidde, men kvalitet hele veien. Det ble en klar sekser fra meg også!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så hyggelig melding! Jeg er enda ikke helt i mål med novellene (ligger på hytta). Har heller funnet flere av bøkene i serien, men er stadig på utkikk.

Jeg elsker Wodehouse! Laget en gang denne listen over noen av hans bøker. Det viser seg at vi er flere Wodehouse-fan her inne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vet det står en Wodehouse-bok på hytta, men er ikke sikker på hvilken det er. Kommer nok til å se nærmere på den til sommeren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

La meg endelig høre hva du synes, når du kommer så langt. Min absolutte Wodehouse-favoritt er Keiserinnen av Blandings. Spør meg ikke hvorfor, men jeg ler så tårene triller.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ser av diskusjonen som følger etter din kommentar at jeg ikke er eneste tullingen (som jeg trodde) som har blitt glad i og kjøpt -forteller serien fra bokklubbens glansdager. (Min mor var medlem og jeg skylder på henne om noen lurer på hvorfor jeg leser) Jeg har ikke kommet lengre enn til 13 bøker, men Antikvariat.net hjelper meg videre etterhvert.
God lesning!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er det noe jeg har erfart, gjennom bokelskere og ellers i livet, er det at "tulling" er man ikke om man samler på en bestemt type bøker. Stor takk til din mor som hadde et åpent blikk for disse flotte bøkene!.

Lykke til - både til deg og meg - i jakten på flere i denne serien fra den tiden da Bokklubben virkelig var en bokklubb!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Som et lite apropos til felleslesningen av Steinbeck: Hvis du er så heldig å finne "Amerika forteller", bind 2, vil du der finne novellen Pioneren av John Steinbeck og to sider med Gordon Hølmebakks omtale av forfatteren.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk for tipset, den står allerede på ønskelisten! Gemalen mener han har hatt Amerika foreller en gang i tiden. Men finnes den fortsatt i huset...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fortellerserien er gitt ut av Den norske Bokklubben. Jeg har tolv bøker i serien, bl a de som er nevnt her, og har lest sporadisk i flere av bøkene. Jeg synes å huske at Perler i prosa var en pensumbok i norskfaget på lærerskolen for 45 år siden. Se forøverig min liste Fortellerserien.
Kanskje blir det mer novellelesing ut over høsten og da dukker det sikkert opp noen kommentarer på Bokelskere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er nok langt flere enn 12 bøker i denne serien. I bokhylla mi står 21 bøker, og jeg vet at det finnes enda flere. Disse bøkene er nok for lengst utsolgte, så man må nok ty til bruktforretninger hvis man vil skaffe seg noen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I biblioteket mitt har jeg 30 bøker i denne serien, det er mulig at det finnes enda flere. Disse bøkene kan kjøpes i de fleste antikvariater, og er et bevis på at kvalitet ikke nødvendigvis har ublue priser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg søkte nettopp på nettet og fant fram til en grei side som het "Biblioteksvar". Der kunne man fortelle at det finnes 31 bøker i serien.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så sant som det er sagt,jeg har hele serien og det er 31 bøker. Står i bokhylla mi under Fortellerserien

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du lest alle? Novellesamlinger er vel ikke alltid noe man leser fra perm til perm i ett jafs. Er det noveller du spesielt vil anbefale?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er mer enn 20 år siden jeg leste mange av dem,leste dem etterhvert som dem kom i bokklubben. Må si at England forteller er den boka jeg har likt best, har kommet tilbake til den mange ganger. Da jeg var ung var det særlig Apehånden jeg syntes var fin i nevnte bok. Men husker jeg likte Amerika,Irland og Perler i prosa.Men det er lenge siden,må snart få lest igjennom endel igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg husker også godt "Apehånden". Den var skikkelig skummel. Elementer som India, tre ønsker og den døde sønnen, gjorde sterkt inntrykk på meg. Ellers er det visst den norske "Perler i prosa" jeg har lest mest og kjenner best.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flott omtale! Jeg har de siste par årene kjøpt opp flere bøker i denne serien på brukthandler, og nå ser jeg at "England forteller" står i bokhylla og byr seg fram. Foreløpig har jeg bare lest "Perler i prosa", bind 1, som gir smakebiter fra Norges litteratur.

Savner i grunnen den gode gamle Bokklubben, jeg også.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har også Perler i prosa i bokhylla - lenge sidan den har vore opna. Godt med ei påminning!
Har elles planar om litt Steinbeck denne hausten, som Lillevi lenger nede her! Vil både repetere dei eg har lese før, - og lese nokre som nyleg har fått plass i bokhylla.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eksklusive noveller og John Steinbeck - kan det bli bedre!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk skal du ha! Jeg trodde jeg hadde og har lest Perler i prosa, men det viste seg å være Norske mesternoveller - "Femti norske forfattere har kåret Norges beste noveller," som det står på vaskeseddelen. Litt skeptisk til sånne forfatterkåringer ...

Andre novellesamlinger av høy klasse er Karavane og Cargo begge i utvalg ved Gorden Hølmebakk. Det begynner å bli lenge siden jeg leste disse, men husker at de opptok meg intenst. Leste alle i samme periode. Mener jeg oppfattet Norske mesternoveller som mer varierende i kvaliteten enn de to sistnevnte.

Noveller er en interessant og undervurdert (?) sjanger.

Hører veldig gjerne hva du synes om England forteller, Bjørg - hvis du tar imot invitten :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har faktisk plukket den fram og har nettopp lest "Hagefesten" som du anbefalte. Og det er mye å spinne videre på i den, så jeg lar det bli med en novelle i gangen. Mansfield var forresten en ukjent forfatter for meg. Det er morsomt med slike samlinger at man kan få smakebiter som gjør en oppmerksom på nye forfattere en ønsker å lese mer av.

Hvis du skulle komme over "Perler i prosa", vil jeg spesielt anbefale deg å lese Agnar Mykles "Skjenselens korinter" hvis du ikke har lest den før. Det er noe av det beste jeg har lest av en norsk forfatter. Jeg har planer om å lese noen av Mykles romaner i høst/vinter. (Men erfaringsmessig dukker det gjerne opp så mange bøker jeg får lyst til å lese at det kan hende jeg ombestemmer meg mange ganger før jeg kommer så langt...)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skjenselens korinter (for en tittel!) står i Norske mesternoveller. Jeg har lest den, men det er mange, mange år siden, vil lese den på nytt nå. Takk. Tror jeg skal lese flere noveller, plukke fra samlingene mine, mens jeg jakter på John Steinbeck, som skal være min høsts forfatter.

Enig i det du sier om noveller som smakebiter, hjelp til å oppdage nye forfattere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skjenselens korinter er en av mange noveller som har gjort inntrykk på meg gjennom et langt leserliv. Ellers er jeg litt i tvil om hvorvidt noveller egner seg som smakebiter - ofte synes jeg novelleforfattere taper seg litt når de gir seg i kast med romaner (Agnar Mykle er ett av "unntakene som bekrefter regelen").

Kanskje du inviterer til felleslesning av Steinbeck? - Lenge siden jeg har lest noe av ham, men jeg skulle gjerne fornye bekjentskapet med en del av persongalleriet hans!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kanskje du inviterer til felleslesning av Steinbeck?

Oi, oi, den må jeg sove på ... og ikke minst, skaffe meg flere av Steinbecks bøker. Men tanken er unektelig forlokkende...

Takker ellers for dine innsiktsfulle kommentarer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hadde vært moro med felles lesning av Steinbeck. Har aldri deltatt på slikt siden jeg var student. Har lest første del av Øst for Eden i sommer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt forslag. Steinbeck stend høgt på lista over forfattarar eg skammar meg over å ikkje ha lest noko av. Felleslesning er nytt for meg, men eg kjenner meg klar for å prøve. Håper svevnen leier til at forslaget blir akseptert.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En felleslesing foregår på den måten at vi blir enige om hvilke verker vi skal lese, og en tidsplan. Så leser vi - og diskuterer. Hvis du søker opp Nattens brød - lese bøkene sammen, finner du ett eksempel på hvordan dette kan gjøres. Personlig har jeg hatt et uendelig stort utbytte av de felleslesingene jeg har deltatt i.

John Steinbeck er en forfatter jeg ikke kjenner veldig godt. Det lille jeg har lest av ham, har så absolutt falt i smak. Usikker på hvordan gripe en felleslesing av hans verker fatt. Tar mer enn gjerne imot synspunkter. Og - er det interesse for en slik felleslesing?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg blir med. Har leste 10-15 stykker de siste årene, men har i alle fall ei ulest. Høres spennende ut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg blir gjerne med på felleslesing av Steinbeck!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er forslaget om felleslesing av Steinbeck framleis til vurdering, eller er det lagt på is inntil vidare?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så fint at du tar opp dette, og at interessen er til stede!

Hvis jeg skal ta initiativ og ansvar for felleslesingen, må den nok skyves ut til senere på høsten, litt usikkert når. Om du, Jostein, eller andre tar initiativet, er det supert, og jeg skal klare å henge meg på. Å ta ansvar for en felleslesing krever ikke så mye tid, men noe konsentrasjon og omtanke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forslaget om felleslesing blei jo nærmast "dytta" på deg, du må ikkje ta på deg dette dersom det ikkje passar heilt.

Sjølv vil eg gjerne først ha deltatt på ei felleslesing eller to før eg eventuelt tek ansvar for å gjennomføre ei slik ei. Så inntil vidare ventar eg på neste sjans til å bli med, enten det blir med Steinbeck eller med andre forfattarar eg kunne tenke meg å lære meir om.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk for et hyggelig svar.
Hvis ingen annen griper fatt, foreslår jeg at vi ser det litt an utover høsten. Selv kjenner jeg Steinbeck så godt, andre er sikkert langt mer kompetente enn meg. Men felleslesing er artig da, så vi får se hva vi får til!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Steinbeck skrev en lang rekke bøker, og en del av verkene hans er nok for litt spesielt interesserte, så om jeg skulle arrangere en felleslesing ville jeg plukket ut en håndfull verker og lest dem i kronologisk rekkefølge.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har lest en del Steinbeck, men det begynner å bli en stund siden sist. Kunne veldig godt tenke meg å bli med på en felleslesing!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Harald KEgil StangelandLailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempett