Av de elleve jeg har lest i juli, er det bare tre som nådde opp denne måneden.

Spilleren av F.M. Dostojevskij.
Kungsgatan av Ivar Lo-Johansson.
Siste fristelse av Val McDermid.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 68 svar.

Historien om Pi, Glasshuset, blod og gull og stål og snø :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Historien om Pi" har jeg i hylla, veldig spent på den :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis du vil vite (eller se) mer av forfatteren - kan du alltids kjøpe denne! :))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den burde du glede deg til. Var en veldig bra bok :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste min første bok av Booth Tarkington i juli, og vips så hadde jeg lest fem bøker av nevnte forfatter før måneden var over! Er fortsatt helt henrykt over å ha funnet en ny yndlingsforfatter..
Anbefaler hvertfall alle Jane Austen fans å prøve seg på Alice Adams og Seventeen. Og hvis du er glad i Tom Sawyer må du definitivt lese Penrod og Penrod and Sam.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En verdensomseiling under havet av Jules Verne
Vår felles venn av Charles Dickens
Garman & Worse av Alexander L. Kielland

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tre bøker kommer nok på min liste for beste bøker i juli:

Bienes død av Lisa O'Donnell
Ildmannen av Torkil Damhaug
Forsvinningspunktet av Val McDermid

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste min første Val McDermid bok for kort tid siden, og ble umiddelbart begeistret for forfatteren,språket, skrivestilen, karakterene. Jeg kommer til å lese flere av henne. Liker Torkil Damhaug også. LIsa O'Donnell er ukjent for meg, og jeg skal lese om boken og henne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det må bli Vareopptelling av Erlend Loe. Hørte den på lydbok da jeg kjørte bil. Jeg begynte på Naiv.Super (også lydbok) for tre år siden men den slet jeg meg gjennom og tenkte jeg aldri skulle lese mer av han. Nå ble jeg nysgjerrig på Vareopptelling og tok en sjanse på at dette kanskje kunne falle i smak likevel. Og det gjorde det. Og nå i august har jeg lest Doppler (jeg elsker den boka!) og leser Muleum nå. Tidene forandrer seg med andre ord ;) Jeg har blitt Erlend Loe-fan!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har kun lest Naiv. Super for en del år siden, ble ikke overbegeistret. Men plukket med meg "Doppler" på loppemarked i fjor, den var gratis. Nå gleder jeg meg til å lese den, takk til deg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I luli leste jeg (eller rettere sagt HØRTE jeg som lydbok) 3 kriminalromaner Det var:
Chris Tvedt: Av jord er du kommet, Lotte Hammer: Demonen som gråt og Øystein Wiik: Slakteren:. De to første likte jeg veldig godt. De fungerte utmerket som avkopling. Den tredje var også spennende å høre på, men selve plottet ble etter hvert for vidløftig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Både Chris Tvedt og Øystein Wiik er forfattere jeg ikke kjenner ennå. Det er mange norske krimforfattere på banen for tiden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har du helt rett i. Jeg vil derfor prøve å få lest (eller aller helst hørt) minst én bok av hver som dukker opp. Finner jeg en lydbok på biblioteket av en krimforfatter jeg ennå ikke kjenner, så låner jeg den. Likeledes er det tilbudspris på en slik bok, kjøper jeg den. Etterpå sitter jeg naturligvis igjen med noen forfattere som jeg kommer til å lese mer av.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvem av de norske krimforfatterne liker du best?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Av de norske krimforfattene jeg liker best er nok Karin Fossum. Hun lodder dypere i menneskesinnet enn de fleste andre. Derimot har jeg problemer med å forstå populariteten til bestselgende menn som Jo Nesbø og Gunnar Staalesen. Det er en slags bråkjekk tone i bøkene deres som jeg har problemer med å svelge. Da foretrekker svenske- og danske forfattere som Håkan Nesser og Jussi Adler-Olsen. Bøkene deres er en fin kombinasjon av spenning og humor.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har ikke lest så mange, men den som utpeker seg positivt er Rødstrupe. Fantastisk god bok, synes jeg. Er nettopp ferdig med Sorgenfri, men den nådde ikke opp.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den beste i juli var Mengele Zoo - Gert Nygårdshaug. Skjønnar ikkje kvifor eg ikkje har lese den før..!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg skal starte på M.Z. i løpet av få dager, etter å ha utsatt i flere år...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den står i hylla mi ulest, takk for at du minner meg på den :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mengele Zoo er første bok i Mino-triologien, og du vil kanskje like de to andre også, nemlig Himmelblomsttreet og Afrodites basseng. Selv synes jeg den midterste av de tre er den beste.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg skal lese alle tre bøkene i løpet av høsten :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Misunner deg nesten som har dem til gode :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den beste boken i juli ble De dødes tjern av Andre Bjerke.

Dette var en mesterlig krimroman som var uhyggelig spennende.
Flott persongalleri, intriger, humor, godt språk og masse grøss. Rett og slett en fantastisk leseopplevelse :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg likte den jeg også, og det er en bok som gjerne kan gjenleses :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oj, uten tvil Papillon I og II av Henri Charrière... Ikke det at jeg har hatt tid til å lese så mye, travel ferie, så har det blitt mye jobb, opplæring av en ny kollega (noe jeg fryder meg over!) og flytting. Herlige timer på terrassen har det blitt, og jeg tror jeg kommer til å huske at det var der jeg leste denne spennende (selvbiografiske) romanen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Papillon gjenleste jeg for kort tid siden, og hadde kanskje vel så mye glede av den da. Favorittbok hos meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det ble den umiddelbart hos meg også, drivende spennende og helt ulik alle selvsentrerte biografier... Han har virkelig hatt grunn til å fortelle sin historie! Medmenneske, kameratskap, eventyr, ukuelighet... Snakker om å leve hundre prosent, selv om samfunnet gjør sitt beste for å hindre han!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I Juli leste jeg 16 bøker og har gitt terningkast 6 til en bok og 5 til 3 bøker:

6 - Historien om Ferdinand først og fremst fordi jeg kjente meg så godt igjen fra tegnefilmen som jeg har sett hver jul så lenge jeg kan huske (på svt1)

5 - Mysteriet om gæsten fra det ydre rum

5 - Sære skabninger

5 - Bogen om Frankenstein

De 2 første 5'erne skal jeg kjøpe med så snart jeg finner noen eksemplarer til salgs i antikvariat eller på qxl dk, og Bogen om Frankenstein har jeg allerede fått tak i, aller 3 er på dansk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det vert aldri so mykje lesing som eg har tenkt om sommaren for min del, dagane går til jobb og kveldane til bærplukking, familieliv og forefallande eventyr. Men litt lesing vert det jo alltid, og i sommar har eg (gjen)oppdaga Ragnar Hovland. Dermed er den beste juli-boki ein enkel sak: 1964 av Hovland.
Elles har eg lytta til Greven av Monte Cristo av Alenxadre Dumas, som alltid er ei stor oppleving å gjenoppleva, og til The Hitchhiker's Guide to the Galaxy av Douglas Adams, som får meg til å le høgt. Tre ganske ulike, men underhaldande, bøker på mi "best of"-liste altså.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Av de elleve jeg har fått lest i juli må jeg nok trekke frem:
Mengele Zoo - Gert Nygårdshaug Har alltid kviet meg litt for å lese denne, men når jeg først kom inn i boken ble det en magisk fortelling om miljø, kjærlighet og vennskap.

En mann med navn Ove - Fredrik Backman Jeg gråt og lo om hverandre. Tror ikke jeg helt skjønte hvor flott boken var før jeg leste siste side.

Magnhild - Guri Idsø Viken En chick-flick roman for de som hater chick-flicks! Lettlest og underholdene!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Mengele Zoo" har jeg kviet meg litt for og hatt lenge i hylla jeg også, aner på en måte ikke helt hva boken dreier seg om, fint at du sier noe om den. "En mann med navn Ove" er nevnt ofte her inne i det siste, sikkert ikke uten grunn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Av dei bøkene eg har lese i juli er "Kall meg Rosa Parks" av Åsa Lantz den desidert beste. Ei ganske tjukk bok vart lese på to dagar, og spenningsnivået var høgt. Kunne minne litt om bøkene om Lisbeth Salander...
Fin tråd, Gretemor! Må tenke litt igjennom kva las eg eigentlig?
Ha ei god helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En helt ukjent bok og forfatter for meg, skal sjekke den opp, takk for tipset. En god helg til deg også!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tror jeg hadde tråden, "din mest overraskende bok" litt i bakhodet da jeg postet svaret mitt.
Vil derfor svare følgende på spørsmålet ditt: De 3 beste bøkene er: ""Fyrsten" av Langeland, "Kane og Abel" av Jeffrey Archer og "Politi" av Nesbø.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som jeg tror jeg har skrevet før, så er jeg veldig nygjerrig på Langeland, har "Wonderboy" og "Verdensmestrene" stående. Jeffrey Archer har jeg nok lest noe av en gang i tiden, men "Kane og Abel" høres fristende ut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For det første må jeg innrømme at julilesningen i en viss grad har dreid seg om "nyheter" på bokfronten. Og det betyr jo en viss forutsigbarhet i forhold til forfatteren og hans tidligere prestasjoner. Men det har vært både opp- og nedturer. Jeg ble litt ferdig med Nesbø etter hans forrige bok "Panserhjertet". Var lei både Harry Hole og de grusomme handlingene i boken. Allikevel ble jeg fristet til å lese hans siste "Politi" og jeg ble virkelig positivt overrasket. Fikk mer sympati for Hole, og må videre innrømme at boken er utrolig god, en nervepirrende pageturner, en intelligent og velskrevet krim. Etter denne øsker jeg faktisk hans neste hjertelig velkommen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har blitt så grundig lei Harry Hole, at jeg ikke lar meg friste av de gode anmeldelsene. Kanskje en dag...

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skjønner hva du mener :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror at En mann ved navn Ove av Fredrik Backman og Ny grunnlov av Are Kalvø har vært de beste bøkene denne måneden :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"En mann med navn Ove" har jeg bitt meg merke i. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Syns ofte det er vanskelig å velge ut bøker til denne tråden, men denne måneden er det ingen tvil!
Jeg har også lest 11 bøker, og den best var Paradisoffer av Kristina Ohlsson. Den var rett og slett kjempe spennende! Satt med høy puls fra første til siste side :)
Den endte opp med en 6er fra meg og rett på lista mi over årets favoritter!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg så alt av Kirsti Blom
Karitas: kaos på lerret av Kristin Marja Baldursdottir

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Juli måneds høydepunkt ble Jan Ove Ekebergs biografi om Adolf H. Lindstrøm; Et liv i isen.
Lindstrøm ble født i 1866 i Hammerfest av foreldre som var innvandret fra Finland. Som 15-åring mønstret han på i byssa på en lokal ishavsfangstskute. Med tiden kom han til å bli den nordmann som har lengst fartstid i Arktis og Antarktis. Han deltok på alle de store klassiske polarekspedisjonene med Nansen, Amundsen og Sverdrup.
Roald Amundsen skrev om ham i sin dagbok: "Han har ydet de norske polarexpeditioner større & verdifullere tjenester enn noen annen mann".
Jan Ove Ekeberg skriver godt om et spennende livsløp.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boken vekker min nysgjerrighet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

11 i juli? OKK har lest ut ut. EN OM jESUS av NP Thuesen, og den kom i 2008. Tar for seg hvem Jesus var, og om arkeologiske utgravinger som kan bekrefte eller avkrefte det som står i bibelen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har fått lest mye i juli, så jeg har hele fire favoritter som er er svært forskjellige, nemlig
Himmelsk harmoni av Péter Esterház
1Q84 av Haruki Murakami
Umbrella av Will Self
The Memory of Running av Ron McLarty

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Himmelsk harmoni" og "Jeg husker at jeg løp" er ført opp på ønkelista mi. Mr. Murakami er jeg mildt sagt nysgjerrig på, "Kafka på stranden" står ulest i hylla :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror du vil like Himmelsk harmoni, gretemor.
En tid etter at Himmelsk harmoni ble utgitt oppdaget Esterhazy at faren hadde jobbet som kollabortør under russerne. I den forbindelse utga han en appendiks til boken. For meg har den ingen betydning. Forfatterens åpning i Himmelsk harmoni, om at det er vanskelig å lyve når man ikke kjenner sannheten, holder lenge nok (for meg).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Håper du liker Himmelsk harmoni og Jeg husker at jeg løp. Jeg likte begge de to, svært forskjellige, romanene veldig godt. Når det gjelder Murakami virker det som alle har sine favoritter. Mine er de to første romanene hans , A Wild Sheep Chase (norsk tittel: Sauejakten) og Dans, dans, dans. Tror det skyldes at jeg leste dem da de kom ut, og at de var så fascinerende og annerledes enn alt annet jeg hadde lest tidligere. Generelt synes jeg romanene er bedre enn novellene hans. Spent på hva du synes om Kafka på stranden når du får lest den!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kafka på stranden er absolutt å anbefale! En av de beste bøkene jeg leste i fjor, og den desisdert beste til Murakami!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt å høre :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mathilda av Roald Dahl og
Flaskepost fra P av Jussi Adler-Olsen er min
favoritter i Juli

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mathilda og stort sett alle bøkene til Roald Dahl elsker jeg. Jeg leste "Flaskepost fra P" da jeg var i svært dårlig humør, og det influerte på leseopplevelsen, men jeg liker Jussi Adler-Olsen og har "Journal 64" stående på vent.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jussi Adler-Olsen med Fasandreperne! Oppdaget han i juli, og den var den beste av de to jeg har lest av han, skal lese resten av bøkene hans om Avdeling Q og. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jussi Adler-Olsen er et godt bekjentskap :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har lest veldig lite i juli, men avslutta siste helga i måneden med Jo Nesbø`s "Politi" - og likte den veldig godt :-) Og så startet jeg nesten umiddelbart med "Miraklene i Santo Fico" - som jeg nå har funnet roen med, og koser meg skikkelig med! Regner med den blir en av de beste august bøkene jeg leser...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Miraklene i Santo Fico" har jeg stående ulest og ser frem til, skriv litt om den i august-tråden :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har blitt lite lesing på meg nå i sommer/juli måned. Vanligvis rekker jeg å lese en del bøker på sommeren, når jeg har ferie og slapper av, men i sommer har jeg vært på to storbyturer, så dermed lite lesing. Jeg har bare rukket å fullføre to bøker i juli måned. Så den beste boka for meg blir Jo Nesbø - Politi. Spennende krim, og Jo Nesbø skuffer aldri. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg skulle gjerne ha bytta ut noen av mine leste bøker mot en av dine storbyturer :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Juli har vært en midt i mellom måned. Ikke mange topper, men helt greie bøker. "Sandmannen" av Lars Kepler er den eneste som nådde opp. Den var kjempespennende og godt skrevet. Sjelden jeg gir toppkarakter for en krim, men det gjorde jeg for denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har stoppa opp og nærmest forkasta Lars Kepler etter "Hypnotisøren". Det er sikkert dumt. "Sandmannen" har jeg lagt merke til har fått gode kritikker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har også hatt litt problemer med ekteparet Kepler. de skriver spennende, men noe for rått etter min mening. "Sandmannen" er anderledes på et vis. Mye mer indre spenning og et godt språk. Prøv den. Artig å se hva du syns

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg gir de nok en sjanse til, men hopper kanskje over de to bøkene i midten :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De beste bøkene jeg har lest i Juli er:
''Skyggen av Angie Sage''
''Spiral av Roderick Gordon & Brian Williams''

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Mammas svik -datterens gripende historie fra Alvdal-saken og Gjerdrum av Anne-Britt Harsem må bli den beste boken jeg har lest i juli. Dette er en hjerteskjærende historie om overgrep, utnyttelse og manipulering, dette er veldig sterk og trist lesing.

Tilståelsen av John Grisham er den andre boken som fortjener å bli nevnt, god historie og den tar opp det viktigste argumentet mot dødstraff sånn jeg ser det. Det er vanskelig å diskutere mot faren for å henrette en uskyldig person.

Det har vært mange helt greie bøker i juli, men det er kun disse to som stikker seg ut som noe ekstra.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har lest mange bøker i Juli, men det ble disse tre:
"Alkymisten" - Coelho
"Den store Gatsby" - Fitzgerald
"Chocolate" - Harris
<3

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Yvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingPiippokattamarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk Ottersen