Synes at filmen "Tatt av kvinnen" var like bra som boka, eneste var at jeg likte slutten i boka bedre, siden den var laget slik at fantasien fikk åpent spillerom.

"Det Gylne Kompasset" er en helt for jævlig dårlig film. Bøkene er tusen ganger bedre. Forfatteren av boka er ateist, mens filmteamet laget filmen familievennlig og religiøs. Jeg var sur da jeg gikk ut av kinosalen.

"La den rette komme inn" var filmatisert på en helt grei måte, men likte boka best. Filmen fjernet mye av handlingen i boka, de kunne selvsagt ikke ta med alt, men da scenen hvor man fikk se skrittet til vampyren viste, fattet de som ikke hadde lest boka ingenting. I boka fikk man vite at han hadde blitt mishandlet, mens i filmen ble det bare et unødvendig klipp.

"Søstrene Boleyn"... Filmen er noe av det dårligste jeg har sett. I boka er det fokus på søsteren til Anne, Mary. I filmen er det fokus på Anne og mye har blitt endret.

"Gutten i den stripete pyjamasen" er veldig bra filmatisert, men boka er fremdeles bedre. Man får, i boka, vinklet det fra guttens synspunkt, mens i filmen er man litt mer i de voksnes verden. (Jeg kunne ha skrevet mye mer om dette, da jeg hadde om boka og filmen i særemnet).

"Coraline" er mer barnslig filmatisert, men liker både bok og film.

"Hull" er best i bokform, men liker også filmen.

:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Jeg er enig i forhold til Søstrene Boleyn. Jeg syntes boka var underholdene, men filmen fant jeg mangelfull og jeg syns ikke den hadde samme røde tråd som boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ang Søstrene Boleyn, det finnes en filmverson til fra BBC 2003 W&Dav Philippa Lowthorpe som jeg nettopp har kjøpt meg, tror den er nærmere til boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg er veldig ueinig angåande "La den rette komme inn". Filmen fjerna mykje av handlinga ja. Han tona ned grøssaraspektet og krimaspektet og tona opp det sårbare i relasjonen mellom Oscar og Eli. Då eg las boka, var det denne sida av boka eg likte best. Derfor er eg veldig einig i den tolkinga som er blitt gjort.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ang. La den rette komme inn: Aha, nå fikk jeg svar på det ja! Lurte svært på hva det var som feilte den vampyren. Tenkte til og med i retning kjønnsoperasjon..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg vet ikke hvor mye jeg kan si uten å røpe alt. Hehe :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Berit RNinaTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågsvarteperHarald KNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LKirsten LundEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne Sjønnesen