Kanskje finnes det en enkel forklaring på dette problemet, så jeg tar sjansen og spør rett ut: Hvordan siterer jeg dikt nøyaktig slik de står skrevet i boken? Så vidt jeg vet, går det ikke an å "hoppe inn" i en og samme linje her på Bokelskere.
Det første diktet i boken Framandkar av Tarald Stein er et eksempel på det: http://www.freado.com/read/7412/framandkar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Jeg sitter med en iPad p.t., og den gir meg ikke like god oversikt som pc-en, men jeg mener å huske at her på bokelskere.no vil et "høyrevridd hustak" (>) i starten av setningen resultere i et innrykk... Jeg må teste:

Her er testen. Funker det, skal denne setningen stå et hakk inn når jeg har lagret.

ETA: jepp, det funket. Riktignok fikk jeg også en loddrett "sitatmarkering", men vi er da på rett vei...? Jeg brukte et mellomrom etter hustaket, men det kan man droppe om man vil. Her er samme test-setning UTEN det mellomrommet:

Her er testen. Funker det, skal denne setningen stå et hakk inn når jeg har lagret.

Jeg irriterer meg en smule over at admin. har valgt så stor font på sitatene i den nye versjonen av nettstedet, men oh, well.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tusen takk for svar! Dette er mye bedre enn ingenting. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var bra. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg forstod ikkje kva du meinte før eg hadde åpna linken du la ved.

For dei som heller vil klikke:
http://www.freado.com/read/7412/framandkar
(Tips eg fekk frå annelingua ein gang, dersom ein set ein < før lenka og ein > etter lenka blir den klikkbar.)

På første halvdel av 90-talet var eg alminnelig oppegåande med omsyn til html-koder, og den gangen kunne ein nytte & nbsp ; for å lage eit innrykk. (NB! utan mellomrom, altså ikkje mellomrom mellom & og n og heller ikkje mellom p og ;, men eg kan ikkje skrive det rett her, for då vil det ikkje visast ...)

Det ser ut for at dette oldis-trikset fungerer her også:
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;sjå for eit flott innrykk!
(det står & nbsp ; 8 gangar i innrykket over)

Eg vil anta at det finnest enklare metoder, kanskje nettstad-administratoren har eit betre tips?

OPPDATERT
& nbsp ;-trikset virka i forhåndsvisninga medan eg skreiv innlegget, men etter det er posta så virkar det ikkje, då stend de rett og slett & nbsp ; der i staden for innrykk, og det vil jo sjå rimeleg teit ut når ein skal sitere eit dikt. Så, då må du nok vente på eit betre tips.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg beklager at jeg ikke kunne forklare meg bedre. ;-)
Det var dumt det ikke funket, men det var i alle fall verdt et forsøk, så takk for tipset! :-) Jeg kan godt ta kontakt med administratoren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandKirsten LundEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaskeTonjeIvar SandTheaLiv-Torill AustgulenAlice NordliTonesen81EvagretemorHelge-Mikal HartvedtDemeterKarin BergRisRosOgKlagingJan-Olav SelforsHeidi LChristinasiljehusmorToveEllen E. MartolTone HTor-Arne JensenVegard BorgenTine VictoriaEster S