Jeg elsket "Wonderboy" og jeg digger "Fyrsten". Fy flate.....at det er mulig å skildre PR bransjens indre liv slik som Langeland, og jeg velger å tro at han vet hva han snakker om. Boken fenget meg fra første side, først og fremst fordi forfatteren er en fremragende forteller og fordi han evnet å holde min interesse levende gjennom hele boken. Han "utleverer" PR bransjen, først og fremst på en kynisk måte men også med et utrolig engasjement - og "kanskje" med positive hensikter.....? Jeg velger å ikke ta et klart standpunkt her men holde meg til bokens litterære kvaliteter. Den er rett og slett kjempegod. Språklig har jeg ingen ting å utsette, og historien han forteller er interessant. Personngalleriet er satt sammen på en intelligent måte, og hans bruk av kjente personer synes jeg krydrer det hele. Her er det viktig å "holde tungen rett i munnen" og innse at dette er en "oppdiktet" historie men med et reelt innhold. Boken ga meg en innsikt i de metoder som brukes for å lykkes - og for å innkassere ros og anerkjennelse uavhengig av metoder. Først og fremst er dette en spennende og interessant bok proppet av samfunnssatire, og ikke minst skrevet av en forfatter som, tror jeg, vet hva han skriver om.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Wonderboy er absolutt en av mine favoritter, så jeg hadde skyhøye forventninger til Fyrsten. Forventninger som vel ikke helt ble innfridd. Boken er absolutt underholdende nok. Jeg storkoste meg med skildringen av hovedpersonen - han balanserer hårfint på grensen til en parodi uten å gå over streken. Der synes jeg Langeland er helt genial. Men det var noe repetativt over handlingen som etterhvert irriterte meg noe; Nye avsløringer i VG eller DN for deretter aktiv brannslukking. Det er sikkert realistisk nok, men jeg gikk lei. Og så er jeg litt usikker på slutten...

At Christian von der Hall bor et steinkast unna huset mitt dro nok boken opp et par hakk for meg. Det er nesten så jeg ubevisst ser etter Range Roveren hans når jeg kjører ned Nilserundkleiva eller er på Jokeren borte i gata... Kanskje jeg treffer ham neste gang jeg skal til Ullevålseter:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er helt enig med deg. Wonderboy er en av mine favorittbøker. Begge er veldig godt skrevet. Langeland var trainee i Schibsted så han vet veldig godt hva han snakker om når det gjelder teamet i Wonderboy. I intervjuer sier han også at han har studert PR bransjen grundig. Jeg har ikke lest hele Verdensmesterne eller Hauk og Due, men ser at de ikke skaper like mye begeistring som disse to. Kanskje forfatteren bør innse at det er dette han er best på?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

MariarJoakimKristinbjarnuRLibraritas vsomniferumLene AndresenHeidi BStregaSimen "Boktimmy" Ingemundsenkjell kSynnøve H HoelWenche VargasLibris50Aud- HelenHarald KAgnete M. HafskjoldAnniken LCtinaHelena EVigdis VoldRune U. FurbergThomas KlakeggstormdottirGodemineJulie StensethEli HagelundBertyLine DahleEmilie GeistRoger MartinsenRandiInger-LiseErlend Haugen  VikhagenHildaAnneWangAgathe MolvikAtmanBjørn  BakkenVannflaske