Anbefaler!
En flott bok!
Karitas vokser opp i en farløs familie på Island, sammen med to søstre og tre brødre. De har trange kår, og livet er stritt og tøft på Island, - og alle må hjelpe til med å slite og jobbe for å få endene til å møtes. Vi får følge familiens ferd fra 1915 og fram til andre verdenskrig begynner.
Karitas er talentfull og kunstnerisk, og det er hennes skjebne som skildres mest i denne boka.
Jeg har nå begynt på bok nummer 2, Karitas - Kaos på lerret.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Har lest begge. Fantastiske bøker....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er enig; Flott bok!
Eg var ei stund tvilande til at dette var noko for meg, men det var det! Eg vart fascinert av sterke kvinner som ikkje gav opp, sjølv om det såg svart ut, eg likte sterke, stolte og til tider arrogante Karitas som er ulik mange av dei litterære kvinneskikkelsane eg elles les om.
Det er også godt -eller sunt - å bli mint på at det trass alt ikkje er så lenge sidan at livet kunne vere så hardt for så mange, både på Island og her....

Med nokre minus, så opplevde eg språket og skrivestilen til Baldursdóttir som god. Kjem heilt sikkert til å lese bok nr 2...håper den er av same gode kvalitet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg får den som bokklubb-bok i posten snart. Det siste året har jeg nesten ikke kjøpt hovedbøker i bokklubbene jeg er medlem i, men denne måtte jeg ha. Det frister med lesestoff fra Island... Gleder meg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lesestoff fra Island burde ha vært obligatorisk denne varme sommeren 2014. Kanskje det kunne ha avkjølt oss bittelitegranne?
Regner med at boka di er lest nå, Tone?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

vaskekluttove NessBjørn SturødMereteHarald KEllen E. MartolCassiopeiaTove Obrestad WøienAnniken RøilMari Nordø LommelunVibekeJan Erik  Olsenkjell kCtinaSimen "Boktimmy" IngemundsenkntschjrldBente NogvaReidun SvensliØyvind BjørnerudTorill Elisabeth RevheimLibraritas vNabodamaAnjaSyntaksfeilEmilie GeistKristofferSigrid NygaardAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldReadninggirl20LilleviÅsmund ÅdnøySaraLailaJanne BrovoldsveintuhamreInger Johanne SæterbakkTone SundlandAnniken Bjørnes