De fleste her inne er sikkert oppdatert på nyere og klassisk litteratur, og har nok med det. Men av og til synes jeg det er gøy å utforske gamle bøker som nesten ingen har hørt om.

Det er spesielt to romaner som jeg har lyst til å nevne. Den ene heter «Drift» av Fredrik Parelius fra 1928. I forordet (eller etterordet) står det at denne boken kommer til å bli en klassiker… Den handler om prostitusjonsmiljøet i Kristiania, blant annet. Den andre boken er «Over bord» fra 1800-t av den polske forfatteren Stanislaw Przybyszewski. Ganske morsom siden det er en fiktiv historie om Edvard Munch.

Andre som har denne sære interessen, eller vært borti bøker av lignende art? All slags tips mottas med takk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Historien om Gottlob av Torolf Elster var en for meg helt ukjent bok. Men der dukket den plutselig opp i en feriekoffert, i slitt originalutgave fra 1939. En forunderlig bok med en eiendommelig historie. Har fremdeles ikke helt bestemt meg for om jeg likte den eller ikke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.