...alle nettsider har en sånn en.
Først, finfin tjeneste dette her, nesten midt i blinken for meg. Registrerte meg i går og har omsider begynt å få på plass det meste av bøkene mine.

Men jeg har et spørsmål til hvordan folk organiserer bøkene sine? Jeg har startet med å opprette "bokhyller" her inne som henviser bokhyllene bøkene fysisk står i hjemme hos meg. Det er litt av den "kartotek"funksjonen jeg er ute etter ved en side som dette egentlig, for jeg finner som regel aldri den boka jeg leiter etter. De står litt hulter til bulter. Og ja, jeg vet at nå har mange lyst til å be meg gjøre det enkelt og plassere bøkene mine alfabetisk (eller noe lignende), og jeg skulle ønske jeg kunne, jeg har prøvd :) Grunnen til at det er vanskelig er begrenset med plass, forskjellige hyller med forskjellige dimensjoner, slik at noen bøker passer bare i en hylle mens noen passer i en annen.
En dag når jeg er litt mer ordentlig kan jeg kanskje få ordnet meg et hyllesystem hvor det lar seg gjøre å plassere alt som jeg vil, men det blir nok en stund til. Og fram til da må jeg jo vite hvor bøkene mine er (jeg er såpass urutinert at selv bøker i en serie kan være forskjellige utgivelser, slik at ikke alle passer samme sted. Ta Nesbø feks, en eller to av bøkene passer bare i en hylle, men skulle jeg satt alle de andre bøkene hans i den samme hylla ville dte ikke vært plass til alle andre bøker det kun er plass til der).

Så jeg satte i gang, "første hylle venstre", "tredje hylle høyre" etc. Så ser jeg hvor snasent andre gjør det, og lager bokhyller ut i fra kategorier eller andre ting. Jamen oj, det vil jo jeg også gjøre! tenker jeg, det så jo mye bedre ut. Og leiter og leiter etter en annen mulighet til å angi fysisk plassering. For det må jeg nesten ha.
Men finner ingen måte å legge til ekstra info på en bok på.
Jeg kikka på lister og tenkte jeg kunne bruke det, liste 1=hylle1 osv (og ikke gjøre dem offentlige så jeg ikke spammer ned listene med uinteressante ting). Men såvidt jeg kan se kan jeg ikke gå inn på en bok og se hvilken liste den ligger i. Så da er jeg like langt der.
En mulighet er jo selvsagt gammeldagsmåten, ha alt i et excelark eller lignende, men da har jeg plutselig ikke alt på et sted lenger, og det blir mer tungvint å vedlikeholde.

Noen som har noen ideer til hvordan jeg kan løse dette? Klikke på ei bok og så se fra boksida hvor jeg har plassert den uten å misbruke bokhyllefunksjonen? Er det noen kategorier som kan brukes eller et eller annet jeg ikke har fått med meg?

På forhånd takk :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Hm, tidligere gikk det an å legge til et "emneord" til en bok; da kunne du lagt til f.eks. emneordet "første hylle venstre" til en bok og finne alle bøkene merket med det emneordet ved å gå til Finn bøker > Emneord > første hylle venstre. Jeg har ikke brukt funksjonen på lenge, og nå ser jeg at den kanskje ikke finnes lenger? Finner ikke hvor man legger til emneord for en bok. Men emneordene ligger fortsatt under Finn bøker > Emneord da....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet du,jeg synes det høres kjempelurt ut å lage bokhyler ut fra hvor bøkene er plassert. Alfabetisk funker ikke for meg,og jeg må stadig lete etter bøker. Skal jammen vurdere den metoden din når jeg bare får ork og anledning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for svar, Vibeke og Moira. Da tror jeg nok jeg fortsetter som jeg har gjort ja. Var redd jeg brukte hyllene feil og det så rart ut for andre som kikka i hyller, men har etterpå sett at det er flere "ustandardiserte" hyller folk har man kan bla i, så da føler jeg meg ikke så gæærn likevel.

Utfordringen med å unngå å komme fornøyd hjem fra tilbudshylla i bokhandelen med mange kupp og se at heisann, den og den boka har jeg jo fra før er noe av grunnen til at jeg vil bruke en side som dette, skjer jo altfor ofte.

Og jeg er også enig i at det er vanskelig å inndele bøker i kategorier. Den går i ditt, den går i datt, og hva setter jeg denne i?
Et egendefinert taggesystem hadde vært fint til kategorisering, hvor hver bok kan være medlem av flere grupper/tagger. Feks kan man ha en i "Krim", "Norsk", "tjukk", mens en annen kanskje er "humor", "norsk", "tynn", eller noe. Da kunne man jo spedt på med plasseringer og.

Men sida funker fint som den er, skal ikke klage på en gratistjeneste.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vi har mange av de her så det er ikke noe å bry seg om, mange av oss har til og med vært en sånn :-)

Har ingen praktiske triks til deg, men passer det best å organisere og døpe bokhyllene her inne etter hvordan du har det hjemme så gjør du det. Tror det du spør om har blitt etterlyst før, men såvidt jeg vet har det ikke kommet noe løsning på det.

Prøvde meg på litt forskjellig her inne i førsten jeg og, men etterhvert ga jeg opp. Å sortere etter sjanger ble bare tull, jeg synes det var så vanskelig å bestemme sjangeren på en bok at jeg aldri fant den igjen. Nå har jeg gjort så enkelt og kjedelig at jeg sorterer etter språk og fakta/fiksjon, med noen unntak. På den måten blir det ikke så mange hyller å lete gjennom da jeg stort sett husker om jeg leste den på norsk, svensk eller engelsk.

Bokhyllene privat har jeg heller ingen stor orden på, noe som har ført til at jeg ved flere anledninger har klart å kjøpe dobbelt opp av en bok. Å finne igjen bøkene er vanskelig, spesielt da de stort sett står dobbelt, det er ikke sjelden jeg får en overraskelse når jeg titter på de bakerste bøkene.

Lykke til, håper du finner en løsning på det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg og startet med å sorter bøkene mine her hjemme etter sjanger, men etterhvert som jeg fikk flere og flere bøker ble de bare stappa inn der det var plass. Vet sånn ca hvor de fleste er, men mange er nå så dypt begravd at det tar meg år å komme til bunns. Har for tiden mere system på DVDene mine, men de er fordi jeg sjelden kjøper noe nye lenger. Men drama, krig og western filmene ligger på bokrommet som jeg ikke kommer inn på lenger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tine VictoriaIngunnJNinaIvar SandStian AxdalKirsten LundBenedikteJohn LarsenDagfinn JakobsenBjørg L.Torill RevheimRisRosOgKlagingsiljehusmorSolveigNorahEllen E. MartolAkima MontgomeryHarald KHeidi HoltanAgnete M. HafskjoldTanteMamieJane Foss HaugenMarit HøvdeEgil StangelandLailaTor-Arne JensensveinAnniken RøilCarine OlsrødOleLena DammenRune U. FurberggretemorBerit RConnieBjørn SturødGrete AastorpAnneWangritaolineTove