Har skrevet en innlegg om dette tidligere. Er på jakt etter en bok/bokserie til min fetter. Konfirmasjonsgave. Hadde opprinnelig tenk å gi ham Ringenes herre serien, men den viser det seg at han har lest. Jeg vet også at han har lest serien om de fire og han som gjør alt verre.

Han er interessert i eventyr og fantasysjangeren. Sjangre jeg dessverre har lite kjenskap til. Så da spør jeg dere der ute. Dere som har lest ringenes herre og de fire. Har dere noen anbefalinfer til meg? Gjerne noe som kanskje kan minne om de fire, for jeg vet at han likte den serien veldig godt.

Vær så god, anbefal! (helst på norsk)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Jeg vil ambefale deg å lese Bartimeus-trologien av Jonathan Stroud. Den er morsom, vittig og med en godt gjennomtenkt historie som bare blir mer og mer fengende jo mer du leser. Bøkene tar plass i London, med små avstrikkere til bla. Praha og den gamle egypt. London styres av korrupte magikere som med sine djinnier (demoner fra "den andre siden") undertrykker lekfolket. Midt oppi dette står en ung, ambisøs og ikke så rent lite tempramentsfull magiker ved navn Nathaniel. Sammen med sin ufrivillige følgesvenn djinnien Bartimeus, begir han seg ut på jakten etter ære og berømmelse. Bertimeus er bokens jeg person, selv om de også fortelles i tredjepersonsperspektiv fra Nathaniels, og senere lekjenta Katheleens, perspektiv. Bartimeus er med sine skarpe kommentarer og "rett-på-sak" oppførsel en sann plage for sin mester og en sann glede for en hver leser.

Kan også stille meg bak Per Trygves ambefaling av The Wheel of time, eller Tidshjulet på norsk, av Robert Jordan. Spesielt hvis du har lyst på et langtidsprosjekt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med Narnia? Eller Skogland? Eller så klart Harry Potter hvis han ikke har lest dem alt...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil anbefale Sword of Truth (Sannhetens Sverd) av Terry Goodkind og den noe lettere The Belgariad (Sagaen om Belgarion) av David Eddings. Sammen med Wheel of Time (Tidshjulet) foregår handlingen i lignende univers som Ringenes Herre og er kjempebra lesestoff for fantasifrelste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jo, alle 4 er på norsk, de 3 første ble gitt ut i Luna serien på 80-tallet og de har senere kommet i innb utg, skal lese de igjen på eng.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Arven (Eragon-serien) er skikkelig godbøker synes jeg hvertfall. Og vil tro at de passer godt for en gutt i konfirmasjonsalder. Alle de tre første bøkene er oversatt til norsk. Den fjerde boka har ikke kommet ennå, men da har han jo noe å glede seg til.

Artemus Fowl leste jeg så vidt litt av da jeg var 14-15 tror jeg. Og syntes de var ok, men vokste nok fort fra dem, og derfor jeg ikke leste så mange av dem. Er mulig at de passer bedre for gutter.

Ellers er en av mine abolutte favoritter Den mørke materien. Består av tre bøker; Det gylne kompasset (evt. Nordlys), Den skarpeste kniven og En kikkert av rav. Den første boka ble filmatisert for noen år siden. Hovedpersonen er en jente, men disse bøkene passer for begge kjønn og alle aldre vil jeg påstå =)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Song for Eirabu av Kristine Tofte er flott synes jeg. Om fetteren din ikke har noe imot å lese på nynorsk, da. Men det glemmer man uansett ganske kjapt når man leser, for man blir sugd inn i bokas handling før man vet ordet av det ;)

Jeg likte den kjempegodt og anbefaler den gjerne videre. Boka baserer seg på norrøn mytologi og har man kjennskap til den kan man kjenne igjen en del mens man leser, men samtidig har forfatteren diktet opp, forandret, lagt til og gjort Eirabu til noe unikt og sitt eget.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil anbefale Keiseren-serien av Conn Iggulden. Ikke akkuratt fantasy, men historiske romaner. Den har alle elementene som skal til for å fengsle en tenåringsgutt; sverdkamper, bueskyting, makt og ære, spenning og et lite hint av romantikk. Det er en av mine yndlingsserier og ikke bare er det kjekke bøker, man lærer historie på en meget interessant måte. Det handler om livet til Julius Cæsar og man merker at forfatteren virkelig vet hva han snakker om! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med Eragon? Der er det tre bøker, jeg tror de er oversatt til norsk. Jeg har lest den første, den var bra. Christopher Paolini skrev den da han var femten såvidt jeg husker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Har dere noen meninger om Arven-serien eller Artemus Fowl-serien?!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg digga Feist da jeg var på den alderen. Tror de er oversatt til norsk. Den første i serien het Magician. Gjorde den ikke?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med Terry Pratchett sine Diskworld-bøker, de er vist oversatt til norsk? Ellers vil jeg slå et slag for Haikerens Guide til Galaksen, som ikke kan klassifiseres som fantasy, kanskje, det er vel mer sci-fi, men allikevel er noe enhver ung mann (og kvinne) burde lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil anbefale Namoi Noviks bøker om dragen Temeraire, de har nylig kommet på norsk. Handlingen foregår under Napoleonskrigene.

Kan han lese engelsk kan kanskje også Black Magician trilogy av Trudi Canavan være av interesse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Trilogien om tegnets forsvarere av Kristian Kapelrud er fin.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vel skal det være på norsk begrenser det mulighetene sterkt. Robert Jordan sin Wheel of time serie er ganske bra og er oversatt til Norsk, her er de første bøkene, ellers så hva med Húrins barn av Tolkien, det kan jo hebde han gar den.

De første i Tidshjulet: Verdens øye (The Eye of the World) Den store jakten (The Great Hunt) Den gjenfødte dragen (The Dragon Reborn) Skyggen stiger (The Shadow Rising) Himmelens flammer (The Fires of Heaven)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Ester SJohn LarsenKirsten LundSynnøve H HoelGrete AastorpChristin SillibakkenMalinTheaG LReidun SvensliNikkaDaffy EnglundBerit RSigrid Blytt TøsdalRolf IngemundsenPiippokattaMarie HolterEvaHanne Kvernmo RyeJulie StensethEileen BørresenTove Obrestad WøienChristinaLinda RastenAnn Christinmay britt FagertveitLene AndresenHarald KAnniken LTanteMamieDemeterEllen E. MartolReidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.Bjørg  FrøysaaRune U. FurbergIna Elisabeth Bøgh VigreDinamge