Jeg velger å trekke frem én av bøkene jeg har lest denne måneden. Ensomhetens grunn av Paul Auster. Her skriver han om sin egen far, og hvordan mangelen på hans tilstedeværelse har preget ham selv både som menneske, far og forfatter. Etter farens plutselige død leter han etter svar på denne gåten, og snubler over en gammel drapssak som forklarer mye av farens personlighet. Ikke bare skriver han godt, men han berører temaer jeg kan kjenne meg igjen i, og jeg ser virkelig frem til å lese flere av hans romaner.
Viser 50 svar.
Jeg trodde jeg skulle svare Politi av Jo Nesbø, siden jeg er en stor fan av Harry Hole, og har gledet meg i mange mnd til boken , men dessverre. Derimot er det en bok som har satt seg fast hos meg i sommer : En mann med navn Ove , av Fredrik Backman. En fantastisk bok som fikk meg til å le , gråte og også bli skikkelig irritert, mem mest av alt , en god varm følelse som sitter igjen lenge.
"En mann med navn Ove" hørtes interessant og morsom ut. Den er plassert på ønskelista. Takk til deg, Tilla :)
Stormfulle Høyder av Emily Bronté. Fatter ikke hvorfor jeg ikke har lest den tidligere. Fasinerende.
Kanskje jeg skal prøve meg på den igjen. Husker egentlig ikke om jeg kom meg igjennom den eller om jeg faktisk ikke har lest den ut. Takk :)
Little Women av Louisa May Alcott. Herlig!
Mine 6'ere i Juni er:
Min favoritt denne måneden er Klokkene ringer for deg av Ernest Hemingway.
Dette er forfatterens store roman om den spanske borgerkrigen. Historien var utrolig flott med et språk som var deilig å lese.
Romanen innholder to bøker og de ga meg spenning, vakker kjærlighetshistorie og et innblikk i menneskers skjebne i krigen.
En mann ved navn Ove/ Fredrik Backmann både lo og gråt jeg av (jeg lo så jeg gråt også faktisk!). Veldig bra, både morsom, trist, og rørende. Du blir jo glad i den irriterende fyren etter hvert... Boka vinner til tross for at jeg har lest både Politi og Flink pike/Gillian Flynn. Jeg ble faktisk skuffet over begge to. Flink pike hadde jeg mest lyst til å kaste i Glomma. Psykologisk thriller pleier å være mine greie, men denne var bare irriterende!
Er så enig. Kjenner meg igjen. Alle sinnsstemningene ble gjennomgått i tur og orden. En flott bok, og klart den beste fra foregående (og litt over i denne) måneden.
Det har gått veldig mye i reisehåndbøker den siste måneden <3
Alle byers mor - historier om Praha av Otto Johansen anbefales på det varmeste
Fikk endelig somlet meg til å lese "Hundreåringen" av Jonas Jonasson. Absolutt den morsomste og mest sjarmerende boken jeg fikk lest i juni! Anbefales!
Jeg så alt av Kirsti Blom. Om Fransisco Goya og hans samtid.
Det har ikke blitt lest så mye i juni, bare tre bøker. En var ganske bra, en ikke fullt så bra, men "Vinter over verden" av Ken Follett var absolutt bra. Så valget var ikke vanskelig, 2. verdenskrig vant over mafia og hijab.
Denne måneden er jeg litt usikker, står mellom Øya av Victoria Hislop og Askepott av Kristina Ohlsson. Forskjellige måter å skrive på, og vidt forskjellige sjangre. Jeg tror kanskje jeg ender opp på Askepott, den har jeg hatt problemer med å legge fra meg.
Kanskje ikke den beste, men den viktigste er Koranen. Selv om jeg er ateist på min hals har jeg stor interesse for hvordan verden og dets mennesker lever. Religion er dessverre en (for) viktig del av hverdagen til mange. Tenkte at jeg etter å ha blitt sjokkert utallige ganger over hvilke grusomheter som blir gjort med Koranen som motivasjon, 9/11, jødehat, kvinneundertrykking osv. at det var på tide å virkelig forstå hva Koranens ord innebærer. Det må sies at jeg har lest den tidligere, men det er først nå jeg føler at jeg virkelig begynner å få en dypere forståelse av den.
Min Konklusjon om Koranen er at den gir seg ut for å ville det beste for alle mennesker, men det skinner gjennom at noen er verdt mere enn andre. For meg personlig er jødehatet spesielt forkastelig. Dens forsøk på å minne oss om at kvinner også er verdt noe blir ganske så latterlig, de har den holdningen vi hadde for århundrer siden. Kvinner er like mye verdt som menn, hvorfor er ikke det en selvfølge? Som Bibelen er den tydelig gått ut på dato for lengst, men dessverre finner disse religionene stadig nye tilhengere blant de lettlurte/desperate.
Religion er noe vi bør bli kvitt. Slikt tøv passer ikke inn i en moderne humanistisk verden.
Av de jeg leste er det tre som ganske bra.Politi var kjempe bra. Artig å lese om Harry igjen.
Morgen i Jenin var ganske bra.
Julies vokter av Nicholas Sparks var kjempe bra, en av de bedre jeg har lest på en god stund.
"Morgen i Jenin" er en av mine klare favoritter, men så er jeg litt mer enn vanlig interessert i Israel-Palestina konflikten. Harry Hole ble jeg litt vel lei en gang i tiden, og har ikke greid å ta opp tråden igjen, men registrerer at den nye boka til Nesbø har fått svært bra kritikker både her inne og ellers, så kanskje jeg gir ham en ny sjanse en dag.
Det bør du gjøre.. :) isåfall håper jeg du ikke blir skuffa, men så er jeg skikkelig Hole fan au da. :D hehe
Det blir utvilsomt Snøbarnet av Eowyn Ivey. Jeg var lenge skeptisk til denne fordi jeg verken likte omslagsbildet eller tittelen. Heller ikke baksideteksten trollbandt meg. Heldigvis for meg hadde hyllen med bøker på hotellet på Kreta bare én norskspråklig bok og jeg var gått tom for medbrakt lesestoff. En stor leseopplevelse!
Bare mamma som er Gud, Line Merethe Nyborgs debutroman kommer på en god andreplass. Jeg gleder meg til å lese mer av Nyborg.
"Snøbarnet" har jeg styrt unna jeg også, mye fordi jeg ikke er altfor begeistra for det overnaturlige. Noen ganger kan mangel på valgmuligheter være bra. Line Merethe Nyborg skal jeg lese litt om.
"Ensomhetens grunn" er herved notert. Den har jeg lyst til å lese. Vi har mange felles bøker og jeg har lagt meke til at vi ofte liker de samme bøkene.
Det har du rett i, og Paul Auster er definitivt verdt å stifte bekjentskap med. Han er ikke bare en god forfatter, men det jeg har sett og lest om han, gjør at han også fremtrer som et varmt og sympatisk menneske.
Av en eller annen merkelig grunn har jeg faktisk ikke lest noen av bøkene til Auster. Forstår nesten ikke hvordan det er mulig? Har ett par av bøkene hans i hylla, og er rimelig sikker på at han er en forfatter jeg vil like. Så, da er vel bøkene hans blant de som må ut av bokhylla og inn på leselista. Er nok dessverre fremdeles - eller kanskje heller heldigvis, slik at jeg har de mest vidunderlige, uleste bokskatter, stående gjemt å glemt i egne hyller! Takket være de ulike trådene her inne blir jeg heldigvis oppmerksom på demigjen!
Jeg har også mange uleste bokskatter som har stått gjemt i hyllene i mange årtier, heldigvis :)
Dessverre, ingen store litterære opplevelser i juni. Den beste boken er faktisk den jeg leser nå, "Fyrsten" av Langeland. Den er utrolig velskrevet og fasinerende. Husker jo med glede "Wonderboy" som jeg elsket. Denne er like god. Mer om boken når den er ferdiglest.
Herlig :) "Wonderboy" og "Verdensmestrene" har jeg stående i hylla. Langeland er for meg et uskrevet blad og gleder meg til å lese bøkene hans.
"Verdensmestrene" har jeg faktisk ikke lest. Den bør jeg jo stifte bekjentskap med....
Oj, dette ble veldig vanskelig denne måneden da jeg har lest 10 bøker og faktisk merket to av de som nye favoritter. Av terningkast har det vært to 6er, to 5ere, en 3-4 og resten 4ere.
Syns alltid det er morsomt å se tilbake på bøkene jeg har lest i løpet av den siste måneden :)
De beste bøkene er Faen ta skjkebnen av John Green. Den trenger vel neppe noen forklaring.
Se til meg som liten er av Ingrid Elfberg. Handler om Eva og hennes lille sønn Sebastian som hun nettopp har fått igjen etter en kidnapping og seksuelt misbruk. Politiet har tatt den de mener er skylding, men Eva tror ikke den rette er tatt. Vi følger hennes kamp for å beskytte Sebastian, og for å få politiet til å høre på henne.
Feilvare av Sarah Kuttner gir oss et godt bilde av hovedpersonens kamp mot angst og depresjon, men en god porsjon selvinnsikt og selvironi. Må si jeg er litt overrasket over at denne ikke er mer kjent her i Norge, så populær som den har vært siden den kom i Tyskland.
Må også ta med Frøken Livredd & Kjærligheten av Johann R Dranger. Mitt første møte med denne forfatteren og jeg elsket det! En tegnet roman om å tørre å ta sjanser for å få det bra :)
Er jeg den eneste som er litt skuffet over den norske tittelen på The Fault In Our Stars, Faen Ta Skjebnen? Og coveret som var så nydelig på den engelske/amerikanske versjonen skuffet virkelig på norsk!
Vet andre og har nevnt at det er et dårlig oversatt navn, men syns det er helt greit.
Coveret er jeg mer enig i!! Liker orginalen bedre, men regner med at det er for å understreke at det er en ungdomsbok....
Har jo ikke noe å si på innholdet sikkert, men jeg synes det var så trist, for den engelske tittelen er hva hele boken går ut på, og et svar til noe en filosof sa... Men men, leser den på engelsk så jeg merker ikke noe til det.
Hva syns du den skulle hett på norsk da?
Feilen i våre stjerner :)
Jeg hadde ikke hørt om noen av de bøkene du nevner her, derfor er det så fint at vi kan dele erfaringene våre :)
Ja, det er det som er så spennende med disse trådene! Plutselig finner man en ny favoritt bok fra en forfatter man ikke hadde hørt om en gang :)
John Green er nok den eneste av de jeg ramser opp som mange her har hørt om. Boka hans har ligget på topp listene siden den kom både her til lands og i andre land, bl.a. USA.
Dette har vært en bra måned som i stor grad har vært preget av bøker fra virkeligheten.
Et mord i Kongo av Morten A. Strøksnes overrasket meg faktisk, veldig interessant og spennende bok. Det kunne fort skjedd at Strøksnes endte opp i cellen sammen med French og Moland.
Tilfellet Thomas Quick av Hannes Råstam er en veldig grundig bok, ikk bare om Quick, men like mye om mangler i rettsvesenet og helsevesenet. All ære til Råstam for det grundige arbeidet han har gjort.
Skulle gjerne hatt med En natt i Kangila og Min islamske reise
på let etter tro, tilhørighet og en far av Aatish Taseer, men det får holde med de to (der fikk jeg lurt de inn allikevel :-)).
Ensomhetens grunn er nå satt på ønskelisten, det ser ikke ut som en bok jeg ville valgt selv, men du får den til å høres veldig interessant ut.
Mener du "Et mord i Kongo" gir et virkelighetsnært bilde av hva som virkelig skjedde?
Tja, er ikke det problemet? At ingen faktisk vet hva som skjedde?
Strøksnes holder seg til fakta og etterprøver det French og Moland sier, noe finner han sannsynlig, annet får han ikke til å stemme. Man får ikke svar på hva som skjedde i denne boken, fordi Strøksnes ikke vet det selv etter mange samtaler med de to guttene.
Personlig synes jeg boken holder seg til saken, i tillegg får vi ett godt innblikk i hvordan Kongo fungerer.
Sommeren for to år siden traff jeg på en som kjente begge gutta godt, og han var ikke tvil om at de er skyldige, uten at jeg nødvendigvis legger så stor vekt på det utsagnet.
I denne saken så kan jeg ikke skjønne at noen kan være så skråsikre, bortsett fra de som var involvert. Etterforskningen var mangelfull, "vitnenes" utsagn stemmer ikke, guttenes utsagn er også tvilsomme. De fleste kan nok være enige i at "rettssaken" ikke holder en troverdig og god nok standard.
Det er nok mange som har bestemte meninger om skyld/uskyld, jeg kjenner ingen som har noen tilknytning til saken så jeg har bare fakta å forholde meg til. For min del virker det som det er noe muffens med hele saken, men om de er skyldige eller uskyldige klarer ikke jeg å finne ut av.
Karens Russells Vampires in the Lemon Grove. En utrolig sterk novellesamling - tidvis morsom, tidvis hjerteskjærende, tidvis gåsehudfremkallende, men alltid fantastisk.
Jeg tror det må bli John Steinbecks "Cannery Row". En herlig blanding av galskap og alvor! Og nå frister du meg til å prøve Paul Auster. Jeg har "Usynlig" på leselista mi fra før, og nå rykker den oppover i køen B-))
John Steinbeck er etter min mening en av USAs beste forfattere ever. Paul Auster er absolutt verdt å prøve. "Usynlig" har jeg også på leselista, og gleder meg til å lese den.
Det blir nok "Fyrsten" av Machiavelli. Det var utfordrande for den moralske ryggmargsrefleksen å lese igjennom denne. Samstundes var enkelte parti rett og slett underhaldande.
Interessant. Jeg ser at den er ansett for å være et av verdenshistoriens mest berømte verker, men jeg må innrømme at den var ukjent for meg. Takk for tipset, jeg skal lese litt om "Fyrsten" og forfatteren.
Eg skal ikkje på nokon måte prøve å late som om eg var merksam på denne boka før den tilfeldigvis fanga merksemda mi på den lokale bokhandelen. Nedsatt frå 399,- til 99,-, fantastisk flott innbinding (sjølv om kvaliteten kanskje kan diskuterast), og i og med at undertittelen var "Illustrert praktutgåve" så blei eg ståande å bla og beundre nokre av renessansekunstverka som er gjengitt i boka.
Likevel var det ikkje før enn at eg hadde sjekka boka nærmare på internettet, mellom anna her på bokelskere.no, at eg forstod at dette var ein skatt som eg berre måtte sikre meg. Skal seie eg var letta over at ingen andre hadde kjøpt den i mellomtida (der var berre eit eksemplar), og etter at eg no har lest igennom den så er eg glad for at forfengeligheita mi fekk meg til å plukke opp og bla i denne i ugangspunktet. For det var nemlig det første eg tenkte då eg såg boka: "denne vil sjå bra ut i bokhylla".
Bøker som ser bra ut i bokhylla har ikke unngått min oppmerksomhet heller. Etter at jeg fant dette nettstedet har mange av de heldigvis blitt lest også.
Bøkene som jeg har vært opptatt av i sommer er kanskje Tunneler bøkene av Roderick Gordon og Brian Williams. De bøkene er kjempespennende og ganske nye! Seks bøker i alt og den sjette boka kom ut i Mai 2013! Det er litt fantacy, men også litt drama! Anbefaler, anbefaler!