Kjøpte Jack London jeg. Og han kan jeg fremdeles lese og dømme meg bort, Helge Ingstad var absolutt god han også. Likte reiseskildringer og naturskildringer og menneske skildringer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Jeg har vel ikke lest noe særlig Jack London siden jeg var 12, men det var i alle fall en av forfatterne biblioteket mitt hadde alle av, så jeg fikk lest "ferdig".
Og jeg har vel to samlinger stående i bokhyllen et sted.

Den store favoritten var "Før Adam", og basert på senere opplevelser av gamle helter, kanskje ikke en bok jeg tør ta frem igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte også å lese indianer bøker. Syntes de menneskene hadde en praktfull Livsfilosofi. Og så var det jo GGG-bøkene og GGP-bøkene. Det er nå godt at bøkre ikke er så adskilt i dag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Indianeren Hjortefot. Som bare var snill og grei og kristen.
Som sto nesten rett ved siden av "Den Siste Mohikaner", som absolutt IKKE var snill og grei, selv i ungdomsutgaven. (En stund etter "Den Siste Mohikaner" leste jeg BARE bøker med "happy ending")

Pocomoto var flott. Og veldig greit, for da var jeg en av de første til å oversette "Poco Loco" ;)
Og så var det EN westernserie til på ungdomsrommet på biblioteket. Som jeg ikke husker navnet på. Om en speider, som vel startet som bøffeljeger, jobbet som speider, startet en ranch og red gjennom vinteren for å redde noen... (Hater å ikke huske serienavn!)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ler godt her Ja, nemlig bøkene sto ved siden av hverandre.
...men..var det ikke noe med at flere av disse seriene ble fjernet fra bibliotekene, fordi de skulle virke fordummende på de som leste dem? Gu' jeg må være dum gapskratter...er det ikke bedre å la unger lese da? Må innrømme at det r slett ikke alt jeg skjønner.
Husker heller ikke serienavnet på ham der. selv om jeg ser bilder for mitt indre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg antar det er lov å si det om hjernetrim på et bokforum:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er vel den største feilen bibliotekene har gjort.
"Dette er ikke bra nok litteratur, så dette tar vi bort".
På mitt bibliotek hadde vi EN Bobsey-barna. Det gikk rykter om at det var EN Hardy-guttene også, men den tok det 4 år før jeg fant. Frøken Detektiv var det av en eller annen grunn flere av.
Enid Blyton var overrepresentert, med både "fem-serien", "de hemmelige s"(?) og noe til.

Jeg så aldri helt forskjellen på Enid Blyton, Franklin W. Dixon og Carolyn Keene. Om man da ser bort fra at Enid Blyton faktisk VAR en person, mens både Dixon og Keene er "forlagspseudonymer".
Det kan være så enkelt som at litt venstrevridde bibliotekarer syntes det var bedre med en forfatter som skrev bøker enn med et forlag som laget bøker på løpende bånd for å tjene penger.

Jeg er stor tilhenger av å la unger lese.
Leser de som barn, så blir de lesere som voksne.
Leser de IKKE som barn, er det vesentlig verre å få dem til å lese som voksne. OG jeg tror de går glipp av viktig hjernetrim. Spesielt idag, hvor alt stort sett kommer ferdigtygd til TV eller spillkonsoll.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

tegneseriefiguren kaptein miki var prektig.drakk ikke,bannet ikke.det verste han sa var au,oj etc.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

og måtte ofte sloss fordi han gikk inn i en saloon og bestilte melk, mener jeg å huske.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

mens sidekickene windy og salasso drakk.kaptain miki stemte nok krf

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ingeborg GReadninggirl30Trude Jensenmay britt FagertveitKirsten LundEmil ChristiansenVibekeHarald KFarfalleLailaLars Johann MiljeEirin EftevandrubbelDagfinn JakobsenMette-MLene AndresenNora KjærstadTom-Erik FallamarithcRonnyRandiAKetilRisRosOgKlagingHanneGodemineAjiniakraPi_MesonTor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly DuckgretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Marie UvaagAnn-ElinTanteMamieLinda RastenMads Leonard Holvik