Er du interessert i hemmelige brorskap?
Har du lest alle bøkene på markedet om emnet? Har du funnet ut at et hemmelig brorskap (eller søsterskap, eller en kombinasjon) er akkurat det som mangler i livet ditt?

Her har du oppskriften:

  1. Velg et navn.
    Fortrinnsvis på latin. Da er du sikret at de eneste som forstår hva den hemmelige foreningen din er for noe, er folk som har interesse av å studere døde språk. Slike folk er ikke farlige.
    Alle andre vil synes navnet høres "kult" ut, uten å ane hva som foregår.
    Har du problemer med å finne et latinsk navn, bruk Google Translate. Mye bra alternativer som dukker opp, og om det av en eller annen grunn skulle bli gramatikalsk feil, så er det ikke din feil.

  2. Velg et navn som er ledig.
    De eksisterende hemmelige foreningene kan finne på å ta det som en personlig fornærmelse om du kaller din forening det samme som deres uten å avklare det med dem først.
    De andre foreningene er ofte drevet av gamle menn med ninjaer som livvakter, du har ikke noe sånt ennå. Så styr unna.

  3. Ha et formål med foreningen.
    Å møtes for te hver onsdag er IKKE et akseptabelt formål. Dette kalles "syklubb", og om du mener det trenger et hemmelig latinsk navn og egne konspirasjonsteorier bør du vurdere å skifte omgangskrets.
    Å møtes for øl er bedre, men helt i grenseland.
    "Norge under svensk styre" er et formål. Fordelen er at du kan ha det både som formål og som navn på foreningen. Ulempen er at du ikke kommer till å bli populær blandt de andre hemmelige foreningene på den årlige samlingen. Det er også usikkert hvor mange medlemmer du vil få.
    Velg et formål som er spennende og salgbart.

  4. Lag et hemmelig håndtrykk.
    Dette er viktig, for da kan medlemmene identifisere andre medlemmer de aldri har møtt før, bare ved å håndhilse.
    Dette er selvfølgelig ikke så viktig når dere er tre medlemmer og møtes i skjul i kjelleren til Steinar hver søndag ettermiddag, men det gjelder å tenke stort. Og tenke fremover.
    Håndtrykket bør være kort og konsist. Det bør også kunne utføres med bare en hånd, siden uinnvidde vil reagere om du f.eks tar dem i hånden med høyre hånd, griper tommelen på deres høyre hånd med din venstre og stryker forsiktig, mens du tremper dem hard på venstre fot med din høyre. Som hilsen ville det selvfølgelig være mer enn unikt nok, men medlemmene vil være lett identifiserbare i og med alle ville dratt på det venstre benet. Og alle som ikke er medlemmer vil raskt nekte å hilse på deg.

  5. Oppstarten
    Menneskeofring for å markere starten på foreningen er litt gammeldags. Du kan fort støte fra deg potensielle medlemmer ved å være for opphengt i gammeldagse tradisjoner.
    Det kan være smartere å leie et rom på den lokale restauranten, og heller sitte der i hemmelighet, spise og drikke for mye og trene på det hemmelige håndtrykket.
    Dette er en aktivitet som restauranten lett vil oppfatte som vanlig "gå ut en kveld", noe som gjør at hemmeligheten vil være bevart, samtidig som dere støtter det lokale næringslivet.
    Om de ansatte på restauranten skulle skjønne hva dere holder på med, kan det imidlertid være på sin plass å vurdere å gå tilbake til gamle tradisjoner med menneskeofring.
    Her kan det være greit å flytte selve ofringen til et annet lokale, siden de færreste restauranteierne aksepterer ofring av ansatte på bakrommet uten å si noe.

  6. Dokumentasjon
    Skriv ned hva foreningen heter, hva som er formålet, hvem som er med osv.
    Igjen, dette er en aktivitet som virker litt formålsløs når man sitter i kjelleren til Steinar, men du må tenke på etterkommerne. De vil være veldig stolte av dere, når de ser at dere allerede fra første dag førte detaljerte nedtegnelser over foreningens aktiviteter.
    Det er i utgangspunktet tre måter å dokumentere på: På latin, i kode eller i klart språk.
    Bruk av latin vil normalt innebære utstrakt bruk av Google Translate. Eller rekruttering av en gammel mann som studerer døde språk som referent. Google Translate blir overvåket av USAs etterretningsorganisasjoner, og er således et dårlig verktøy for å lage hemmelige dokumenter. Gamle menn som studerer døde språk er normalt kjedelige å omgås.
    Bruk av kode er et mer forlokkende alternativ. Men kode tar tid.
    For den enkleste (og tryggeste) løsningen for å lage en fullstendig ubrytbar kode, velger foreningen en bok som utgangspunkt. (En bok om konspirasjonsteorier vil av mange bli sett på som et passende valg.) Slå opp på en tilfeldig side. Noter sidetallet. Tell utover fra øverste venstre hjørne (eller nederste høyre) til du kommer til det ordet du vil bruke. Noter hvor mange ord du telte før du kom dit. (Kontrolltelling kan være smart på det nåværende tidspunkt). Du vil ha et tall som ser omtrent sånn ut: 145-8. Slå opp på en ny tilfeldig side. Tell fra øverste venstre osv, du får et nytt tall; 53-518. (I min egen kode har jeg nå akkurat skrevet "Dette manuskriptet") Gjenta til du er ferdig med teksten.
    Dette er en fullstendig ubrytbar kode med mindre man har boken som er utgangspunktet. Og har man boken, så "bryter" man ikke koden, man "dekode" den. Men det tar forferdelig lang tid å skrive noe som helst med denne løsningen, og sjansen for at noen noen gang gidder å lese det du har skrevet er minimal.
    Klart språk er det enkleste, og det enkleste er ofte det beste.
    Skriv historien din, og legg den på et sted ingen vil finne den.

  7. Tenk en gang til på "legg den et sted ingen vil finne den".
    Hva er vitsen med å skrive historien om ingen noen sinne vil lese den.
    Du trenger et gjemmested for foreningens historie som er nær, smart og enkelt. Et gjemmested der ingen vil tenke på å lete, men hvor alle, etter at historien er funnet, vil være enige om at "det var et bra gjemmested".

  8. Lag spor for å hjelpe folk å finne historien.
    Men sørg for at det er spor som bare de rette kan tyde.
    En mulighet her er å gjemme historien i en hul vedkubbe på hytta. Vedkubben legges i nest nederste rad, helt til venstre i vedstabelen. Så forteller du hele familien at den vedstabelen er viktig for deg, og ingen av dem får lov til å bruke den.
    Så bruker du de neste årene på å komme med kryptiske beskjeder om at "Dersom noe skjer med meg, "touch wood"" (Ideen med å bruke engelsk er at familien skal skjønne at det er noe spesielt, men ikke klare å tyde det før det er absolutt nødvendig.
    Det kan også være smart å merke vedkubben med "ikke brenn meg" eller noe sånt, så du slipper å skrive historien på nytt igjen det året du er på hytta i vinterferien og det plutselig ble veldig kaldt og du må sprengfyre.

Så er du i mål.
Du har en hemmelig organisasjon, et hemmelig formål, og en hemmelig historie på et hemmelig gjemmested.
Du må selvfølgelig reise opp til hytta med jevne mellomrom, og oppdatere vedkubben.
Det kan også være en ide å legge ut flere spor, sånn at du er sikker på at de finner vedkubben når det blir nødvendig. Dette kan gjøres ved å lage eselører og merkepenn på utvalgde deler av Johan Borgens "Av en født forbryters dagbok", innkjøp av Lars Myttings "Hel ved" til alle i familien (med et lager på loftet, som både kan brukes ved eventuell familieforøkelse OG som et ekstra spor i seg selv) og utstrakt bruk av "touch wood"-referanser.

Mange vil selvfølgelig tro at det har rablet for deg.
Men det er en del av planen. Ingen vil tro at en person som raver rundt og mumler "touch wood" har en hemmelig organisasjon med hemmelige møter osv. Det er det perfekte skjulested, midt i blandt uvitende fremmede.

Du vil selvfølgelig ikke høste heder og ære i dette livet, men noen generasjoner frem i tid, når organisasjonen virkelig har fått vise hva den er god for, vil du bli en høyt respektert person.
Barn vil bli oppkalt etter deg, og din familie vil være som kongelige.

Om du gjør dette riktig, så vil dine etterkommere ha en veldig fascinasjon for vedkubber, en nedtegnelse over foreningens gjøren og laden som viser dine evner som organisator, og en lysende fremtid.
Og gjør du det feil, så er det inge som får vite noe. Noensinne.

Godt sagt! (17) Varsle Svar

Viser 24 svar.

Mange gode tips her som jeg som potensiell hemmelig brorskap/selskap-stifter tar til meg med stor iver. Får gruble litt på hemmelig formål, har vurdert litt av hvert som naturlig nok ikke bør nevnes her da det ikke ville vært hemmelig lenger om jeg gjorde det :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hihihi
Det er du som har laget et stykke hel ved her... ;) Dette var artig, bare fortsett!! Gleder meg til neste gang du krydrer sidene her :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk.
Hyggelig at du likte "ravingen" min her inne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Å møtes for te hver onsdag er IKKE et akseptabelt formål. Dette kalles "syklubb", og om du mener det trenger et hemmelig latinsk navn og egne konspirasjonsteorier bør du vurdere å skifte omgangskrets."
Ler så jeg griner. Kan se for meg historien nå, noe i "Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant"-stil. Har du en blogg e.l der du deler flere sånne skriverier?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hyggelig at du likte den.

Nei, foreløpig misbruker jeg bare "om litt av hvert"-delen av forumet her på bokelskere.no når jeg føler jeg har noe å si.
Tanken på egen blogg har slått meg, men... det krever så mye arbeid. I form av regelmessige oppdateringer.
Så "ofte" som jeg føler for å oppdatere, ville jeg nok gått fra "10 lesere" til "0 lesere" på under 14 dager.

Denne posten her kom forresten som en reaksjon på "top7" på www.heltnormalt.no
Jeg mente det burde gå an å gjøre lister litt morsommere enn de gjør.
Lyktes jeg?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er forståelig, mange som har det problemet. Og ja, du lyktes godt, håper du fortsetter å poste disse her inne!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg håper du vil fortsette å "misbruke" forumet og skrive flere morsomme historier. Du har mange ganger fått fram gapskratten når jeg har lest høyt for familien dine gode og originale innlegg :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk.
Bare synd jeg drømmer om å skrive krim;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en morsom og ironisk krim!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Haha! You made my day!
(Sjølv om eg først las hemmelig bokskap......det hadde vore noko for Bokelskere, eller? )

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg skulle gjerne ha hatt et hemmelig bokskap:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et sånn som er skjult i panelet eller et hemmelig bibliotek med en hemmelig dør som åpnes vha en fjør fører inn i hvor man ikke blir forstyrret.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tenkte det samme som hemmelig dør og innenfor der er det et lite bibliotek jeg kan sitte i fred. Et bibliotek som er litt mørk/gotisk, med skrivepult, godstol, peis, lange vinduer med tykke gardiner og en globus :) Det hadde vært herlig:)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Er det noen som kan klare å gjenkalle hva Marx sa om det gode liv, på stående fot, altså nå med det samme; bibliotek, jakt og . . . Og en kineser sa bøker, hage . . .

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg drømmer også om et engelsk bibliotek, og aller helst med en slik globus man kan åpne og gjemme whisky og konjakk i!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det har foreldrene mine hjemme hos seg. Jeg kan bare rappe den:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hehe slik møbel krever sin plass!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ohhh... skulle ønske JEG hadde kommet på det med "hemmelig bokskap"!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hahaha, morsomt!!! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For en del år siden var det to tullinger her i Levanger som prøvde å lage en ny religion som de kalte Den Hellige Dualismens undersåtter. De påsto at Jorden var blitt til under en episode av X-Files, og at det var guden Jubalong som gjorde dette. Guden hadde etterpå trukket seg tilbake for å meditere, og gikk nå rundt reinkarnert i en person i Levanger. KUD avslo blankt søsknaden...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Søker man om godkjenning hos KUD her, har man ikke helt skjønt betydningen av "hemmelig" brorskap.
;-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hahaha :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var den gang Svarstad Haugland var Kirke og Undervisningsminister og vi fikk en ny "religionslov" , og de vill eprøve å finne ut hvor langt den gikk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Gro-Anita RoenMorten MüllerDemeterSiljeTanteMamieDolly DuckNicolai Alexander StyveBjørg L.GroVannflaskeTine SundalKirsten LundIvar SandEllen E. MartolVibekeLabbelineAnneWangStig TJulie StensethmgeTine VictoriaIngunnJNinaStian AxdalBenedikteJohn LarsenDagfinn JakobsenTorill RevheimRisRosOgKlagingsiljehusmorSolveigNorahAkima MontgomeryHarald KHeidi HoltanAgnete M. HafskjoldJane Foss HaugenMarit HøvdeEgil StangelandLaila