Jeg leter desperat etter et sitat, har faktisk forsøkt i flere år. Det ER et eller annet sted i romanene til Dunn, Vesaas, Hamsun, eller lignende (kan være noe mer perifert). Sitatet er en komprimert beskriving av livet. Og jeg mente lenge det var innledningssitatet i boken; "Det store spelet" av Vesaas, men har nå vært på Biblioteket og sjekket utallige bøker og ikke funnet det. Og har ikke tid å lese gjennom hele Dunn og Vesaas en gang til liksom. Sitatet går noe som slik: "Mennesket fødes, det lever en stund, det vandrer rundt på jorden, baler og strever med sitt, og går tilbake til jorden" (Dette er et veldig dårlig forsøk på å huske hvordan sitatet gikk, men det beste jeg kan komme på).
Er de noen som kan hjelpe meg?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Ellen er inne på noe der, det høres ut som du mener Scott
Det første avsnittet begynner slik:
Et menneske kommer til verden, det vandrer rundt i en ham av støv, det lever og spreller og strir en tid, det trekkes med sykdom og urett og savn. Så dør det og går i glemme og blander sitt støv stille på jorden. Markus står det kanskje på brettet, hvad for en Markus var det?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er innledningen på "Kilden" av Gabriel Scott!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har du prøvd å lete på ordtak.no?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågsvarteperHarald KNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LKirsten LundEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica Carlsen