Jeg hadde aldri trodd jeg skulle kjenne meg diskriminert.

Jeg mener... hvit, voksen mann i den vestlige verden. Hvem i allverden skulle kunne finne på å diskriminere MEG?

Men jeg blir diskriminert.
Ikke sånn "kjønnskvoteringsdiskriminering" som jeg kunne sagt mye om, men som jeg tross alt nesten forstår.
Nei, jeg blir aldersdiskriminert!

Jeg sitter her ved PC'en min. En voksen mann midt i 40-årene, og blir alders-diskriminert.
DEN så jeg ikke komme!

Jeg har innført en liten månedlig rutine. Jeg sjekker nettet etter skrivekonkurranser. Genre er ikke så farlig, jeg tar enhver utfordring.
Og det ER skrivekonkurranser der ute.

Greit, jeg skal ikke være helt urimelig.
"Barneskoleelever fra 2 til 5 klasse inviteres til..." er greit nok. Jeg skal ikke konkurrere der.
"Ungdomsskoleelever inviteres til... " er også greit.
"Sosialantroplolgistudenter med besteforeldre som flyttet fra sjøen og til innlandet i oktober 1930" er såpass spesielt at jeg ikke bryr meg.

Men "Nye stemmer under 25 år", "Nye unge forfattere under 30 år", ja til og med "Vi leter etter den nye norske unge stemmen under 40 år"
Jeg er 5 åf for gammel til den siste, og regnet meg som ferdig med å være "ung" da jeg passerte 30... Men jeg har aldri regnet meg som for GAMMEL. Før nå.

Jeg kan skjønne "de som studerer ved Universitetet i Oslo", jeg kan til og med skjønne det om de avgrenser konkurransen til ett enkelt fakultet.
Jeg ville vurdert å godta "de som bor i Bergen...", men den blir litt vanskelig siden det da er vanskelig å skille mellom østlendinger som bor i Bergen og bergensere som bor andre steder i landet.

Men altså ALDER... Alder, i en alder hvor alder ikke betyr noe lenger...
DET hadde jeg ikke ventet.
Og som førstegangsdiskriminert vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre med det.

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Viser 21 svar.

Ellers må jeg jo si at det er veldig godt kjent at man begynner å bli litt nedvurdert etter fylte femti....er jo skrevet spalte opp og spalte ned om hvor vanskelig det er å få ny jobb da - så at du ikke så det komme, virker litt rart???

Godt sagt! (0) Varsle Svar

STOR forskjell på "etter fylte femti" og "akkurat passert 45".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hehehe, nei..... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men har man egentlig større sjanse for gjennomslag i en skrivekonkurranse enn om man bare sender inn et manus? Er ikke konkurransene bare for å piske fram manus fra folk som ellers ikke ville fått somlet seg til å sende inn.....?
Hvis manuset virkelig er bra, spiller det vel ingen rolle om det kommer i en konkurranse eller ikke?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vel, jeg snakket med en mann "i bransjen", som sa at betalingen for et kort manus, som førstepremie i en konkurranse, ofte er bedre enn for samme manus innsendt (og utgitt) på vanlig måte.

Når det er sagt, så sitter jeg selvfølgelig om nettene og gråter meg gjennom bokmanuset mitt. (Nei, jeg gråter ikke fordi det er BRA, jeg gråter fordi det er et "#%¤% SLIT å skrive sammenhengende og "bra nok" over mange sider.)

En og annen skrivekonkurranse er da bra for å bryte monotonien, og vise meg selv at jeg faktisk klarer å SLUTTFØRE ting som har med skriving å gjøre.

(En og annen aldersbestemt skrivekonkurranse er forøvrig bra for blodtrykket generelt, da jeg hisser meg opp og puster som jeg skulle ha vært på en treningstur.)

Så... jeg ser på skrivekonkurransene som en slags "delmål". De gir kanskje ikke større gjennomslagskraft mot bransjen generelt, men de gir en følelse av suksess, som er grei å ha med seg på veien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tenkte ikke på pengene.... Men jeg ser helt klart motivasjonen med en deadline. Bra svart! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjenner meg vanvittig godt igjen i det du skriver.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Send inn utan å gje opp alderen...

Eg meiner eg har sett skrivekonkurransar utan aldersgrense, men desse har kanskje eit bestemt tema du må halde deg innanfor. NRK har høyrespelkonkurranse (grøssar). Elles kan eg vel ønske deg velkommen i "klubben", det er nok ikkje første gong du vil oppleve aldersdiskriminering...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har allerede funnet NRK-grøsserhørespillkonkurransen
http://www.nrk.no/programmer/radio/radioteatret/1.11049245
og er halvveis i å ha hørespillet ferdig. (Grøss er IKKE min genre, men jeg ville bevise det jeg sa om at genre iKKE er et problem)

Jeg har tenkt tanken. Sende inn uten å si noe om alder. Det blir bare litt dumt om jeg vinner og ikke får premien fordi jeg har "fem år mer erfaring enn de andre".
Alle vet jo at 5 års erfaring ikke er allverden når man har levd en liten stund. Og jeg har skriftlig lenger ned i tråden her at jeg er "ungdommelig".
Men på generelt grunnlag ER jeg tilhenger av at de som lager konkurransene må få bestemme reglene.
Jeg mener selvfølgelig også at de taper noe ved å utelukke potensielle deltagere, men... de må ha lov til det om de vil.

Så får jeg heller prøve å se positivt på det: Færre skrivekonkurranser gir mer fritid jeg kan bruke til mer fornuftige ting.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er enig i at det ikke burde gå på alder, men verden er blitt fucked up. Kvinner over 40 vil heller holde alderen sin hemmelig enn å være stolt av å være voksen. Alt skal handle om de unge. Det burde ikke være sånn, men det er faktisk det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du har rett.
Av en eller annen grunn er det mer stolthet i å se ut som en (veldig) sliten 30-åring enn en (veldig) velholdt 50-åring.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

(Dobbeltpost)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hehe din åndelige alder synes å være ganske ung ift din jordiske alder.....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmm...
Kan mitt valg av avatarer her inne ha noe med saken å gjøre, tro?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje eller kanskje ikke. Leser dine tråder med fornøyelse. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Start din egen skrivekonkurranse,uten aldersgrense..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet ikke helt...
Jeg tror DET er noe av det farligste man kan gjøre om man har litterære ambisjoner eller ønsker å delta i skivekonkurranser.
Hvis man liker å skrive, så bør man absolutt like å lese.
Men om man leser ting som ikke er utgitt i bokform, og lar seg inspirere av det når man skriver sine egne historier... er ikke det da tyveri?
Jeg er ikke i nærheten av de profesjonelle, men det ER en grunn til at proffene nekter å lese manuskripter og annet som dukker opp i posten deres.

For ikke å snakke om at jeg ikke har noe jeg kunne stilt opp med som premie, da ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

You'd better get used to it! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

No way!
Her blir det revolusjon!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med deg - stå på! Og gled deg til den tid kommer da folk snakker høyt og tydelig til deg, fordi du har hvitt hår. PS. Jeg blir gjerne med å sende inn bidrag til konkurranser der grensa er 40 år, selv om jeg er 40+ (nærmere bestemt 66 - og da gjør jeg som jeg vil!)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågRufsetufsaWenchePiippokattaMorten MüllerMads Leonard HolvikHarald KAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo RyeDagfinn JakobsenSynnøve H HoelTor-Arne JensenTheaKirsten LundCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldSilje-Vera Wiik ValeEvaDemeterHeidi LTone Maria JonassenEster SGodemineInger-LisealpakkaBookiacMalinn HjortlandIngunn SAstrid SæverhagenTanteMamieTonjeNorahcathyHilde Merete Gjessing