Fforde har beveget seg litt bort fra sitt normale univers denne gangen. Vi befinner oss i et post-apokalyptisk Storbritania(?), der menneskene har mistet evnen til å se alle farger. Din plass i samfunnet, hva du kan jobbe med, hvor langt du kan nå, hvem du kan gifte deg med og til og med forventet levealder bestemmes ut fra hvilke og hvor mye farge du kan se. Samfunnet er strengt regulert og reglene bestemmer til og med hvordan fritiden skal benyttes. Ethvert brudd på reglene straffes med tap av "merits" (mens god oppførsel da, naturlig nok, belønnes), og får man for få "merits" sendes man til "reboot" - en form for omskolering som vi vel ville karakterisere som hjernevask.

Jeg må innrømme at jeg er håpløst forelsket i Ffordes prosa. Jeg trodde det hang sammen med hans gjennomsyrende bruk av literære referanser, men denne boka viser klart at det ikke var så enkelt. Dette treffer meg på absolutt alle punkter og det eneste negative jeg kan se er at det er så langt mellom hver gang han kommer med ny bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo Larsen