Senest idag leste jeg en blogg der det står at 75 % av norges befolkning er på Facebook, da er det kanskje naturlig at det er mye man går glipp av om man ikke er på Facebook. Det virker nesten som det er en selvfølge at alle er der.
I tillegg ser jeg til høyre her at det stadig er aktivitet og nye spørsmål på Facebook-siden til Bokelskere.no.

Mitt første problem er at jeg er veldig nysgjerrig. Hver gang jeg er inne på bokelskere.no så blir jeg distrahert av spørsmålene på facebook, jeg lurer på om det er mye diskusjoner der som kanskje kunne vært her. Er det noen som har tanker om dette?

Er det noen bokelskere som er på facebook og kan fortelle meg om det er mye aktivitet?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 23 svar.

Jeg har facebookprofil og er medlem på bokelskernes facebookside, men det er veldig sjeldent jeg svarer på spørsmålene deres/er med på diskusjon. Det har hendt få ganger at jeg har deltatt. Stort sett er jeg en snikleser for å se hva andre driver med i hverdagen og hva som skrives på forskjellige gruppesider, blant annet siden til bokelskere.no Men å oppdatere status selv på facebook har jeg så og si sluttet med. Gjør det bare en gang i året for å takke for bursdagshilsener:) Så er nok en passiv bruker både når det gjelder facebooksiden til bokelskere.no og facebook generelt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er veldig aktiv på Facebook, og deler blant annet oppdateringer fra bloggen min der. Ellers følger jeg en del kunst og fotosider der. Det jeg bruker Facebook aller mest til er å oppdatere venner og familie "sørpå" om barna; legger ut bilder og statuser om ting som skjer i livene våre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg elsker Facebook, er mye aktiv i ymse grupper der inne, skravler og taster med kjente osv. Men å engasjere meg på disse "like-sidene" det gidder jeg ikke. Det er uoversiktelig og tungvint. Og jeg liker meg mye bedre her enn på den siden til Bokelskere der. Men det hender jeg svarer på de spørsmålene Bokelskere selv legger ut da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg var på Facebook den gang det kun var på engelsk, men syntes det ble bare tull og tøys der . Jeg er faktisk ikke interessert i å lese alle småting hva folk gjør eller skal gjøre. Men jeg hadde garantert vært en bokelsker også der.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kommer an på hvem du inviterer som venner. Hvilke grupper du er medlem av - åpne & lukkede grupper. Så ikke minst hvilke sider du har huket av som Liker for disse sidene vil vise oppdateringer hele tiden. Dersom man liker strikking/hekling så vil jeg anbefale gruppen (lukket) Strikkesida her får man hjelp når man står fast og tips som kan være interesse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må med det samme innrømme at jeg aldri inviterte noen venner, men jeg var med i flere grupper, som jeg slett ikke husker nå. Jeg likte det bare ikke og kommer nok ikke til å være på " tryneboka" igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er nok litt sånn jeg tenker og, har aldri hatt noen interesse av å være på Facebook og tok et valg med en gang det kom.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk for alle svar, nå er nysgjerrigheten min stilt :-)
Ser ut som det er noen innlegg, men at jeg ikke går glipp av så mye.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er på fb, og der er en del innlegg der .

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er på Facebook, og får oppdateringer fra Bokelskere. Imidlertid er det relativt sjelden det kommer slike oppdateringer. Generelt har jeg inntrykk av at det er lite aktivitet på Facebook siden i forhold til hva det er her inne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er på facebook og jeg liker siden til bokelskere der i den forstand at jeg får alle oppdateringene derifra på veggen min.
Syns ikke det er særlig mye interessant som foregår der egentlig, men har flere ganger tenkt at de spørsmålene som blir stilt der kunne blitt interessante diskusjoner her inne!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var det jeg tenkte og, hvorfor stilles spørsmålene på Facebook og ikke her inne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje de stilles av ikke-medlemmer?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå vet jeg egentlig ikke hvordan det fungerer, men jeg har fått for meg at det er den som har opprettet siden som legger ut spørsmålene, ikke brukerne. Som sagt, det kan hende jeg har misforstått, og da er det godt mulig du har rett :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg var ikke helt med tydeligvis. Eventuelle spørsmål skrives som overskrift til bildene som vises her inne (akkurat nå ser jeg "Finn oss på Facebook" i nedre høyre hjørne). Hvem som legger ut bildene vet ikke jeg, men er det AN?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har tolket det på samme måte som deg Vibeke!
Spørsmålene kommer jo som statuser fra bokelskere på facebook, så da må det jo i alle fall være den som har opprettet en bruker på facebook for bokelskere som stiller disse spørsmålene, og ikke de som liker siden?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er på facebook og jeg er registrert på siden til bokelskere. I starten var jeg innom der av og til i, men nå blir det lenge mellom hver gang.
Følte at det sjelden ble diskusjoner på den siden. Oftest var det kommentarer om hvilken bok den enkelte leser eller har lest.
Registrerer at administrator av siden har blitt veldig aktiv ved å poste bilder, opplysninger, kommentarer etc. Dette fører til en del innlegg fra følgerene, men det blir ikke noe diskusjon av det.
Det er hit jeg kommer når jeg logger meg nettet :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det dukker opp ting av og til som varsler - ting vi ofte har hatt oppe her for leeenge siden... Noen ganger liker jeg rett og slett ikke innlegget som dukker opp. Da setter jeg mer pris på varslene fra Cappelens Forslag. Nei, du går ikke glipp av mye, denne siden er langt bedre!! Bl.a. oversiktlighet, som nevnt allerede.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er på FB, og i begynnelsen var jeg av og til inne på bokelsker-siden der. Nå bruker jeg den aldri. Har egentlig konkludert med at FB egner seg dårlig for den type diskusjoner og bokanbefalinger som man kan finne her inne. Det blir for rotete og øyeblikksbasert etter min smak. Tror ikke du går glipp av noe vesentlig om du ikke deltar der.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er på facebook, og er en sjelden gang inne for å leser på Bokelskere. Jeg synest det er heller skralt med interessante ting der inne, så jeg mener ikke du går glipp av noe der.
Jeg prøvde meg i begynnelsen med å skrive noe om innholdet i noen bøker jeg ønsket og anbefale uten at jeg fikk noen særlige tilbakemeldinger.
Nå går det mest i eksterne lenker om diverse ting og tang som jeg ikke bryr meg særlig om, derfor er jeg sjelden inne på siden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er på facebook, og liker siden... når det er sagt, så er det sjelden jeg er innom der, hender de dukker opp på veggen min bare. Syns ikke det er så mye diskusjoner om bøker der inne, og de som er syns jeg er en smule uoversiktlig. Liker dette stedet bedre. Men joda, diskusjonene kunne kanskje vært overført hit.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei Tonje og alle andre i tråden. Bokelskere har egen Facebook-side, og den administreres av Bokelskere selv. Det er poster fra denne siden som vises i ramma til høyre på nettsida her. Nettsiden og Facebook-siden er to svært ulike formater og har hver sine styrker og svakheter. Er helt enig i at diskusjoner fungerer absolutt best her på nettstedet, og det er alltid spennende å se hvilke bøker/tema/spørsmål som diskuteres. Her kan også diskusjonene pågå i lengre tidsrom, og det er lettere å følge diskusjonstråden. Helt siden lanseringen har det vært bokelskerne selv som har satt agenda, delt leseopplevelser og fått nye bokanbefalinger av hverandre.
Facebook er mer umiddelbart, og det vi poster der er mer retta mot å få reaksjoner/kommentarer/delinger "der og da". I tillegg vet vi at svært mange sjekker Facebook på mobilen, og innlegga er også laga med tanke på å fungere når en skroller seg nedover. Og ja, dere har rett. Av og til tar vi med spørsmål og diskusjonstema fra nettsiden over til Facebook-sida.
Hilsen Hilde

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk for forklaringen, eller kanskje oppklaringen blir mer riktig. Sånn jeg forstår det så er Facebook mer for oppmerksomhet eller publisitet, det er hvertfall sånn jeg tolker det. Fører det til at flere blir oppmerksomme på Bokelskere.no så kan jo det i seg selv føre til flere og bedre diskusjoner her inne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikTatiana WesserlingMarteGro-Anita RoenKirsten LundKarin  JensenTor-Arne JensenReidun SvensliPiippokattaLene AndresenIngunn SHarald KIvar SandTanteMamieKikkan HaugenGodemineFindusJulie StensethMorten MüllerDemeterSiljeDolly DuckNicolai Alexander StyveBjørg L.GroVannflaskeTine SundalEllen E. MartolVibekeLabbelineAnneWangStig TmgeTine VictoriaIngunnJNinaStian AxdalBenedikteJohn LarsenDagfinn Jakobsen