Jeg har aldri sett det før, meg igår på biblioteket kom jeg over "Min fars notatbok" under et annet navn! Den utgaven het "Spikerskrift." Jeg skumleste tilfeldige sider i boka, og handlingen er den samme. Er det vanlig at bøker utgis om igjen med nye titler? Hvorfor gjør de det?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Dette er en av grundene til at jeg har lister med eng titler av mine favoritt forfattere og der står det av og til om en bok har flere titler, men jeg har bomma selv, særlig med nyere bøker. Plutselig kommer den en ny tittel jeg ikke har også vise det seg at jeg har den likevel.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min erfaring er at det skjer når flere forlag gir ut samme bok.
Som Douglas Adams' "The hitchhiker's guide to the galaxy" som først kom på norsk i 1988, oversatt av Jon Bing under tittelen "På tommeltotten til Melkeveien".

Senere dukket den opp igjen under tittelen "Haikerens Guide til Galaksen" (og med markedsføring av typen "for første gang på norsk", om jeg ikke husker feil.)

Det er ikke lett for de stakkars forlagene.
Som forlaget som for noen år siden ga ut en av seriene til W E B Griffin på norsk, og forklarte at dette var en oversett forfatter i Norge, og de hadde gjort en kjempejobb i å få mannen utgitt på norsk for første gang.
Helt uten å få med seg Bladkompaniets (?) utgivelser på 80/90 tallet.

Språk er vanskelig. Vi gjør det ikke akkurat lettere ved å putte det i bøker og selge det i butikker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Anne B. Ragdes En kald dag i helvete ble først gitt ut med tittelen før jeg kommer tilbake. Bedre salgsmuligheter med en mer spektakulær tittel, kanskje? For øvrig en av Ragdes bedre etter min mening, uansett tittel.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En av Tom Egelands første har byttet navn underveis, nå heter den Ragnarok. Husker ikke i farta hva den het første gangen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hm, jeg synes det er en veldig rar praksis :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet at hvertfall en av bøkene i Den mørke materien er gitt ut med forskjellig navn, men kommer ikke på hvilken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er forlagene som relanserer gamle titler og gir nye omslag - i nye bokopplag. Dette er vel for å modernisere produktet slik at det selger. Det kan også være at forlag i forskjellige land ikke blir enige om tittelen. Jeg reagerte også på den tittelen du nevner, men fant fort ut at det var samme bok :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det hender det skjer, har ingen eksempler akkurat her og nå, men jeg har opplevd det samme et par ganger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

TanteMamieKirsten LundTheaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LMads Leonard HolvikBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude JensenCecilieIngrid HilmerAnne-Stine Ruud HusevågMarianne  SkageHarald KFiolToveBertyBerit B LieLailaEli HagelundTove Obrestad WøienMarianne T