Dette tror jeg blir mitt farvel med herr Follet!

Makan til kjønnssjåvinistisk makkverk. Jeg holdt ut Kjempenes fall og synes den hadde kvaliteter som lydbok på tur på tross av at den også irritert med sine grunne karakterer og dårlige erotikk. Fall of the giants har likevel litt historie og det er lett å unnskylde en førstebok med at karakterer skal etableres osv. Follet beviser imidertid med denne nummer to boka at så ikke var hensikten!

Så mange umotiverte beskrivelser av kvinnelige kroppsdeler, så mange malplasserte taffsescener og sexbeskrivelser. Dårlige og gubbeaktige alle som en! Det skjemmer hele historien som har små glimt av å ta temaet 2.verdenskrig på alvor. Sterke scener i fra konsentrasjonsleirene der Follets grunne karaktrerer og handlingsdrevne historie faktisk klarte å mane fram bilder og ubehag. Follet har kunnet underholde i Stormenes Tid og Nålen, men nå synes jeg underholdningen uteblir til fordel for dørgende kjedelig og gammeldags overflateerotikk og et persongalleri helt uten dybde. Og værst av alt, han bruker i noen partier så mye tid på det at det er akkurat som han glemmer den ytre historien.

Min dom, riktignok uten å ha hørt igjennom hele denne bok to i triologien er at dette er bortkasta tid.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg skulle ha hørt på deg, Strindin, så hadde jeg ikke kastet bort tiden min på dette tullet! Hvor var redaktøren? Eller er det kanskje sånn at Follett selger uansett?

Totalt endimensjonale personer, platt og konstruert dialog og et hendelsesforløp som er mildt sagt usannsynlig; Merkelig hvordan alltid minst en av bokas hovedpersoner er tilstede "der det skjer"....

Ikke les!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ikke lest Ken Follett siden "Stormenes Tid", men det som slår meg, er at forleggere og bransjefolk, tror vi vil ha dette, hentet fra din omtale:

"malplasserte taffsescener og sexbeskrivelser. Dårlige og gubbeaktige alle som en!"

Om de tar feil spiller ingen som helst rolle, så lenge de tjener penger, tenker jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, enig. Det er jo ikke tvil om at det selger, men i en historisk underholdningsroman som dette må det være rimelig godt gjort for å fungere. Kanskje har forlagene og forfatterne misforstått nå og tror de skal putte mye såkalt erotikk inn i all slags underholdningslitteratur, fordi E-bokas ankomst har gitt et kraftig oppsving for sexlitteratur. Underholdningslitteraturen vil jo fortsatt selge, men det er jo ikke i seg selv et bevis på at folk er fornøyd med alskens sjangerblanding (om jeg kan kalle det det). Kan jo hende flere enn meg ville stemt for at sjangrene blir nogenlunde adskilt om vi ble spurt, slik at den gode historiefortellingen ikke blir helt borte.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg vil gjerne bli spurt, og ikke kaste bort penger. Da er det godt at vi har hverandre her inne som kan kaste kritiske blikk, og ikke bare rose opp i skyene. "Kjempenes fall" står i bokhylla, men tror kanskje jeg hadde hatt mer glede av å lese "Stormenes tid" om igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En herlig, usminket videreformidling av en personlig opplevelse av Ken Follett's Winter of the World!
Jeg er ikke i besittelse av din tålmodighet, Strindin. Jeg kjøpte boken som reiselektyre, men avbrøt lesingen allerede i luften over Irland. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken