Etter inspirasjon over lang tid i fra Karin Jensen og andre her inne ble jeg veldig glad da jeg forrige dagen fant Stefan Zweigs Verden av i går på Ark. Boken Knausgård omtaler som den mest inderlige og innsiktsfulle som er skrevet om det tapte Europa. (Poenget med sitatet er ikke Knausgård, men at jeg tror setningen fanger bokas essens. Kort og greit.)

Da jeg åpnet den nå i kveld datt en hilsen i fra Ark ut: "Endelig på salg! Fifty Shades 99,-pr stk."

Jaja, leve mangfoldet og muligheten til å få seg en god latter (dog ikke uten bismak) over den norske bokbransjen der høyt og lavt skal smelte i sammen til en høyere enhet der leserne en dag endelig skal våkne opp og ikke klare å se forskjell:)!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 4 svar.

"Sådan är kapitalismen" sang Fredrik Åkerström en gang på sekstitallet ...

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ja, det er alvoret i det. Jeg så for meg alskens morsomheter også: "Kjøp Jon Fosses samlede og få Jo Nesbøs på kjøpet!", "Einstein og Harald Eia nå kun 49,-", "Velg en bok 99,- Cora Sandels Albertetriologi eller Hulebjørnens klan" eller "Kjøp en Hamsun og få to Ragde!" Mulighetene er uendelelige her på morgenkvisten....

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hmmm...
Liker verken Hamsun eller Ragde, men liker Sandel og Auel. Ikke nødvendigvis motsetninger...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Like kan vi, men når jeg er ute etter lett sommerlektyre, en røverroman som Shantaram, så vil jeg ikke forvirres av reklamer for Jon Fosse (haha! Har aldri lest Fosse, men han er som du forstår mitt bilde av det blodseriøse). Og når jeg er ute etter klassisk memoarlitteratur som Zweigs er vel FSG så langt unna å fange min oppmerksomhet som maskeradene kan komme. Men for all del Ark og andre markedsførere, det er lov å prøve seg. Profilen bokhandelen etterlater hos meg er at selv når lesere kjøper litteratur det ikke selges så mye av så benytter de anledningen til å dytte på dusinvarene sine, istedet for å se det som en inngang til å prøve å prakke på meg mer i Zweigs gate. Deres påståtte rørende omsorg for mangfoldet av utgivelser blir da bare krokodilletårer. Sannheten er at de ikke engang prøver når de har muligheten.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundTheaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LMads Leonard HolvikBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude JensenCecilieIngrid HilmerAnne-Stine Ruud HusevågMarianne  SkageHarald KFiolToveBertyBerit B LieLailaEli HagelundTanteMamieTove Obrestad WøienMarianne T