Dersom du skal til Trøndelag og Fosenhalvøya i tidsrommet 15. - 25. august, kan jeg anbefale friluftsspelet Den siste viking basert på Johan Bojers bok. I år er det Margret Olin som er regissør og Nils Ole Oftebro spiller hovedrollen som Jacob.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Takk for interessant opplysning!
Vi har ikkje hatt planar om å reise nordover i sommar, men no fekk vi virkelig lyst til å få med oss dette! Den siste viking gjorde stort inntrykk både på gemalen og meg i si tid, så,dette skal verkeleg vurderast seriøst. :-)
Har du sett dette framført tidlegare?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg så det da det ble framført siste gang, i 2010. Da var Nils Gaup regissør og Paul Ottar Haga spilte hovedrollen. Med nydelig sommervær og gode skuespillere ble det en flott opplevelse for hele familien! Området ved Prestelva i Stadsbygd egner seg også veldig godt for oppsetningen, så det anbefales. En mindre oppsetning av "Folk ved sjøen" settes opp de årene det ikke er spelår for "Den siste viking".

Og mens jeg er i gang med å promotere Trondheimsområdet, så anbefaler jeg en tur på Ladestien i Trondheim, en fin tursti ved sjøen. Når du kommer til Ringvebukta finner du Sponhuset som er et serveringssted. (Navnet kommer av at veggene er tekket med spon.) Rett ved Sponhuset ligger Adrianstua som var boligen til forfatteren Kristian Kristiansen. Han er mest kjent for trilogien om Adrian Posepilt. Boligen disponeres nå av Trøndersk Forfatterlag. Er du i Trondheim 25.08., kan du få med deg årets litterære hagefest.

Ellers i Trondheim kan du f.eks. se skulpturen av An-Magritt og Hovistuten utenfor Ilen Kirke, eller besøke Agnar Mykles plass - en park ved Klostergata i nærheten av der Agnar Mykle vokste opp. Det røde trehuset som het "Den røde rubin", er nå revet og erstattet av en murblokk i Klostergata 72A.

Og nå ble jeg så revet med her at jeg slo opp i Trondheim byleksikon. Der står det bl.a. at Victor Hugos debutroman fra 1823 er "Fangen på Munkholmen", og er en fantasifull kjærlighetshistorie mellom to oppdiktede personer - Griffenfeldts datter og stattholder Gyldenløves sønn. Nå ble visst enda en bok føyd til min skal-lese-liste...

Jeg tror sannelig dere bør ta dere en tur nordover i sommer jeg, Hilda!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Når du nå er i Ringvebukta (i Trondheim), må jeg nevne denne interessante boken om den lille russiske kvinnen, fru Victoria Michaelovna Bachke, som grunnla Ringve musikkmuseum - med sin handlekraft og sine uortodoksiske metoder. Takk for påminnelsen - jeg skal til Ringve neste gang jeg kommer til Trondheim, museet og den botaniske haven.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

aRmaNdA BaisLisbeth Kingsrud KvistenGeir SundetBjørg L.Sigrid NygaardBerit RDressmyshelfMarianne MBente NogvaPiippokattaHarald AndersenAnne LønøyKirsten LundLars MæhlumHilde H HelsethTralteMargrethe  HaugenKjell F TislevollHarald KElisabeth SveeOleBård StøreDagfinn JakobsenTove Obrestad WøienDemeterLinda Therese BjerkanFrode Øglænd  MalminMarianne  SkageCathrine PedersenTor-Arne JensenGro Anita MyrvangTrude JensenDaffy EnglundToneHilde Merete GjessingFrisk NordvestTine SundalGrete AastorpSynnøve H HoelKaramasov11