Jeg har ingen utpreget favoritt denne måneden, men har lyst til igjen å fremheve forfatterskapet til Oskar Bråten. Oslo-fortellinger sto for tur nå i mai. Dette er en samling noveller som har handling fra Oslos østkant på begynnelsen av 1900-tallet. Novellene er preget av en ekte innsikt og medfølelse med arbeiderklassens liv og kår, og da spesielt enslige mødre, noe Bråten kjenner godt fra sin egen barndom. Historiene skildres i levende og rikt nyanserte bilder, men aller viktigst, de skrives med en humoristisk penn.

Skuespillene hans "Ungen" og "Den store barnedåpen" settes stadig opp i nye teateroppsetninger, og er vel dessverre like aktuelle i dag som de var for 100 år siden.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 37 svar.

P:S I love you og Det er trikken i ditt liv <3
Nydelige kjærlighetshistorier

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste en del bøker i mai, men den uten sammenligning beste, var Infinite Jest av David Foster Wallace.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt klart og uten tvil: "Usynlig" av Paul Auster.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Journal 64" av Jussi Adler Olsen og "A halv forgotten song" av Katherine Webb. Har ikke vært spesielt begeistret for tidligere bøker av Webb, men denne likte jeg. En skikkelig pageturner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikke rukket så mye denne måneden, men jeg må nesten sidestille to fabelaktige bøker, imidlertid er de svært forskjellige: Historien om Edgar Sawtelle og Glendraco. Sawtelle er en noe tragisk historie om en stum gutt som er flink med hunder i familiens kennel. Glendraco er en skotsk romantisk dramafortelling totalt fri for rosanykker og full av liv og røre. Overraskelser fra første til siste side! Den var rett og slett komplett og kunne ikke finne en eneste feil ved den + at den hadde dette ekstra som gjør at jeg drar frem sekseren!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Birthday Letters av Ted Hughes er den beste boka jeg har lest i mai, kanskje en av de beste bøkene jeg noensinne har lest. Jeg har lest den, og lest den igjen, og jeg kommer til å fortsette å lese den i lang tid fremover.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikke fått lest så veldig mye i mai, grunnet en liten valp som tar masse av tiden her i huset. Men noe har det jo blitt. Den beste var kanskje: " Allahs tårer" av Rikard Spets, tett fulgt av "Riket ved veiens ende" av Jan Guillot. Spennende bøker begge to, på hver sin måte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Allahs tårer har jeg vel såvidt vært borti i, men trilogiene om Arn gjorde inntrykk på meg. Jeg synes det var svært god romaner også historisk sett. Når jeg leste Tempelridderen, fant jeg frem Carl Grimbergs Mennskenes liv og historie. Bind 8 Korstogertiden anbefales for spesielt interesserte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for tips. Dette skal jeg se nærmere på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Arn-trilogien er helt fantastisk! Føler nærmest en sorg hver gang jeg avslutter siste bok :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg syns også trilogien var veldig god, men er ikke på helt fantastisk som veldig mange andre. Kan ikke helt si hvorfor, de var bare ikke helt meg. Men bevares, flotte bøker og veldig godt skrevet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Morsomt at du fortsetter denne tråden fra måned til måned! Jeg setter pris på å tenke igjennom en gang til hvilke bøker jeg har lest den siste måneden og hvilke som har betydd noe for meg :)

Den beste boka i mai var Under den hvite bro, som jeg fikk av ene forfatteren her inne :) Denne har alt en god bok trenger!

Ellers har jeg lest flere gode bøker i mai som er med meg i tankene innimellom. Bl.a.: Det blå rommet, Mokka og En helt annen historie. Det har vært en god lesemåned :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"En helt annen historie" likte jeg også godt, og ser frem til neste Håkan Nesser :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis det også er lov å dra inn hørespill i denne tråden, vil jeg svare "Mannen som gikk opp i røyk" av Sjøwall og Walhôô. Jeg syns man merker at denne tilhører foreldregenerasjonen av politikrim i forhold til det som kommer ut i dag, og er mer realistisk og mindre voldsom enn det meste som nå fyller butikkhyllene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hørespill er vel litteratur som så mye annet :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mine favoritter i mai var Sarpsborg som forsvant 5, 6 og 7. Kan tenke meg å kjøpe mine egne eksemplarer i fremtiden, vet de koster kr 150 pr stk på antikvariat.net og husker at jeg så en par i en bokhandel i Sarp i fjor sommer.

Mine andre favoritter denne måneden er Eventyrlige sagn i den ældre historie av Moltke Moe og Absolut story : från vikingar til vodka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Uten tvil Erich Maria Remarques "Tre kamerater" - ei bok som har alt. Det er så herlig når man blir dradd inn i ei god historie, og nesten en sorg når boka er slutt. Jeg tillater meg å sitere hva en annen bokelsker, Hilde S, skriver om boka: En nydelig bok om kjærlighet og vennskap. Men også om bitterhet og angst for livet. Og om hvordan alkoholen erstatter tryggheten de aldri finner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I mai har eg mellom anna lese om att to av favorittbøkene mine, som har fått kvilt i nokre år. Det er Shades of Grey av Jasper Fforde, herleg positiv og likevel urovekkande dystopi som liknar litt for mykje på vår eigi verd - og likevel er so fjernt at ein ler høgt mange gonger. Og so F. Scott Fitzgerald sin The Great Gatsby. Den "les" eg på lydbok, med Jake Gyllenhaal som les. Gode opplesarar har ein del å sei for opplevingi, og den godaste Jake var ingen skuffelse i so måte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fant akkurat "Den store Gatsby" på loppemarked til en hel krone.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest Irvings I en og samme person,som jeg ga en sekser og Sansoms Skygge over London som fikk en femmer, så dette var to ''høydare'' i mai for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Irving har av en eller annen grunn ikke fristet, men nå har jeg skaffet med en rekke av bøkene hans. Er det greit å begynne med Garps bok.eller enke for et år, Owen meany, last night in twisted river..

Samsoms Shardlake har jeg gjemt/spart på, har fire pr idag, "Sansoms Skygge over London" hvar visst ingenting med Shardlake å gjøre, men fikk gode poeng av deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mange som har blandede følelser for Irving. Jeg har fulgt han fra første bok, som vel var Garps bok. Falt for han da. Men en del av de senere bøkene er etter min mening litt mer blandet. Hvis du har lyst til å starte,ville jeg kanskje anbefalt Garps bok først. Skal jeg rangere hans bøker etter min smak, så er de beste En bønn for Owen Meany,Enke for et år,Garps bok og den siste som er I en og samme person. Når det gjelder Sansom,liker jeg nok best Shardlake-bøkene men synes Skygge over London var veldig bra.( så den fikk elendig kritikk i vg i går,forresten).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har bare lest en bok i mai, og det var siste boka i Sookie Stackhouse serien. Likte boka godt, men ikke helt slutten på den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den absolutt beste - og samtidig den verste var Fiolinane av Jan Roar Leikvoll. Den gløymer eg ikkje så lett.
Må også slå eit slag for den morsomme Et forargelsens hus av Gabriel Chevallier. Måtte lese den innimellom for å riste av meg uhyggen i "Fiolinane".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Et forargelsens hus" er jeg virkelig nygjerrig på, ser den står oppe i hylla over mitt og skuler ned på meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hm...skuler?? Trur heller den ser ned på deg med eit muntert lite smil. :-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skuler er nok helt feil ord. Det blir sikkert en fornøyelse når den tid kommer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

The Color Purple av Alice Walker. Den omhandler etterkommere av slavene i USA (sørstatene), med hovedpersonen Celie. Boka var engasjerende og tar opp flere viktige temaer, blant annet mishandling og overgrep, kvinners rett, samfunn i utvikling, omskjæring, rasisme, seksualitet, lengsel og kjærlighet. Jeg anbefaler denne boka!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ser du har lest den på engelsk. Fikk tak i boken på loppemarked i fjor og ser at boken er skrevet på nynorsk.. Hvordan språket virker inn på opplevelsen er vanskelig å si før du får lest en del. Det kan bli veldig bra med nynorsk og det kan ødelegge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er du sikker på at det er nynorsk? Min utgave starter med en slags enkel, naiv dialekt (nordnorsk/trøndsk?) og glir over i nokså greit bokmål etter hvert som Celie vokser til og "utvider sin horisont".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det ser ut til å være en salig blanding av dialekter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er glad jeg leste den på engelsk, for den afroamerikanse varianten av engelsk var autentisk og det hadde ,som du påpekte, mye å si for opplevelsen av boka. =)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sier meg enig, dette var en av de første 'voksen' bøkene jeg lest i tenåra!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vel... den når ikke toppen i Jo Nesbøs forfatterskap, men i mai er Gjenferd beste boka. Jeg har lest mye rart i mai egentlig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hyggelig å se at du fortsetter med denne tråden :-)
Mai har vært en veldig god lesemåned for min del, jeg har lest flere gode bøker som fortjener å nevnes.

Den første er Ondskapen av Jan Guillou, en forfatter som er utrolig god på å skape levende og sympatiske karakterer. I denne møter vi Erik, en ung gutt som er oppvokst med slåssing og uansett hvor mye han skulle ønske han kunne legge det vekk, ser det ut til at brutaliteten forfølger han.

Neste bok er Monstermenneske av Kjersti Annesdatter Skomsvold, en sår og lett humoristisk bok om skrivingen av hennes første bok, om sykdom, angst og depresjon.

Siste bok er Inferno av Dan Brown, denne overrasket meg da dette er en forfatter jeg trodde jeg var ferdig med. Det er en typisk Dan Brown bok, en heseblesende thriller om menneskehetens undergang i Dantes ånd. Den inspirerte meg også til å ville fortsette på de to siste bøkene i Dante's Inferno.

Enda er det ett par bøker jeg godt kunne nevnt, men jeg får nøye meg med disse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ondskapen har stått på ønskelisten min lenge, den kommer nok i hus en dag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For meg ble det hundreåringen som klatert ut vinduet og forsvant..flira godt for meg selv mange ganger :)

og vakkert mørke

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

TanteMamieKirsten LundTheaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LMads Leonard HolvikBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude JensenCecilieIngrid HilmerAnne-Stine Ruud HusevågMarianne  SkageHarald KFiolToveBertyBerit B LieLailaEli HagelundTove Obrestad WøienMarianne T