Det ligger jo til rette for å kunne få lest litt i langhelgen, ja. Men i morgen blir det tut og kjør med barnetog, barneleker og derpå gjester... Med to små i huset blir det sånn i mange år fremover. Jeg kunne godt tenke meg å reise på fjellet e.l. på 17.mai, men må ta hensyn til de to små sine forventninger. Da gjør vi det beste ut av det :-)

Jeg har ikke fått lest så mye denne uken og fortsetter derfor med HomoFaber samt lydboka av Jonathan Tropper sin roman: This is Where I Leave You. Å starte på Brit Bildøens Litterær salong lokker også (den passer fint som innimellom-lesing da man kan ta et kapittel i ny og ne). Samt å fortsette på Jan Kjærstads Kjærstads matrise (også fin å lese i rykk og napp). Det skorter ikke på lesestoff når jeg skuer utover hyllene...

Den der allergi-isen - hva har du i den? :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Det er nok de med barn som merker 17. Mai best ja, blir lite ro da kan jeg tenke meg :-)

Isen kan du egentlig lage akkurat som du vil, det eneste du trenger er foodprosessor, banan fryst i skiver og den smaken du ønsker. Ved å kjøre fryst banan i prosessoren en stund får du en myk konsistens som ligner på softis. Min favoritt er sjokolade og peanøttis, men den blir veldig mektig.

Da bruker jeg en banan, en halv avokado (for å kutte ned på banansmaken og sukker innholdet), litt kokosmelk, 2 ss kakao, 2 ss peanøtter og litt søtning(jeg bruker stevia, men bruk det du liker og tåler)

Denne kan selvfølgelig varieres i det uendelige, ønsker du en lettere versjon så kan du bruke bare banan, fryste bær og noen ss væske og smak til om man trenger noe mer søtning.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den der isen skal jeg sannelig prøve! Går det greit med Splenda som søtstoff, tror du? Bruker du peanøtter naturell/uten salt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Splenda går helt sikkert greit, det er bare for søtsmaken så her tror jeg alt kan brukes. Kan også bruke flytende søtning som honning eller brun rissirup. Er usikker på om vanlig sukker kanskje blir litt knasende, men det har jeg ikke brukt på flere år så det er jeg ikke sikker på.

Siden jeg ikke passer spesielt på saltinnhold bruker jeg gjerne peanøtter med salt, synes salt og søtt fungerer utrolig godt sammen. Men her kan du også bruke det du har eller liker. Det er valgfritt om du ønsker å ha det i selve isen eller bruke det som topping, jeg bytter gjerne på litt.

Dette er egentlig en is som sjelden blir feil, det viktigste er å ikke bruke for mye væske. Ettersom du lar prosessoren gå så smelter bananen sammen, har du brukt for mye væske så blir den litt løs. Det beste er å vente med væsken til den har gått litt for så å tilsette 1 ts. Når alt har blandet seg så ser du om du ønsker den løsere og kan tilsette mer væske da.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

IreneleserAvaSynnøve H HoelLinda NyrudMarit HåverstadKarin BergHarald KJulie StensethLene AndresenPer LundKirsten LundPiippokattaelmeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVariosalillianerNikkaAnne Berit GrønbechBookiacG Lingar hTatiana WesserlingSolveigHilde Merete GjessingMads Leonard HolvikStein KippersundGodemineSolTorill RevheimHeidi LDaffy EnglundMarianne MEvaTone HEivind  VaksvikLyriaFriskusenFrode TangenStig TTor Arne Dahl