Det er kanskje ett stort spørsmål, men jeg tenkte det skulle være mer en morsomhet :-)
Det er heldigvis ingen som kan forutse fremtiden (selv om noen påstår det), men det er lov å prøve seg.

Hvorfor synes du det er trist at noen leser på brett eller mobil? Er det ikke bra om det gjør at man leser mer og har tilgang på bøker man ellers ikke ville lest?

Solbrillene kan jeg se for meg at ikke er så veldig langt unna, det jobbes vel allerede med "briller" man bruke for å se film eller bruke til å spille med.
Angående hjerne på hjul, det minner meg om en bok jeg leste for ikke lenge siden, Genesis av Bernard Beckett tar opp det temaet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Tjaaa, det er spørs hvordan du ser på det. Når flere og flere personer leser på nettbrett og mobil, eller leser digitalt, da er det jo mindre og mindre som leser seriøse bøker av papir. Og når mindre og mindre har behov for en bok, da trengs det jo mindre og mindre bøker (Ikke størrelse, men antall), og til slutt, kanskje om noen generasjoner, er bøker utsryddet. Ikke trist? Jeg koser meg når jeg leser en bok, ikke når jeg sitter på iPaden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Seriøse bøker av papir? Mener ikke å være kverulerende, men ved å lese på ipaden har jeg gratis tilgang til bl.a. Dickens, Shakespeare, Dostojevskij, Tolstoj og Poe. Dette er bøker jeg ikke ville ha lest ellers, bøker jeg ikke ville prioritert å investere penger i.

Om papirbøker skulle forsvinner helt vil jeg synes det er trist, men det tror jeg ikke og håper ikke vil skje. Hvertfall ikke i løpet av mitt liv. En positiv ting er at vi kan spare noen trær ved at færre bøker som bare ville blitt kastet blir trykket.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jaja, bærekraftig utvikling meg her, og bærekraftig utvikling meg der. Regnskogen forsvinner ikke av noen bøker

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Minner meg om pirate bay-problematikken. Det var bare det at en undersøkelse blant brukerne viste at de som først hadde hørt på ulovlig delt musikk, rett og slett kjøpte mer musikk enn de som ikke gjorde det. Jeg vil tro digital lesing inspirerer såpass at vi leser dobbelt så mye - først og fremst digitalt siden det er tilgjengelig overalt og umiddelbart, og så, når vi skal unne oss luksus, skrur vi av duppedittene, synker ned i favorittstolen og leser papirbok med hjertevarmende drikke ved siden av seg...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenKirsten LundGroMonica CarlsenKetilGrete AastorpEirin EftevandMcHempettTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJIngeborg GsiljehusmorOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanKristine LouiseLailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland SalteEivind  VaksvikTine SundalReadninggirl30Trude Jensenmay britt FagertveitEmil ChristiansenVibekeHarald KFarfalle