Hvis dere er usikker på hvilken bok som skal leses først hva avgjør hvilken det blir?

På forhånd takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 25 svar.

Den boka som har mest spennende cover, leser jeg først. Hva som er inne i boka vet jeg jo uansett ikke før jeg leser den, så hvorfor ikke velge den som er best på utsida.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enkelt! List opp uleste bøker i bokhylla. For kvar bok; ta tverrsummen av ISBN-nummeret, denne delast på kvadratrota av sidetalet i boka (for å minske sjansen for like tal) og deretter gangast det talet du no får med kvadratrota av antal bøker du har av same forfattar. Når dette talet er reikna ut for kvar bok, lag ei ordna liste med høgast tal øverst, lavast til slutt. Vips, så har du ei leseliste som er delvis tilfeldig, men som til ein viss grad favoriserer korte bøker av forfattarar du liker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg pleier å lete gjennom bokhyllene mine til jeg finner noe som frister. Noen ganger er det vanskelig å finne noe som frister, andre ganger går det som en lek.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ser i bokhyllene mine, og kan til tider oppdage bøker jeg har glemt at jeg har, og som jeg i sin tid ivret etter å kjøpe.....Så da hender det at jeg "oppdager" noe nytt hjemme hos meg selv. Ellers ser jeg her inne, ser hva dere leser. Også har jeg ei MÅ LESE liste . Favorittforfattere som jeg venter på skal komme med neste bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Noen ganger er det coveret, hvilken av bøkene som ser mest innbydende ut.. Andre ganger kan det være at jeg har lest en veldig positiv omtale like før jeg skal velge ny bok, og dermed velger den omtalte framfor den ukjente, andre ganger motsatt, leser en tja-omtale og foretrekker den ukjente.

Stort sett kommer det an på dagsformen min, hvilken av bøkene virker å matche den dagens sinnsstemning best.. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg setter meg i senga og saumfarer bokhylla, og da er det alltid en som skiller seg ut som "den skal leses nå". Jeg har MANGE igjen som jeg ikke har lest ennå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har variert litt fra år til år :)
Fra alder 6 til 8 tok jeg "Elle melle deg fortelle".
Fra alder 8 til 8 og en halv tok jeg alt i alfabetisk rekkefølge.
Fra alder ca 9 til 12 tok jeg den boka som så mest spennende ut.
Fra alder 13 (jeg er 13 nå :) ) tok jeg bare tilfeldig, og "tror på skjebnen" :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For min del blir det grader av usikkerhet. Men det betyr valgfrihet :-)

Jeg prioriterer bøker som har fått gode anmeldelser i diverse litterære fora - eller f. eks. på amazon.co.uk (leserne publiserer egne anmeldelser). Jeg verdsetter bøker som har vunnet priser og (moderne) klassikere (av ymse sjangre). Kritiker-roste bøker har høy prioritering.

Når man har skaffet seg nogenlunde kjennskap til diverse anmeldelser så ligger løypa noe klarere enn før. Man ser gjerne hva det haster å lese (for dannelsens skyld) og hva som kan vente. Det å søke innsikt i litteraturanmeldelser gir frihet i så måte at du kan ha noe på hånden for, nær sagt, en hver anledning (humør).

Spør meg gjerne mer om du lurer :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg følger også prinsippet at jeg leser det jeg har lyst til å lese, men får jeg ikke bestemt meg tar jeg den som har stått lengst i ulest-hylla mi, det er min måte å løse problemet på.....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser stort sett 3-5 bøker samtidig, så det er relativt sjelden jeg møter den problemstillingen :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser den jeg har mest lyst til å lese :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En veldig kjent problemstilling for min del da jeg helst skulle lest mange, mange bøker nå med en gang!! Hehe..
Da jeg var yngre og det ikke sto i mellom så mange bøker brukte jeg ofte en tilfeldig metode for å velge elle melle, peke i blinde og lignende. Nå har jeg veldig mange uleste bøker (ei hylle med 100+ bøker på soverommet å velge i mellom), så hvis det ikke er en spesiell jeg har tenkt på å lese en stund velger jeg ofte sjanger eller tema først. Da er det ofte lettere å finne "den" boka som føles rett nå.
Omtaler, terningkast osv her inne kan også gjøre at jeg plukker frem ei bok jeg ellers ikke hadde tenkt på.
Å gå inn på min egen bokhylle her på siden på "skal lese" hjelper meg også ofte. Da kommer jeg ofte på bøker jeg ellers ikke hadde tenkt på, og som viser seg å være akkurat det jeg har lyst å lese nå!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjenner meg igjen i det meste du skriver her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, ironien er vel at jeg etter å ha skrevet dette sitter jeg her med to helt forskjellige bøker og vet ikke hvilken jeg vil begynne på ;) ...og begynner dermed på en tredje for å gi meg selv litt mer tid til å bestemme meg ;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Også her kjenner jeg meg godt igjen. Bare med den forskjell at jeg har sittet med TRE ulike bøker, og ikke visst hvilken jeg skulle starte med. Og dermed har jeg begynt på den fjerde.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, den store forskjellen er vel at jeg holder på med max to bøker samtidig! Jeg får mye mer ut av bøkene på den måten...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har noe med at når du åpner boken og begynner å lese - glir det lett eller ei? Dette fungerer for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Elle melle deg fortelle! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da leser jeg bakpå et par ganger, klarer jeg ikke bestemme meg for hvem som frister mest da, så leser jeg et lite avsnitt inne i boka og ser hvem som fenger mest på de få linjene. Men stort sett er det ikke noe problem, fordi det alltid er en som skiller seg litt ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva avgjør valget?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis Tralte er usikker på hvilken bok som skal leses først - hva avgjør da valget for ham?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er jeg usikker på så jeg vil gjerne ha råd fra dere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En ukjent problemstilling for meg,
men du kan skrive titlene ned på lapper - trekk deretter en lapp med den utvalgte boken. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eller hva pleier det å være hvis dere er sikker på det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Heidi HoltanHarald KEgil StangelandDemeterStig TMads Leonard HolvikRisRosOgKlagingTatiana WesserlingMarteGro-Anita RoenKirsten LundKarin  JensenTor-Arne JensenReidun SvensliPiippokattaLene AndresenIngunn SIvar SandTanteMamieKikkan HaugenGodemineFindusJulie StensethMorten MüllerSiljeDolly DuckNicolai Alexander StyveBjørg L.GroVannflaskeTine SundalEllen E. MartolVibekeLabbelineAnneWangmgeTine VictoriaIngunnJNinaStian Axdal