Hei dere, har noen et råd? Min ujålete og greie svigerinne fyller 70, og skal få solstol av et par av oss. Hun er glad i solen, og jeg skal sørge for en kurv med andre saker hun er glad i; vingummi, øl, vin, et badehåndkle, solkrem, en bok. Saken er at hun alltid har lest "Damenes roman" og jeg kan ikke helt få meg til å kjøpe det - kall meg gjerne en snobb. Men det finnes da flere populære forfattere som skriver gode og egnede bøker for solstolen? Kan noen av dere tipse meg? Altså en lødig og fin erstatter for "Damenes".

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Om eg i dag skulle kjøpe ei bok i gåve, hadde eg ikkje vore i tvil! Det måtte bli "Vidunderbarn" av Roy Jacobsen. Den ville vere perfekt for ei god stund i solstolen........

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Poirot-bøkene! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med Karin Brunk Holmquist (eller hva hun heter)? Jeg har lest "Potensgiverne" og ble vel ikke overbegeistret, men mange liker disse bøkene, vet jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Eh....nei, tror kanskje ikke det. Det du kaller pastell-litteratur er nok mer innrettet mot målgruppa 25-45, og da kommer det vel litt an på hvor "ungdommelig" syttiåringen er i smaken...
Dessuten er det noe dårlig og noe bra som i alle andre sjangre, og det er ikke så lett å vite hva som er hva, hvis man ikke har lest det selv. Samt at smaken selvsagt er ulik.

Kan jo være at damen synes det blir for fjernt å lese om trettiåringer på fylla som våkner opp med ukjente menn - og heller vil ha den mer forsiktige varianten med skilsmisser og nye jobber. (Handler stort sett veldig mye om nye jobber!) Men jeg vet ikke om det vil fenge meg når jeg er sytti, heller....

Om man skal gå og kjøpe en krimbok, en attenhundretallsklassiker, en syttitallsroman eller en barnebok - det er da ikke noe lettere om man har bestemt seg for sjanger? For det er så ulikt... Eller kanskje det er bare meg som synes det er veldig vanskelig å kjøpe gaver....

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Flott idé... Sier igjen Maeve Binchy, som er lett, men seriøs lektyre, og passer for stort sett alle aldre. Flere titler ute i pocket nå for tida.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Heldige svigerinne! For en super gave (ideen er herved adoptert, takk, takk).

Siden hun blir 70, tenkte jeg med en gang på en god, gammeldags roman, for eksempel Daphne du Mauriers Rebecca, Min kusine Rachel eller Kaperen fra Bretagne. Disse er velskrevne og lettleste, medrivende og romatiske (uten å være "klissete").Godt egnet i solstolen! Kanskje hun til og med har lest dem en gang i sin ungdom og får et gledelig gjensyn. Bøkene er lette å få tak i på bruktmarkedet.

(hva med en bred hårbøyle til å holde håret borte fra ansiktet når hun sitter i stolen sin...)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg tror du er inne på det riktige, og det blir nok Daphne Du Maurier. Det er jo ikke bare en god bok jeg er ute etter, men en romantisk bok med kvalitet - uten å være klissete, som du sier. Takk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg håper svigerinnen din blir fornøyd (alltid litt skummelt med anbefalinger :-))! Ja, jeg oppfattet at det var kvalitet og romantikk du var ute etter. Oppfatter meg som en ganske kritisk leser; du Maurier har jeg sansen for. Har riktignok bare lest de tre nevnte, men har flere av henne på ønskelisten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min mor leste hovedsaklig romaner som fulgte med ukeblader f.eks. En gang i tiden foreslo jeg bøkene om Folket på Innhaug for henne. Disse likte hun svært godt, og var litt overrasket selv over det. Kanskje den første av disse bøkene kan passe i en slik kurv? Som jo forresten er en knallgod idè! For en fin gave!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Folket på Innhaug ga jeg til min mor og hun elsket den gaven.
Det var et godt forslag til lesestoff i solen :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundJørgen NHarald KOddvarGritaolinemay britt FagertveitPia Lise SelnesRolf IngemundsenTine SundalelmeNabodamaBjørg L.WencheLisbeth Marie UvaagSynnøve H HoelAnn EkerhovdThomas Røst StenerudEgil StangelandToveChristofferVibekeMarit HåverstadAnne Berit GrønbechKjersti SLailaKjerstiKaramasov11Karen PatriciaEster SAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTor Arne DahlEllen E. MartolKarin  JensenMarit AamdalLeseberta_23Anne-Stine Ruud HusevågChristinaBjørg Marit TinholtGunillaEli Hagelund