Hei ! Jeg har lenge ønsket å prøve meg som forfatter, og nå har jeg bestemt meg for å forsøke å gjøre alvor av denne drømmen i løpet av noen år. Derfor er jeg ute etter tips til gode bøker/nettsteder og evt kurs/ kortere utdanninger som kan gi undervisning i skriveverktøy/skriveleker og innføring i skrivekunstteknikker/virkemidler.
Noen som vet om noe ??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Har du tenkt å skrive bøker/fagbøker? Artikler innen helse? hehe bare vanlig nysgjerrig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I første omgang kortere artikler, mest for å prøve meg frem . Hvis dette gir mersmak kommer jeg til å prøve meg på andre sjangre. Men jeg blir neppe romanforfatter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hva liker du å lese?
Hvem liker du å lese?

Sjekk om disse forfatterne har sagt noe om skriving.
Enten i bokform eller i bloggform. Svært mange forfattere blogger, og siden skriving er et ganske ensomt yrke, blir det lett til at bloggingen handler om skriving.

Kurs finnes det mye av, men det meste (og billigste) er på engelsk.
Igjen, velg forfattere du liker.

LES!
Les innenfor de genrene du vil skrive. Se hva som er i tiden, og se om det er noe der å kopiere.
Det ER lov å være original, men det er lettere å lage kopier.
Les også GOD litteratur innenfor ANDRE genrer enn det du vil skrive.
Og som nordmann; LES NORSK.

Mye av det som skrives på norsk idag er tydelig influert av engelsk.
Det er selvfølgelig lov å la seg inspirere, men når teksten leser som en dårlig oversettelse av en engelsk original, hvor du må oversette det hele til engelsk for å forstå hva den NORSKE forfatteren forsøker å si... (Hmm... vi sier ikke "the text reads as..." på norsk, gjør vi vel? Hvilket greit illustrerer poenget mitt).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mye bra her, dette skal jeg ta med meg videre ;-) Du har fått meg til å tenke !

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så spennende! The War of Art : Break Through the Blocks and Win Your Inner Creative Battles av Steven Pressfield, vil sannsynligvis være en god bok for deg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den boka har jeg nå funnet her inne, den ser faktisk ut til å være nyttig :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Følgende bøker - med overskrift ; Les disse, og du vil bli en bedre forfatter - har jeg skrevet opp ; The War of Art av Steven Pressfield, On Writing Well av William Zinsser, Bird by Bird av Anne Lamott, Save the Cat av Blake Snyder, Plot and Structure av James Scott Bell, On Writing av Stephen King, Zen in the Art of Writing av Ray Bradbury. Jeg kan se om jeg finner opprinnelsen til denne listen - om du vil.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette var masse spennende, jeg skal sjekke opp alt sammen. Det vil være supert om du får tak i opprinnelsen til listen, men dette har overhodet ingen hast.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Heidi HoltanHarald KEgil StangelandDemeterStig TMads Leonard HolvikRisRosOgKlagingTatiana WesserlingMarteGro-Anita RoenKirsten LundKarin  JensenTor-Arne JensenReidun SvensliPiippokattaLene AndresenIngunn SIvar SandTanteMamieKikkan HaugenGodemineFindusJulie StensethMorten MüllerSiljeDolly DuckNicolai Alexander StyveBjørg L.GroVannflaskeTine SundalEllen E. MartolVibekeLabbelineAnneWangmgeTine VictoriaIngunnJNinaStian Axdal