Du har fleire interessante poeng i dette innlegget, utan at eg nødvendigvis er udelt samd i konklusjonane. Men grunnen til at eg svarer er at du tøtsjar bort i noko som eg har tenkt litt på etter at denne tråden starta, nemleg dette med dei 20 000 medlemmene.

No har eg ikkje på nokon måte ført statistikk, men etter å ha vært med her eit halvt års tid har eg ei kjensle av at det er eit fåtal, kanskje rundt 100 personar, som står for 99% av diskusjons-aktiviteten på forumet. Eg nektar å tru at dei øvrige 19 900 medlemmane er så kjedelige og kunnskapslause at dei ikkje ein gang i blandt har tankar og meiningar som ville vekke interesse hjå andre dersom dei delte dei i diskusjonsforumet.

Nei, eg meiner ikkje at alle medlemmer MÅ diskutere. Men det undrar meg at ikkje ein større del av medlemsmassen tek aktivt del i forumet. Kanskje heng dette saman med kvifor enkelte opplever forumet som kjedelig; dersom ein kan finne ut av kva som gjer at så få er aktive finn ein kanskje samstundes også ut kva ein kan gjere for at forumet skal bli ein attraktiv arena for enno fleire.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Er det ikke slik at i alle sammenhenger hvor folk har anledning til å si sin mening, så velger de fleste å tie? Det sier i seg selv ingen ting om deres grunner til å velge slik.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er sikkert rett, og det er heilt sikkert eit utal grunnar til at eit stort fleirtal av medlemmane (tilsynelatende) ikkje er aktive i diskusjonar eller med andre typer innlegg. Men uansett grunn så håper eg at ingen brenn inne med meiningar eller andre innspel dei i utgangspunktet ynskjer å dele.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I løpet av det året jeg har vært medlem her, har jeg vel bare deltatt i én eneste diskusjon. Så jeg er nok en av de mange som ikke er aktive i diskusjoner. Hva skyldes det? Grunnen til at jeg ble med i Bokelskere.no, var at jeg ville samle sammen bøker jeg har lest og finne nye bøker jeg vil lese. Jeg har oppdaget mange bøker her inne ved å se på hva andre med "lik smak" har som favorittbøker osv. Dette synes jeg er gøy, så det er nok dette jeg bruker forumet til, i tillegg til at jeg gir stjerner iblant. Jeg bruker ikke så mye tid på Facebook, Bokelskere eller andre fora, så det blir til at jeg bare er innom en kort stund om gangen. Med en aktiv liten baby i huset får jeg heller ikke lest all verdens, og jeg sniker meg til å skrive dette raskt mens den lille sover ;-).

Jeg setter altså pris på å lage online-bibliotek og bla meg gjennom boksamlinger på jakt etter noe spennende. Kanskje det er flere som tenker som meg og derfor ikke er så aktive i diskusjoner?

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Vel, da jeg "begynte her", var jeg mer interessert i muligheten for å lage et "online-bibliotek" enn å diskutere.
En stund var det omvendt, jeg var lite interessert i å legge inn alle bøkene jeg leser (med litt for mange bøker per uke, havnet jeg på etterskudd uansett), og mer interessert i å delta i diskusjonene.

Nå er jeg egentlig ikke interessert i noen av delene.
De fleste diskusjonene virker som noe vi har hatt før.
Og de vi ikke har hatt før er... ikke så interessante som de engang var. (Det må være alderen)

Som du er inne på, det er for mange medlemmer som ikke deltar (ikke at det skulle være en PLIKT å delta, men når "ingen" deltar, så legger det også en viss demper på stemningen.)

Jeg tillater meg å anta at det de konklusjonene du ikke er enig i først og fremst er der jeg tar til orde for innstramminger.
Jeg er ikke så stor tilhenger av de konklusjonene selv heller.
Men med mange medlemmer, og et genuint ønske om at alle skal få slippe til om de ønsker det... så trenger vi innstramminger.
Vi har utmerket selvjustis her inne, men når vi gang på gang bruker diskusjonstrådene til å fortelle en trådstarter at "slikt gjør man bare ikke", hvoretter hele tråden endrer karakter til å bli en "tilhenger av å lage slike tråder/motstandere av å lage slike tråder"-tråd...

Vi trenger
- en greit forståelig struktur, hvor nye medlemmer enkelt skjønner "hva de har lov til". Og ikke lov til.
- en gruppe medlemmer med utvidet ansvar, sånn at ikke ALLE tar på seg politihatten når det passer, og "setter nykomlingene på plass".
- noen som slår ned på tråder som utarter. Enten ved å fjerne hele tråden, eller ved å "rydde opp" i ufine innlegg. UTEN at det blir en diskusjon om dette i tråden.

... tror jeg

Kanskje vi også trenger noen flere "hovedgrupper", sånn at man enklere (?) kan se hvor et innlegg bør postes.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Et medlemskap i bokelskerne kvalifiserer nødvendigvis ikke til jobben som moderator. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig.
Og ingenting av det jeg har skrevet her (eller andre steder) bør oppfattes som en jobbsøknad.
Jeg ville ikke rørt moderatorjobben om jeg fikk betalt for det.

Men når gamle travere forsvinner og nye ikke forsøker, så tilsier sunn fornuft at man forsøker å gjøre noe.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Øystein Espeseth-AndresenJakob Lund KlausenTorill RevheimKirsten LundJørgen NHarald KOddvarGritaolinemay britt FagertveitPia Lise SelnesRolf IngemundsenTine SundalelmeNabodamaBjørg L.WencheLisbeth Marie UvaagSynnøve H HoelAnn EkerhovdThomas Røst StenerudEgil StangelandToveChristofferVibekeMarit HåverstadAnne Berit GrønbechKjersti SLailaKjerstiKaramasov11Karen PatriciaEster SAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTor Arne DahlEllen E. MartolKarin  JensenMarit AamdalLeseberta_23Anne-Stine Ruud HusevågChristina