Hei. Jeg er på jakt etter bøker om Etiopia. Gjerne skjønnlitteratur. Leser "Beneath the Lions Gaze" nå, og vil lese mer. Har du noen tips? Gode fagbøker er også fint. #TrengerRådHjelpogVeiledning:) Vennlig hilsen Elisabeth

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Nød av Are Kalvø handler mye om Etiopia. (Don't judge the book by its author, jeg ble positivt overrasket.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk. Skal se på den:)
E

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Et genialt tips!! Tusen tusen takk:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du kan gå på bib og spør etter reisehandbøker eller noe slikt. Jeg har Jordens Folk , og der er det om øst-Afrika osv. Ellers såå er den mest kjente boka derfra den etiopiske kongeboken Kebra Negest som omhandler kongerekke der nede fra Kong Salomo og Dronningen av Saba og helt til Keiser Haile Selassie som ble avsatt i 1974. Hevder at han var direkte etterkommer av den første keiseren derfra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmmm. Den har jeg ikke sett. Har du lest den? Var den bra?
E

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kebra Negest finnes vel stort sett på engelsk. og om den er bra kommer an på hva du liker osv....Er nok en del der som kan være av interesse...

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den fant jeg, men jeg har ikke fått lest den enda. Har du lest den?
Likte du den?
E

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste Notes from the Hyena's Belly da den ble utgitt (2000). I utgangspunktet var det en "forpliktelse" å lese boken, siden den var en gave fra forfatterens kollega. Det viste seg at timene jeg brukte på boken var vel anvendt tid. Boken ga et gløtt inn i en verden som var fremmed for meg - en verden jeg godt kan være foruten.
Og ja, jeg likte boken.
Jeg legger ved en link til første kapittel av Notes from the Hyena's Belly
http://www.nytimes.com/books/first/m/mezlekia-notes.html

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg har to bøker med handling frå Etiopia, begge er reiseskildringar skrive av nordmenn som har vært på gullgravings-ekspedisjonar rundt tiårsskiftet 1930. Den eine boka, Gjennem Etiopias jungle av William Avenstrup kom ut i 1935 og er sterkt farga av samtida sitt syn på heidningar. Hadde boka kome ut i dag ville den utan tvil blitt stempla som sterkt rasistisk. Bok nummer to, Gullvasking i Etiopia av Thor Amdahl kom ut i 1999, og er langt meir politisk korrekt i framstillinga av opplevingane i Etiopia.

Det er kjempeinteressant å halde desse to bøkene opp mot einannan. Forteljingane har mange likheitstrekk, reisene gjekk i omlag same området i omlag same tidsromet, men det ser ikkje ut for at forfattarane har støytt på einannan, i allefall har ingen av dei nevnt den andre i bøkene sine. Og så lurer ein på; var Avenstrup ein rasist, eller skreiv han slik han gjorde fordi det passa med den rådande stemninga i samtida? Enn om Amdahl hadde gitt ut si forteljing i bokform på 1930-talet, ville han ha unngått dei litt plumpe skildringane som Avenstrup slumpa til å gjere innimellom? Dette får ein sikkert aldri svar på, men det er som nevnt uhyre interessant å observere korleis to i utgangspunktet like forteljingar truleg er blitt farga av tida dei blei fortalt i.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å spennende! Sånt er veldig spennende!
Jeg skal se etter de to bøkene!
E

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alene sammen er en bok jeg har hatt lyst til å lese. Ettersom jeg ikke har kommet så langt vet jeg dessverre ikke hvordan den er, men den virker fin utfra det som står om den.
Vil tro det er masse spennende litteratur om alle de forskjellige stammene de har der, uten at jeg kan nevne noen med navn. Jeg fant selv mange interessante da jeg leita, men endte med å slå de fra meg da de var på engelsk....
Men etter selv å ha vært i etiopia blir jeg selvfølgelig nysgjerrig på hva som får deg interessert i bøker derifra?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei hei.
Tusen takk for tips! Den boken skal jeg lete opp og se på.
Jeg har også bodd i Etiopia. Jobbet der i ni måneder i 2008.
Men fikk ikke lest noe særlig da.
Det er bakgrunnen for min interesse. Vet du om flere bøker (også på engelsk) er jeg veldig interessert:)
Ha en fortsatt fin dag.
Elisabeth

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan anbefale "In Ethiopia with a mule" av Dervla Murphy. Hun er en irsk dame som startet sin reiseskribent-karriere med en bok om sykkelturen hun tok fra Irland til India....mutters alene! Ethiopia-boka hennes synes jeg er veldig fin. Den er fra 1968, og beskriver hvordan hun gikk gjennom Ethiopia med pakkeselet Jock. Hun skriver lett og humoristisk om strabaser og møter med lokalbefolkningen, om natur og landskap, historie og religion.... En modig kvinne med en meget god penn!

Utgaven jeg har er fra 2003, men sikkert mulig å få tak i den ennå. Jeg vet ikke om den finnes på norsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk:)
E

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

may britt FagertveitReadninggirl30bandiniBjørn SturødMarit HåverstadAgnete M. HafskjoldMarianne MTurid KjendlieDemeterHanne Kvernmo RyeIngeborg GTor-Arne JensenCarine OlsrødAnneBeathe SolbergKari MeretePi_MesonPiippokattaKirsten LundTorill RevheimBjørg RistvedtHarald KLinda NyrudTone SundlandIngunn SJulie StensethSolveigMonica CarlsenJBStine SevilhaugTone HRufsetufsaEgil StangelandsvarteperMargrethe  HaugenTine SundalHildeToveHeidiTine Victoria