Hva er paljett? Dette sto dessverre ikke i min stakkars ordbok som er iferd med å falle sammen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 25 svar.

Jeg syns det skal være lov å spørre etter ting i språket også her, de mer voksne har også gjort det :) Hyggelig du tiltror oss å gi gode svar, men hva med å sette lenker til gode ordbøker i én tråd?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Klart du har lov til å spørre. Dette er en nettside for både barn, ungdom og voksne. Jeg ser du er bare ca. 14 år og har bodd her i 6 år, da må vi være litt mer behjelpelige. Ordbøker hører også til litteraturen og når de ikke strekker til da spør man enkelt og greit. Svaret ser jeg at du har fått lengre nede. Lykke til med videre lesing. Spør når du føler for det. For av og til kan man se seg blind på ord også og da stopper alt opp.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Kanskje på tide å la denne diskusjonen ligge og gå videre i våre liv?.
Ikke rart det er krig i verden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og nå som dere har så godt imot meg nå, så får dere holde ut hvis jeg gjør noe gærent, for jeg er den som lærer av mine feil ;) Bare for å ha det sagt :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har da endelig noen gitt deg svar på hva paljetter er. Bra! Men jeg blir så fryktelig nysgjerrig på hvorfor du ville vite dette. Siden du spør her på Bokelskere, forestiller jeg meg at du har lest det i ei bok - og i så fall hvilken bok? God bok, dårlig bok, spennende bok, kjedelig bok? Du skriver kanskje noe om boka når du er ferdig med den -?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

O.K. Hvis dere mener at jeg skal starte en tråd om ord man ikke forstår, så kan jeg godt gjøre det, men jeg ser ikke helt poenget i det. Det er sikkert bare meg som kommer til å spørre uansett. Ok, kanskje dette er en forum for litteratur, men forestille deg en bok uten ord?! Jeg må jo få vite de ordene jeg ikke forstår, ellers er det jo ikke noe vits i å lese i det hele tatt når man ikke engang forstår hva man leser. DESSUTEN så spør jeg bare om ord som jeg ikke finner i ordboka, og egentlig så har jeg ikke startet så mange tråder at forumet blir oversvømt, så ingen tar jo skade. Hva er galt med å svare på hva "paljett" er? Jeg har fått vite det nå, takk, av de (eller rettere sagt, den) som har giddet å svare direkte.
JEG HAR BARE VÆRT I NORGE I LITT OVER 6 ÅR, det er ikke så lenge, så TA LITT HENSYN!. Slutt å klag. Jeg føler meg faktisk, skal jeg si det rett ut, veldig kritisert. Synes dere at det er teit jeg spør om et ord, så bare ikke bry dere med å svare. Ferdig og finito.
Det er ikke det at jeg er sur. Det er jeg aldeles ikke, og sur, det er ikke noe jeg ofte bruker å være. Det er bare meg å si ting rett ut, som jeg gjør nå.
Jeg ber så mye om forlatelse hvis jeg virker angripende på folk. Det er virkelig ikke meningen :)))) (^.^)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Du har ingen grunn til å be om omforlatelse, Rebecca, og jeg håper inderlig ikke du lar deg skremme bort fra bokelskere på grunn av alt dette. Vi trenger sånne som deg - interesserte, våkne og engasjerte mennesker!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke bry deg om de sure oppstøta du har møtt Rebecca. Synd at det måtte gå så langt at du endte med å måtte forsvare deg! Stå på du jenta mi!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt å se unge mennesker så engasjert:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ser du fikk svar:)

Det er bare å spørre om det er noe du lurer på. Det er mer enn nok her inne som synes sånne tråder også er morsomme å svare på.
(De som ikke synes de er morsomme kan jo bare velge å IKKE svare.)

Det kunne også vært relevant å spørre "hva er skikk og bruk", men jeg er litt usikker på om jeg ville fått bra svar her inne.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hei Rebecca

Flott at du engasjerer deg på bokelskere.no! Men dette er et forum for litteratur.

Jeg råder deg til å bruke ordbøker på nettet (se hva som er nevnt på denne tråden - jeg vil for øvrig anbefale uio.no sine ordbøker - bokmål/nynorsk).
Etymologiske ordbøker er for de litt mer interesserte - kanskje det er noe for deg? Der står det om opprinnelsen til ord og alle mulige betydninger de har hatt og har (etymologi er ordhistorie og studiet av hvordan ord kom inn i språket og utviklet seg).

Om disse tipsene ikke hjelper deg så bør du spørre læreren og andre voksne om hjelp (det bør du uansett!).

Hvis du absolutt vil spørre om hva ord betyr i dette forumet, så kunne du kanskje opprette en tråd som f. eks. heter "Hva betyr dette ordet/ordforklaring".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes du ikke at ditt svar til henne nå var i overkant strengt? Mitt tips til henne om å Google står fortsatt ved lag, men hvis det fortsatt er noe hun lurer på må hun da få spørre her inne.
Vi har godt av å ha flere aldersgrupper her, ikke bare en gjeng voksne som har glemt barnet i oss. Du var sikkert like påtrengende nyskjerrig selv når du var på hennes alder, som de fleste av oss vil jeg tro, det er jo det vitebegjæret som har gjort oss til de lesehester vi er i dag.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det var ikke meningen å være streng :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enig med Tore her. Jeg skjønner ikke hvorfor du ikke bare googler de ordene du lurer på istedet for å starter tråder, bare for å spørre, her?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det blir kanskje litt feil å starte nye tråder pga. ord man lurer på, og det går fint an å google sikkert for henne og, men samtidig så er hun bare 13-14 år. Var vel mange ord man selv lurte på hva var den riktige betydningen når man selv var så ung. :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Syns det blir feil og starte flere forskjellige tråder om ord man lurer på betydningene av ja. Spesielt da det er bare noen dager siden hun selv ba en annen bruker bruke kvasir for å få svar på det hun spurte om... Men ja, jeg har forståelse av at hun ikke er eldre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er forskjell på å GI UT EN BOK (Som det var i dette tilfellet du snakker om :)) Jeg sa at det kanskje var lurt å spørre forlag selv, istedet for at jeg skal gjøre det. Jeg ønsker ikke å påta meg ansvaret for at noen ikke får boka si utgitt) og SPØRRE OM ET ORD. Jeg synes dessuten også at en en levende person er tusen ganger bedre enn en ordbok :) (^.^)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Syns jo det er ganske festlig at du syns en levende person er tusen ganger bedre da det denne personen sier at klippet ut fra nettopp det du får opp hvis du googler det slik som jeg, og flere andre her har bedt deg om å gjøre.....
Bare se her...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og Store norske leksikon tar feil - "Paljett, liten, tynn, blinkende skive av metall eller plast...." - en blinkende skive av plast???. Hvilket understreker betydningen av å diskutere ord. Har vi ikke nettopp hatt en lang tråd om trilogi/triologi, som faktisk ble ganske interessant.

En paljett er av metall eller glass, slik min ordbok, Monica Carlsen (lenger nede i tråden) og min kunnskap sier.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

De fleste paljetter nå til dags er nok dessverre av plast ...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, du kom meg i forkjøpet - metallfarget plast, sukk, sukk.
Og der ser du Rebecca, jeg som har bodd i Norge hele mitt liv....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis du googler det ser du masse bilder av det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ordbok finner du her:
http://nob-ordbok.uio.no/perl/ordbok.cgi

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En paljett er en liten, tynn, blinkende plate av metall el. glass, blant annet brukt til kjolepynt.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det absolutt beste svaret til nå :)!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje Sivertsen