Hei!
Jeg har i mange år lånt lydbøker på biblioteket, rippet dem til min PC for så å synkronisere dem til telefonen som jo alltid er med meg. Men nå har jeg lånt en lydbok som er i MP3-format, - altså bare en plate som inneholder hele boka. Jeg pleier å bruke Windows Media Player, men får ikke til å rippe MP3-plata. Noen som kan hjelpe?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Rippe til CD først og så fra CD til telefon?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei Birka. Jeg vet ikke om du er klar over det selv, men det er faktisk ulovlig å kopiere lydbøker du har lånt fra biblioteket. Det er også så vidt jeg vet ikke lov å diskutere ripping og fildeling her på forumet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette stemmer ikkje. Det er fullt lovleg å kopiere lydbøker ein låner på biblioteket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det står jo bak på alle lydbøker, også de på biblioteket, "KOPIERING IKKE TILLATT"?
Noen står det jo til og med at utlån, utleie osv heller ikke er lov, selv de på biblioteket?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tao viser til Åndsverkloven lenger nede i tråden: Lov om opphavsrett til åndsverk m.v. der det heiter at "Når det ikke skjer i ervervsøyemed, kan enkelte eksemplar av et offentliggjort verk fremstilles til privat bruk." Det er altså lov å rippe lydbøker frå biblioteket til eige bruk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei Berit. Da er det jeg som dessverre tok feil. Jeg trodde at det var kun lov å rippe de lydbøkene man selv har kjøpt, på samme måte som man har lov til å lage en kopi av en DVD-film man eier, ikke at man har lov å ta en kopi av noe man låner fra biblioteket. Er det slik at man kan rippe av en dvd-film man låner fra biblioteket også?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Beklagar sein respons her. Eg vil tru det same gjeld for DVD-filmar, ja, - jfr. Åndsverkloven. Men eg er slett ikkje sikker, eg er langt frå nokon jurist..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Slik har jeg tolket det også!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis det ikke er lov å diskutere ripping o.l. her, beklager jeg at jeg har gjort noe ulovlig. Men jeg er helt sikker på at jeg har lov til å rippe lydbøker fra biblioteket til eget bruk. Jeg kan selvsagt ikke rippe og kopiere og dele til andre, men også e-bøker som jeg låner på biblioteket kan deles på inntil seks forskjellige "dippetutter" som telefon, nettbrett osv, - så lenge det er til eget bruk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Så fint å høre :) Jeg har alltid trodd at det ikke var lov!
Men grensene blir jo litt mer flytende akkurat med biblioteket i fht de man eier selv da. Hva er forskjellen om jeg låner og ripper ei lydbok inn på mobilen og så sender den videre til ei venninne, i fht om hu går å låner den samme boka og ripper den inn selv?
Jeg vet at det ikke er lov, men syns det er litt firkanta. Noe helt annet ville det jo vært å rippe og feks selge de til andre! Men da andre like gjerne kan gå på biblioteket og låne/rippe de selv?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Jakob SæthreHeidi LBjørg L.Ann EkerhovdKirsten LundHeidi BBHarald KSiljeJarmo LarsenBerit RNinaTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågsvarteperNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg RistvedtVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine Louise