Den beste boka jeg leste i april er:

"Det var DDR. Forteljingar om eit nedlagt land" av Astrid Sverresdotter Dypvik.

Dette er virkelig en bok jeg anbefaler.

Forfatteren skriver intelligent, saklig, lettlest og underholdende om menneskeskjebner og fortellinger i etterkant av DDR's oppløsning.
Hva var DDR, hvordan var det i DDR, hvordan så og ser Vesten på DDR osv.

Jeg leser sjelden historibøker, men denne boka gir meg virkelig interesse for det feltet. Det er nok også fordi her gås inn på enkeltskjebner samtidig som de store linjer ikke går tapt.
Vi får kjennskap til rystende enkeltskjebner (som sikkert kan ses som eksempler på hvordan ganske mange hadde det).

Da jeg leste kapittelet om tvangsadopsjoner og hvordan barna som havnet på barnehjem hadde det, ble jeg innimellom fysisk uvel. Det var sterk og gripende lesning om forhold og hemmeligholdelser som absolutt bør bli kjent for allmenheten. Mye urett ble begått mot disse barna (og familiene) av tvang, mishandling og umenneskelig disiplinering.

Boka er skrevet på en klar og lettfattelig måte samtidig som det ikke simplifiseres. Viktig er det at DDR var, og er, så mange fortellinger. En rekke perspektiv kan antas, og det er forfatteren god på å forstå og formidle.

På forsiden av boka står det et sitat-utdrag fra Dagbladets Jon Rognlien: " ...norskskrevet bok av internasjonalt format...". - Det vil jeg sannelig skrive under på!

Så vil jeg takke bokelskere.no som gjorde meg oppmerksom på denne perlen av en bok. Tråd til boka m/ andres vurderinger finner du her:

http://bokelskere.no/bok/det-var-ddr-forteljingar-om-eit-nedlagt-land/360500/

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Denne kommer på ønskelista mi, har tittet på den tidligere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ingeborg GReadninggirl30Trude Jensenmay britt FagertveitKirsten LundEmil ChristiansenVibekeHarald KFarfalleLailaLars Johann MiljeEirin EftevandrubbelDagfinn JakobsenMette-MLene AndresenNora KjærstadTom-Erik FallamarithcRonnyRandiAKetilRisRosOgKlagingHanneGodemineAjiniakraPi_MesonTor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly DuckgretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Marie UvaagAnn-ElinTanteMamieLinda RastenMads Leonard Holvik