Hei alle!
Er det noen som har tips til gode historiske romaner?
Har nylig fått veldig sansen for denne type bøker, da jeg kan slå to fluer i en smekk; lese og lære nye ting :))

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Hva med "Det ørnen så" fra Lyst forlag? Kjempebra bok, syns jeg, men så har jeg skrevet den selv. Boken er en spenningsroman fra overgangen bronsealder / jernalder. Det er altså mulig å lære mye om hvordan folk levde den gangen, og få et frikvarter fra vår tids fremmedgjøring. Helten blir utsatt for et overfall og må rømme, fra sitt eksil må han finne veien videre. Er hevn uunngåelig? Hvordan kan han kjempe mot overmakten? Og hvordan kan han få kona si til å åpne seg? Vold, og ikke minst trusler om vold, er til stede, men jeg forsøker å høyne innsatsen, ikke med å pøse på med mer blod og gørr, men ved å framheve de menneskelige konsekvensene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jernalderserien til Jan Deberitz hadde jeg veldig glede av. Om norsk jernalder. Og alt av Vera Henriksen! Hun har skrevet veldig bra om middelalder/vikingtid (trilogien om Sigrid) og tidlig nytid (fembindsverket om Live og Bent) i Norge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det gule huset. Leste at det var fantastisk at en debut forfatter hadde skrevet så historisk korrekt .Den er fra Irland og dannelsen av IRA. Jeg likte boka veldig godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Philippa Gregory har skrevet om "Rosenes Krig," de to rivalene Lancaster og York i det middelalderske England, og samtidig deres etterkommere i Turdor slekten. Hun er rett og slett rå på historie!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anbefaler på det varmeste Vera Henriksens trilogi om Sigrid på Egge. "Sølvkorset" "Jærtegn" og "Helgenkonngen". Ikke sikker på rekkefølgen her og nå, men der ser du selv. Den foregår fram mot år 1030, og tar utgangspunkt i livet til søster av Tore Hund, Sigrid, som ble bortgiftet på Kalv Arneson på Egge. Fantastisk historie med mye historisk sannhetsgehalt i seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er utrolig masse historie i boken" Tutankhamon. Den siste hemmelighet" - Jacq , "Øya", "Hjemkomsten" og "Tråden" av Victoria Hislop <3

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du sett denne bloggen: http://historiskeromaner.com/ ?
Der kan du sikkert finne mange tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

I fjor leste jeg ut trilogien om Alexander den Store, forfatteren Valerio Massimo Manfredi har gjort grundig research. Det spesielle var at da han levde hadde han en historieskriver, så det finnes (om enn subjektive) førstehåndskilder. Første bok heter Alexander, skjebnens sønn, den andre Alexander, Ammons spådom og den siste Alexander, verdens ende. Jeg fant de vekslende kulturbildene veldig interessante.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er mange gode historiske romaner! Jeg liker best Romerrikets historie, og har derfor flest bøker lagt til den tiden :) Vil anbefale serien: Keiseren, av Conn Iggulden, og Robert Harris trilogi om Cicero, der den første boken heter Imperium. I disse 2 seriene ser du endel motsetninger og synspunkter fra forskjellige sider. Simon Scarrow er også verdt å tenkte på, det samme med Steven Saylor! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste nylig Agincourt (England vs Frankrike i 1415) av Bernard Cornwell og Ulven fra Steppene (om Djengis Khan) av Conn Iggulden. Likte dem veldig godt. Cornwell har jeg lest en del av tidligere (Sharpe-bøkene som er satt i India på 1800-tallet), og han skuffer aldri.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser at du har Stormenes tid 2 av Ken Follett i hyllen, de bøkene synes jeg var veldig bra, men da må du selvfølgelig begynne på den første.

Ellers er bøkene om Arn av Jan Guillou veldig bra, om du liker historiske romaner mener jeg de er obligatoriske. Levende og likandes karakterer og en veldig god historie. Det er en trilogi bestående av Veien til Jerusalem, Tempelridderen, Riket ved veiens ende. i tillegg har du ettersleperen Arven etter Arn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ulvetid og Falkejakt av Hillary Mantel skal være gode historiske romaner. Den første om Henrik 8. av England. Thorvald Steens bok om Rikard Løvehjerte (1157-1199) er skrevet på en helt annen måte. Det spørs jo hva du tenker med historiske romaner. Britt Karin Larsens trilogier om taterne og om folk på Finnskogen får mye ros. Av mer lettvint stoff kan jo Ken Follet nevnes. Jeg mener hans Sverdet og Korset (handling i fra middelalderen) er underholdene. Kjempenes fall og vinter over verden er om Europa, USA og Russland (i hovedsak tror jeg) under 1. og 2. verdenskrig. Mange koser seg også med disse. Jan Guillou har forsøkt noe lignende med utgangspunkt i norsk historie i Brobyggerne og Dandy. Seierherrene av Roy Jacobsen er en svært god roman om norsk 1900-talls historie og klassereise.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her kan du også få noen gode tips. Håper du finner noen du kan tenke deg å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliStig THarald KNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAva