Jeg er akkurat ferdig med Alberte-trilogien av Cora Sandel. Hun har et nydelig språk, og dette er virkelig flotte bøker. Anbefales på det varmeste.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg satt akkurat nå å bladde i en bok med sitater, tenkte jeg skulle finne et jeg vagt husker med Søren Kierkegaard, så kommer jeg over dette av Cora Sandel:

Håpet er en nøysom plante, det skyter nye skudd i det dunkle for hver gang det blir ribbet. Utrydde håp er en lang historie, kanskje umulig. Det lever av ingenting som det gule lavet på steinen, det lever på tross av alt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har "Alberte og Jakob" stående i hylla, anbefaler du meg å skaffe alle tre? Det er ikke alltid oppfølgere er verdt tiden og pengene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alberte-bøkene er en trilogi; de tre henger og hører sammen. Det er altså ikke snakk om oppfølgere. Jeg leste disse som ungpike, og de gjorde et uutslettelig inntrykk. Traff meg midt i min egen leting etter meg selv. Har flere ganger tenkt jeg skal lese dem på nytt; føler meg trygg på at de tåler det. Cora Sandel er en forfatter som skulle hatt en mye større plass. Anbefaler henne på det varmeste, gretemor. Hun har også en gripende novellesamling som heter Vårt vanskelige liv.

Men nå baler jeg altså med Franz Biberkopf og Alexanderplatz i Berlin. Veldig varierende. Flott omslag (det beste ved boken....)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg blander sammen litt begreper her. Cora Sandel har stått i hylla rett foran meg lenge og jeg har ikke glemt henne. Godt å ha slike forfattere tilgode. At du baler med Berlin Alexanderplatz skjønner jeg godt. Jeg leste den ut nærmest på trass. Som jeg skrev et annet sted i tråden så heller jeg mer og mer mot forfattere som skrev og levde fra andre halvdel av 1800-tallet til andre halvdel av 1900-tallet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja det gjør jeg! Alberte og Jakob er fantastisk. Men det er noe med helheten i denne trilogien. Du følger utviklingen av Alberte, og hun er en annen når hun går ut av boka på siste side enn den du blir kjent med i første del. Men det betinger jo at du liket den første da:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg ser det med helheten. Boka ligger foran meg, det gjelder bare å finne plass til den innimellom alle de andre. Jeg begynner å få mer og mer forkjærlighet for forfattere som skrev på slutten av 1800-tallet og første halvdel av 1900-tallet, så Cora Sandel har jeg hatt i tankene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

AliceInsaneHarald KKirsten LundToveReadninggirl30LailaHegeAlexander John Lucas Sletsjøe OlafsenHeidisveinCathrine PedersenINA TORNESPiippokattaEster SVibekeStig TJakob SæthreGunillaIngunn SAnne Berit GrønbechNinaaRmaNdA BaisLisbeth Kingsrud KvistenGeir SundetBjørg L.Sigrid NygaardBerit RDressmyshelfMarianne MBente NogvaHarald AndersenAnne LønøyLars MæhlumHilde H HelsethTralteMargrethe  HaugenKjell F TislevollElisabeth SveeOleBård Støre