Alle hestefolk, eller de som bare liker å lese om hest, hva synes dere er den beste hesteboka? (Skjønnlitterær)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 20 svar.

Som mange andre unge jenter var jeg medlem i Penny-klubben. Bøkene ble lest med stor iver, og de to-tre bøkene man fikk i hver pakke var utlest lenge før neste pakke kom. Blant favorittene var Wonder-serien og Stallgjengen. Av enkeltbøker er "Battlecry - for alltid" en av de bøkene jeg husker best.

I mer voksen alder har jeg lest både "Hesteviskeren" og "To søstre", som begge er fra hestemiljøen, må si at jeg likte begge de bøkene ganske godt.

Jeg er også ivrig leser av romanserier, og serien "Holmegaard" utspiller seg blant annet på en gård som driver med opprett og trening av hester.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Slutter meg absolutt til anbefalingen av Monica Dickens. "Huset ved verdens ende", "Sommer ved verdens ende", "Vinter ved verdens ende" het bøkene på norsk. De handlet ikke bare om hester, selv om hovedpersonen Carrie var en hesteelsker.
Historien handlet om de fire Fielding-barna, Tom, Carrie, Em og Michael, som bodde alene i et stort gammelt hus. Faren seilte verden rundt, og moren lå på sykehus med brukket rygg, og de flyttet vekk fra sin sure onkel og tante (hei, Harry Potter) for å bo alene på Verdens Ende. Her tok de til seg alle slags hjemløse, syke og gamle dyr - hester, hunder, katter og mye annet... Fantastiske bøker! Follyfoot-serien hennes handler om Dora som bor på en gård der de tar seg av gamle hester.

Og så kommer jeg på en annen yndlingsserie, nemlig Mary Elwyn Patchetts bøker fra Australia. Fem bøker: Ajax den dristige, Hesten som ikke ville temmes, Korallrevets hemmelighet, Tilbake til korallrevet og På oppdagerferd med Ajax. Den handler om hennes egen barndom - mulig fiksjonalisert, det vet jeg ikke. Hun vokser opp i den australske villmarka - the outback - på en gård alene med foreldrene, uten søsken. Men hun har et menasjeri av dyr, hunder, en hest, skilpadde, kenguru, og en halv-dingo, som heter Ajax. Spennende historier om livet i villmarka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg og var med i Penny-klubben, og elsket bøkene! Likevel kan jeg per idag ikke huske en eneste bok... Jeg leser derimot en del hestebøker med datteren min(6.5 år), og hittil er det vel serien om Sigge som topper listen, blir vel andre når hun blir eldre. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser at flere her nevner bøker fra Penny-klubben, så tenkte bare at jeg skulle si ifra at jeg har gamle pennybøker til salgs. De er fra slutten av 90-tallet og i god stand.
Kontakt meg for liste :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Var selv medlem i Pennyklubben og leste flere hestebøker. De jeg husker, og som er lagt til samlingen min er:

  • Ponnigjengen serien
  • Britta og Silver serien
  • Div Thelwell bøker (humor)
  • Monica Dickens World's End bøkene

Har ikke lest Follyfoot bøkene, men husker at jeg så tv serien. Har bøkene i en samlingsutg et sted og skal lese dem med tid og stunder, skal også lese World's End bøkene på engelsk siden de var mine favoritter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg var medlem av Pennyklubben for en halv evighet siden, sånn ca 1989-1992, og hadde naturligvis noen favoritter blant alle de drøssevis med bøkene i "Sølvhings-serien". Men akkurat nå husker jeg ikke så mange titler og forfattere, for de går i surr for meg... Husker søstrene Pullein-Thompson, Josephine, Diana og Christine. Christine var den som skrev om villhesten Phantom, som det kom 6 bøker om fra 1955-1985. De handler om den engelske jenta Janet som temmer en flott palomino-villhest i USA (første bok Villhesten Phantom) og tar den med hjem (Phantom kommer hjem). Siden er de på mange eventyr siden folk også er ute etter å stjele hesten... Videre kommer Phantom i Irland, Phantom i fare, Phantom i Skottland og Vent på meg Phantom. Hun har også skrevet seriene om Vertshuset den Svarte Ponni og Dyrlegefamilien og mange enkeltstående bøker. Sjekk ut denne wikipediasiden på engelsk.

En dag skal jeg legge inn her hver eneste hestebok jeg har, men de er nokså mange og få finnes i registeret her fra før. Jeg selger ikke. Se på bruktbokhandler og antikvariat og loppemarkeder om noen slike bøker skulle dukke opp. Jeg husker det var visse bøker som "alle" ville ha, Sham, vindens konge, var en slik, og den fikk jeg ikke tak i før jeg var voksen... hehe. Gode barndomsminner...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hans venn Flicka, Flickas sønn og Grønne gressganger. Denne serien er et must.

Og "Hestenes klan". Det er en viktig bok også.

Evert Taube har jo skrevet om sin tid på Pampasen og også om sitt møte med hester der. Har bare lest et utdrag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Elsker hestebøker. Tidligere elsket jeg pennybøkene, med bla. Diablo. Jeg arvet endel gamle bøker som ble utgitt før år 2000, hvorav det var noen enkeltbøker som ikke var i noen serie som jeg ELSKET. tror jeg må lete dem fra igjen, jeg! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Finnes ingen tvil, det må bli de tre bøkene av Mary O'Hara:

Hans venn Flicka
Flickas sønn
Grønne gressganger

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er jeg fullstendig enig med deg i.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Teller det at jeg syns den jeg selv har gitt ut er favoritten min? :-) "Sølvbestikk og blank messing..."

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende! Ja, startet selv å ri for 13-14år siden; på en varmblodstraver hoppe. Derfra har jeg ridd alt av hester opp igjennom årene, og eide selv en KWPN hoppe i 2år som jeg brukte i dressur/sprang. Likevel ender jeg alltid opp med en traver som "the perfect match". nå har jeg en 17år gammel varmblodstraver hoppe som står på en større travstall. Hun overtar jeg etter sommeren når hun får sitt siste føll :-) Er mye "fargerikt" hestefolk i travmiljøet! og så mye å lære fra de eldre hestegubbene :-) Gleder meg til å lese!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sterkt uenig med Rebecca i at de fleste hestebøker bare er noe tull.

Nå er det ganske lenge siden jeg leste hestebøker, men jeg likte særlig godt Den siste sommeren av Lurlene McDaniel og Battlecry for alltid av Joanna Campbell.
Av nyere bøker har jeg hørt mye godt om Hestenes klan av Live Bonnevie. Den ble utgitt av Cappelen Damm i 2010 og er regnet som en crossover, det vil si en ungdomsbok som har potensial for også å nå et voksent publikum. Det jobbes for øvrig med å lage filmmanus basert på Hestenes klan.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig. Og ja Hestenes Klan er en utrolig bra bok. Jeg gråt meg gjennom slutten... Den er en av de beste hestebøkene jeg har lest. Jeg elsker også Sara-serien av Pia Hagmar:) Har lest hele serien på 18 bøker, tre ganger. De første bøkene ble jeg lest for i første klasse og så leste jeg resten selv. Blir aldri lei av serien!

Jeg har Battlecry for alltid, men har ikke lest den. Siden du likte den godt, så kanskje jeg skal lese den. Jeg liker også de andre bøkene til Joanna Campbell. Første jeg leste i Fullblod-serien, var Prides siste løp. Den var så trist at jeg gråt en skvett;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, hvordan kunne jeg glemme Prides siste løp? Den likte jeg også veldig, veldig godt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du stiller det vanskelig spørsmål nå. Det finnes utrolig mange hestebøker, skevet av mange forskjellige folk. Man rekker ikke å lese alle gjennom hele livet engang. Jeg har ikke noen foreløpig fordi jeg er mest glad i fantasy og synes at de fleste hestebøker er noe tull. Men selvfølgelig finnes det fryktelige brae hestebøker, men de skal man lete lenge etter. De fleste omhandler det samme; eni eller annen jente mister snart hesten sin eller noe med hester å gjøre, også kommer det en masse mas om hvordan hun vil løse problemer osv, og til slutt så finner hun en løsning. Ferdig og finito.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, nei, helt uenig. Hestebøker handler da ikke alltid om det samme, og jeg mente den beste du har lest. Men hvis man ikke liker hester, så er det ikke rart at det ikke er gøy å lese hestebøker. Det kan jeg forstå. Ok, kanskje pennybøker kan være litt like, men det er uansett mange forskjellige:) Selv om jeg er en hestejente, så kan pennybøkene også bli litt kjedelige noen ganger... Spesielt når det er den samme serien med mange bøker... (sorry Joanna Campbell)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Neinei, det er helt greit :) Man må ikke alltid være enige :) Jeg er veldig glad i hester, men er mere glad i hester live :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliKirsten LundDemeterPiippokattaElinBeAnn ChristinIngunn SCamillaKine Selbekk OttersenEllen E. MartolHilde Merete GjessingellinoronilleKristine LouiseLinda RastenPia Lise SelnesLars MæhlumTanteMamieRufsetufsaIreneleserNorahBertyTine SundalInger-LiseHilde VrangsagenHeidi HoltanalpakkaKaren PatriciaGro-Anita RoenLinn Beate Kaald ThoresenKjersti SDolly DuckLilleviGitte FurusethStig TSynnøve H HoelG LTorTore HalsaBjørg L.McHempett