Jeg har litt på følelsen at du leser noe annet inn i innleggene mine enn det jeg faktisk skrev. Jeg kritiserer på ingen måte Ellingsens artikkel – jeg savnet bare et aspekt ved den, samt påpekte at forlagene alltid har gitt ut både såkalt ”underholdningslitteratur” og ”kvalitetslitteratur”.

Interessant det du skriver på slutten her. Enig i at det skulle vært interessant å lese slik undersøkelse. Det var jo nettopp det jeg etterlyste i innleggene mine: Hvorfor er norske bokkjøperes lesemønster som det er? Har forresten du gjort deg noen tanker om hvem eller hva som i størst grad påvirker leserne til å kjøpe de bøkene de kjøper?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Det er nesten så jeg føler underholdningslitteraturen blir presset på oss så fort en kommer inn i en bokhandel, det er de og krim som dominerer og står mest strategisk. De har vel sett at det er en gunstig plassering og vi handler og handler de lett tilgjengelige bøkene. Pallesalg, var det en som sa her for ei tid tilbake, ja, for det er vel det det er.
Er det slik vi gjør våre bokkjøp? Blir vi tiltrukket av bokomslagene som nå er så like at jeg synest de som lager slike har litt liten fantasi. Mange er så "sukkesøte" og "dollete" med sine pastellfarger at det er ei gru, hehe. Å, det var godt å få sagt det :)

Vel, jeg er ikke den rette til å si så mye om dette for jeg kjøper svært få nye bøker. Det er så mange gamle klassikere/biografier jeg må lese.
Takke meg til ei eldre bruktbok med bruksslitasje og navnetrekk foran, men det er nå meg da.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Enig! Man finner utrolig mye spennende og interessant på antikvariater. Dessverre blir det færre av dem..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kjøper en del nye bøker, men ikke på impuls. Leser en del om litteratur og får anbefalinger fra venner – og nå også her på Bokelskere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

TanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckKirsten LundHarald KNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja SolemdalTor-Arne Jenseningar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica CarlsenGrete AastorpEirin EftevandMcHempettTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJIngeborg GsiljehusmorOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanLailaEllen E. Martol