Er det noen gode bok-/litteraturprogram på norsk radio om dagen? Har lett gjennom sendeskjemaene til NRK men kan ikke se noe, med mindre de er kamuflert av kreative navn. Tar gjerne imot tips :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Både Bok i P2 og Diktafon (også på P2) er å anbefale! Og begge programmer finnes selvsagt på podcast.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for svar. Høres ut som midt i blinken :) Vet du når (dag og tid) disse to programmene går?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva tar dem opp i disse programmene? Intervjuer? Spesiell sjanger? Nye bøker/ gamle? Omtaler?
Hvordan brukes podcast? Først laste ned til pc og så over på mobil osv? Ja, jeg er blond. Beklager!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du laster rett ned på smartphonen, Grethe! - Ikke noe stress. Det er veldig kjapt og lett å laste ned til android via f. eks.gratis- app'en podkicker! Går på 2 sekunder å laste ned!

Be om råd om du står fast, mvh en dedikert podcaster :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I Bok i P2 snakker de stort sett om aktuelle utgivelser (dvs. overveiende om romaner for voksne, men også ungdomslitteratur, diktsamlinger, biografier, essaysamlinger, tidsskrifter - you name it), både fra etablerte forfattere og debutanter, i tillegg til tendenser i samtidslitteraturen. Av og til anmelder de et knippe nye bøker, andre ganger er en hel sending viet et (aktuelt) forfatterskap, eller de har en forfatter på besøk. Og så kårer de jo hvert år en vinner av P2-lytternes romanpris. Diktafon henvender seg til et noe smalere publikum (må en vel dessverre kalle det), nemlig de poesi-interesserte. Her går det også i diskusjon, anmeldelser, intervjuer med forfattere, rapporter fra litteraturfestivaler og liknende.
Podcast kan lastes ned fra iTunes Store, evt. fra nettsidene til radioprogrammene, og så kan du enten lytte fra pc-en eller laste det over på den dingsen du måtte eie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er veldig kjapt og lett å laste ned til android via f. eks.gratis- app'en podkicker! Går på 2 sekunder å laste ned!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for utfyllende svar :)
Dette høres interessant ut!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lyttet til de fleste ukentlige utgavene av "Bok i P2" fra det siste året på podcast. Denne lyttingen foretok jeg for det meste mens jeg gikk tur i påsken. - Kan anbefales!

Ebba, - da fikk du meg til å laste ned "Diktafon" på podcast :-) Takk for tips.

Så skal gi poesien en hederlig sjanse på øret (jeg har ikke poesi som førstevalg).

  • Leve podcast! :-)
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg elsker bokprogram fra radio på podcast, men lytter mest til utenlandske programmer.

P2 har jo "Bok i P2" - mye bra å laste ned der.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for tips :) Skal sjekke ut bok i P2, bare jeg finner ut når det går. Podcast ikke min greie, liker best å høre "live" :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kommende program Jeg liker Bok i P2, men har problemer med å følge sendeskjema. Likte bedre før da det kom i nyhetssendinga før Dagsnytt18.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Eirin EftevandrubbelDagfinn JakobsenMette-MLene AndresenNora KjærstadTom-Erik FallaKirsten LundmarithcRonnyRandiAKetilRisRosOgKlagingHanneGodemineAjiniakraPi_MesonTor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly DuckgretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Marie UvaagAnn-ElinLailaTanteMamieLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanInger-LiseTrygve JakobsenReadninggirl30Thea