Jeg er dårlig på å kun gjøre èn ting om gangen. Middagen spises som oftest fremfor tv'n og det er vanskelig å ta første biten før jeg har funnet noe å se. Det samme gjelder bøker. Jeg kan ikke bare sitte å lese i stillhet. Når jeg skal lese setter jeg på musikk som passer tema, for eksempel musikk fra filmen hvis det finnes. Jeg åpner vinduet, får ned temperaturen i rommet litt, og setter meg med et teppe og te-/kaffekoppen.

Hva er din rutine for når du skal lese? Har du for eksempel en fast stol eller favoritt snacks? :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 33 svar.

Jeg leser hvor som helst. Ute eller inne, i støy eller stillhet. Men det er ekstra kjekt å lese hvis det er styggevær ute og jeg sitter i sofakroken med fyr i ovnen, en kopp te og en god bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg bygger opp bak ryggen med puter, krabber meg godt inn i hjørnet på sofaen, trekker pledd over beina, setter på noe rolig musikk, også leser jeg som bare det. Finnes ikke noe bedre enn det. Det eneste som kan gjøre det mer komplett er om det regner ute og jeg har kopp te på bordet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis du hører musikk på pc'n kan du åpne en fane i nettleseren med rainymood.com. Det er ei side som rett og slett bare spiller av en uendelig loop med rolig regn. Har ofte det i bakgrunnen når jeg hører på chillout musikk osv :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En god lesestemning(opplevelse: ligge komfortabelt mens lyden av vinden eller regnet akkompagnerer leseinntrykkende... :-)
Kanskje litt typisk høststemning, men kan være fin opplevelse andre tider på året også :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er digg med lyden av regn ja :) Du må sjekke ut rainymood.com . Det er ei nettside som spiller av en uendelig loop med lyden av regn. Veldig beroligende å ha i bakgrunnen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Herlig- tusen takk for tipset! Det skal jeg definitivt sjekke ut.

Kom pga ditt tips på at jeg har bølgeskulp (med dertil lyder i fjæra- f. eks., fugler) på en gammel cd. Men jeg har vendt meg av med cd formatet. Kan jo rippe :-)

Foreløpig er naturlyder mer aktuelt enn musikk når jeg leser :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Holder ofte på med to ting samtidig jeg og, om det er tv og mat, musikk og bok, nett og tv eller lydbok og matlaging.

Når det gjelder lesing er det kun en ting jeg trenger, utenom lesestoffet og et behagelig sted å ligge, det er en liten og fast pute til å hvile boka eller padda på. Vil gjerne ha det helt stille rundt meg, men ofte må jeg nøye meg med litt lav bakgrunnsmusikk. Ekstra koselig blir det med noen stearinlys, men siden jeg har en tendens til å sovne fra boka er det sjelden jeg tar sjansen på det.

Min drømmesituasjon ville vært å ha en god liggeplass i skyggen på verandaen i ett rolig strøk, men siden jeg bor i en bygård for tiden så må jeg nok nøye meg med drømmen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gleder meg til våren og finværet kommer så det blir mulig å lese i friluft. Hjelper å sette opp vinduet, men det er noe ekstra med å kjenne brisen.

Så heldig du er som klarer å ligge å lese! Jeg finner aldri ei stilling som holder mer enn ei lita stund.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke mulighet til å sitte over lengre tid så jeg har funnet min egen teknikk for å ha mulighet til å lese liggende :-) Det er der puten kommer inn i bildet.

Siden jeg bor i en badstue gruer jeg meg faktisk til de verste sommerdagene. Det er der ønsket om veranda stammer fra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hold på drømmen med liggeplass i skyggen ute, V! Jeg bodde i bygård før (og hadde den drømmen), men nå har jeg mulighet til å rigge til et skikkelig lesehjørne på terrassen vår - i rolige omgivelser. Ser for meg masse gode puter - og, selvsagt, deilige pledd. Stearinlys på bordet og utsikt til plantene våre på terassen, hagen og naturen rundt mens jeg leser. Sånt skaper fred i sinnet.
MEN: jeg har funnet ut at man må balansere mellom behovet for å skape "det perfekte uterom" og verdien av å heller bruke tiden til åndelig/boklig påfyll; terrassen og hagen trenger ikke være "perfekte" for at lesestunden skal bli verdifull. Sånn som mediene og reklamene holder på med å pumpe oss huden full med "perfekte uterom", kan man jo bli litt tussete...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det høres utrolig deilig ut, så heldig du er!

Kommer nok ikke til å gi opp den drømmen nei, det er ikje en umulighet at den blir oppfylt i løpet av noen år. Bygården skal hvertfall byttes ut mot veranda i frisk luft så fort det lar seg gjøre :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Apropos å bo i "badstue" i byleilighet om sommeren:
jeg bodde utenlands, i varmere strøk, og la våte håndklær i fryseren slik at jeg kunne bre dem over meg som iskalde "knekkebrød" på det varmeste!!! Vet ikke om det kan hjelpe deg på det verste/varmeste?! :-) Norge har sin sjarm på så mange måter - også den at heten ikke varer så lenge!...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Favoritten min er å høre lydbok og hekle sengetepper, akkurat nå er det votter og sokker som strikkes, og kanskje se litt på TV ved siden av, med lyden av, hvis noen i huset må se på TV samtidig. Når jeg leser vil jeg helst ha det stille og synke langt inn i bøkenes verden. Det være seg foran peisen om vinteren eller ute i sola om sommeren. Hovedsaken er da en god stol og stillhet rundt meg. Du sier at middagen som oftest er foran TVen, du er kanskje "eneboer " da?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du er heldig som kan høre lydbok og strikke. Jeg begynner alltid å fantasere og tenke på andre ting når jeg hører lydbok. Plutselig må jeg hoppe noen spor tilbake. Jeg bor alene ja :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Litt OT, men har du prøvd de "nye" høretelefonen som er såkalt "lukket"? De stenger all lyden rundt ute... Det må jo være supert hvis man vil høre lydbok mens andre feks ser på tv rundt ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvilke er det? Er de også trådløse? Meget nysgjerrig!!!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ganske mange merker som har kommet med slike den siste tiden. Du kan jo bl.a. se på de krira har linket til. Nei, de er ikke trådløse... Det hadde jo vært supert!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikke prøvd dem, men absolutt noe å tenke på når man sitter ute også. Her er vi bare to nå, og da har vi høretelefoner begge to, men det går jo ikke når det er flere som skal se på TV. Takk for tipset.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare hyggelig! :)
Har siklet litt på slike selv....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt poeng, Grethe! :-)

Tenkte jeg ikke på å nevne. Jeg er noe kresen på hodetelefoner selv. Ørepropper er helt utelukket! (alt for dårlig lytteopplevelse både mtp lydbok og musikk).

Gode hodetelefoner er gull verdt for en maksimal lydbokopplevelse (eller musikkopplevelse) - pluss at annen støy stenges ute (til en viss grad, selvsagt).

Greie hodetelefoner for å høre på lydbok trenger overhodet ikke "koste skjorta" (de som vil ha et par kjøpetips kan be meg om det).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har prøvd mye forskjellig selv, og er nok mer kresen enn jeg har vært klar over ;) hehe...
Fikk meg en liten aha-opplevelse da jeg fikk lydboka rett i øret her en dag istedet for at lyden ble spredt i hele rommet, selv om jeg var alene hjemme og det var stille rundt meg!
Har ikke prøvd den nye versjonen lukkede høretelefonene, men må si det frister :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For meg konsentrerer de lukkede høretelefonene lydbokopplevelsen til de grader! En egen deilig lydverden som stenger ute andre ting :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet du noe om hvordan wesc og/ eller school candy sine er?
Så dem hadde de til halv pris av rød pris her....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jepp. Absolutt. Bestiler på ebay.co.uk.

wesc:
Fikk nylig i posten et par wesc hodetelefoner som er veldig greie for lydbok (finnes bedre - men til en betydelig høyere pris enn den du ser på ebay):

http://www.ebay.co.uk/itm/Wesc-Conga-Headphones-White-Red-Electricals-New-Sealed-/350736226683?pt=UK_AudioVisualElectronics_HomeAudioHiFi_Headphones&hash=item51a982197b

Prisen her er 11 pund pluss 2 pund forsendelse. Da er du oppe i ca 118 - 120 kr. En fin pris for såpass greie hodetelefoner for lydbok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk :) Tror det var sånne jeg så! Prøvde å ikke se på dem for å ikke falle for fristelsen, men da skal jeg se en gang til og sjekke prisen der også ;)
Er de greie til musikk eller?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Disse wesc (som jeg oppga link til) er helt greie til musikk (men om du er lyd-nerd mtp musikk vil du sikkert sette pris på scullcandy-oppgradering).

Ca 120 kr inkl. frakt for wesc-linken jeg oppga er jo billig for en såpass god lydbok-opplevelse!

Fant du billigere, tilsvarende, wesc-headphones, så gi lyd! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men JA, disse var også billige!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal sjekke de ut neste gang jeg er borti der igjen :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi er en familie på 4. Hos oss er det også (nesten) utenkelig å spise middag noe annet sted enn foran TV.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oi, oi, oi, kjære Oddmund. Jeg anbefaler følgende eksperiment: Dekk et hyggelig middagsbord (blomster, levende lys, what ever), vend oppmerksomheten mot hverandre og - spis langsomt! Gjør dette i en uke, minst. Gir det ikke mersmak, ja så vet ikke jeg.....

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk for tips. Vi er faktisk veldig fornøyd med vår modell (det er jo derfor vi praktiserer den). Vi har god plass, og blomster og levende lys er som regel på bordet, selv på hverdagene. Vi spiser relativt sent på kvelden - er jo fire "voksne" - og ser vel på dette som dagens lille høydepunkt. Og at vi sitter foran TV betyr ikke at vi ikke snakker sammen, den fungerer mer som en katalysator enn det motsatte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja ønsker og behov er forskjellige, for ikke å snakke om vaner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lydbok og håndarbeid er kjempefin kombinasjon. Min erfaring også :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Heidi HoltanHarald KEgil StangelandDemeterStig TMads Leonard HolvikRisRosOgKlagingTatiana WesserlingMarteGro-Anita RoenKirsten LundKarin  JensenTor-Arne JensenReidun SvensliPiippokattaLene AndresenIngunn SIvar SandTanteMamieKikkan HaugenGodemineFindusJulie StensethMorten MüllerSiljeDolly DuckNicolai Alexander StyveBjørg L.GroVannflaskeTine SundalEllen E. MartolVibekeLabbelineAnneWangmgeTine VictoriaIngunnJNinaStian Axdal