Nå har jeg lest de to siste bøkene i serien : Stormvinder av Berit Elisabeth Sandviken.
Her er hendelsene lagt til Lom og Eidsvold fra gamle dager. Moro å lese om steder jeg har vært.
Nå begynner jeg på en ny serie som jeg har fått. Farsarven av Ellinor Rafaelsen.
Der er hendelsene lagt til Hallingdal.
Jeg lurer på om det er bare er jeg som leser Norske romanserier?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 23 svar.

En serie jeg har beholdt alle bøkene av er Lykkejegerne av Jan H Jensen som handler om 4 søsken fra Mandal og deres eventyr fra ca 1900 frem til første verdenskrig. Før jeg leste dem, hadde jeg lest flere Knut Gribb bøker av samme forfatter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser litt Norske romanserier jeg også. Snart lest ferdig hele Fossefall-serien og når jeg er ferdig med den skal jeg ta fatt på Nattmannens datter. Slike bøker gjør godt for et lite avbrekk fra de andre bøkene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg liker de norske romansereiene. Har lest blant annet Ingebjørg Olavsdatter, Thea, Tre søstre, Rosehagen og Hverdagsengler. Synes de er lettleste bøker som jeg leser ut på to-tre timer. Grei underholdning er det og, innimellom alle de andre bøkene jeg leser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ikke bare du her inne som leser romanserier. Jeg elsker den type bøker. Lettleste og underholdende bøker som det er lett og koble av meg. Jeg leser/har lest nærmere tretti serier og i antall bøker blir det nesten femhundre stykk. Jeg har ikke lest "Stormvinder", men jeg har hørt at den skal være bra. Jeg har lest den første boka i "Farsarven", og den likte jeg veldig godt så resten av serien ligger på vent.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vil anbefale serien "Fire søsken" - den starter frigjøringsdagen og foregår i vår nære fortid. Den er skrevet med tett forankring i historien, og i alle bøkene er det et kapittel bakerst som presisere hva som er fakta og hva som er fantasi. Jeg ble ihvertfall både fasinert og belært.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest at Frid Ingulstad er (en av?) Norges mestselgende forfatter(e), så du er nok ikke alene om å lese romanserier. Jeg leser også serier. Jeg har sikkert lest minst ti serier i tillegg til de to jeg kjøper nå for tiden.
Jeg registrerer jo enkelte mener det ikke er helt propert å lese romanserier (og ei heller krim, for den sakens skyld), men jeg koser meg masse med mine seriebøker. Selvfølgelig er kvaliteten varierende, men slik er det jo med annen litteratur også. Og mange romanserieforfattere skriver meget godt.
Som en kuriositet kan jeg jo linke til et morsomt blogginnlegg skrevet av en polsk oversetter.
En liten smakebit:
“En av de flere tingene man lærer seg om norsk folk ved å lese sagalitteraturen er at de ser veldig mye på hverandre. De kikker, titter, stirrer, glaner og glor, de sender hverandre blikk, de slår øynene ned (eller, alternativt, senker blikket) bare for å kunne løfte dem igjen to setninger senere. Jeg vet sannelig ikke om det finnes et annet språk som gir folk så mange måter å se på hverandre på.”

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Veldig interessant om språkforskjellene mellom norsk og polsk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Føyer meg til Koriander! Helt fantastisk morsomt blogginnlegg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Herregud, jeg lo og lo!! Brilliant blogginnlegg! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vokste nærmest opp med Sagaen om Isfolket - og har vel aldri funnet noe som nærmer seg den. Leste senere den serien til May....et eller annet - Lerum....som het Livets døtre. Den var ikke så verst, men kunne ikke måle seg med Isfolket. Så har jeg lest Ingebjørg Olavsdatter og Sønnavind av Frid Ingulstad. Kvaliteten på bøkene hennes varierer veldig, og hun gjentar seg selv mye, men tenkte jeg skulle se hvordan det gikk, da.... Bare at denne Sønnavind-serien tar jo aldri slutt!
Ingebjørg Olavsdatter var en skikkelig enerverende serie. Straks en konflikt løste seg, dukket det opp en eller annen grenseløst ond person som plaget og forfulgte den arme Ingebjørg. Og det var særlig onde, beregnende kvinner det gikk i! Den samme dama dukker opp som stadig nye personer i Sønnavind også... Faktisk mer virkelighetsfjernt enn hekseriet hos Isfolket :)

Andre serier har jeg ikke lest, har av og til lest litt i sånne gratisbøker man får -. første bok i en serie - men de har aldri fenget, dessverre. Husker moren min leste en eller annen serie hun lånte av en nabo, og klaget over at det eneste som skjedde var at de drakk kaffe! Til stadighet...

Kunne ønske meg en skikkelig fin og romantisk og spennende serie, men nå er det mye annet fint også!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er nesten helt sikker på at moren din lånte Kystfolket av naboen sin. De drakk kaffe hele tiden og gjorde et stort nummer ut av det. ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste Sagaen og Isfolket og Heksemesteren av Margit Sandemo, og Maria av Svaneberg(avsluttet serie) av Elisabeth Hammer. Romanserier er grei underholdning det altså, men det er sjelden jeg husker å følge opp etter å ha lest en bok eller to.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min absolutt favoritt gjennom tidene er Raja av Bente Pedersen! Etter å ha lest den, syns jeg det er vanskelig å lese andre serier. Jeg sammenligner alt med Raija og da blir de liksom ikke gode nok ;) Har lest Sagaen om Isfolket, som også er hen helt fantastisk serie. Heksemesteren elsket jeg, mens Sagnet om Lysets rike ble litt for "så der" for min smak. Nå er jeg begynt på Nattmannes Datter, er kommet til kapittel 4 og foreløpig virker dette som en serie jeg kan like!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest alt av Margit Sandemo. Har prøvd meg på andre serier og, men de fenger bare ikke. De første 2-3 bøkene går bra, da vil jeg lese mer, men så blir det gjentakelse og gjentakelse og ingen konklusjoner, så da detter jeg av lasset.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lest Sagaen om Isfolket, Heksemesteren, Lysets rike og Hanseatene, skal lese Kystfolket, Kongsdøtrene, Ingebjørg Olavsdatter, Livets Døtre, Ulveøyne, Rimfrost og flere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Neida, du er absolutt ikke alene. Jeg leser og har lest mange. Akkurat nå holder jeg på å lese ferdig de siste bøkene i Kystfolket.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei, jeg leser også norske romanserier. Min mamma,søster og svigersinner leser også... Vi holder forskjellige serier og bytter med hverandre. Jeg har flere komplette serier som jeg skal lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du er ikke den eneste som leser norske romanserier, jeg leser ikke, men låner ut til en del på biblioteket. Meningene er selvfølgelig delte når det gjelder kvalitet på slik litteratur, men bare kos deg, det er min mening.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mener du at det finnes litteratur der meningene IKKE er delt om kvaliteten?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det som kalles triviallitteratur rager vel ikke så høyt hos de som jobber med litteratur. Det betyr ikke at mange ikke har glede av den type bøker. Men hva er en god bok? Det kommer vel an på den som blir spurt. Noen vil ha en enkel fortelling (serier), noen vil ha bøker man kan lære noe av, andre leser kun fagbøker og mener det er de beste. Og noen mener at lesing er bortkastet bruk av tid, passivisering. Det siste er vel alle som er glade i å lese uenig i?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jo da. Jeg mente bare at meningene er delte om Ibsen, Shakespeare, Tolstoj og Hemingway...
Meningene er vel delte om all slags litteratur. Eller var det bare ekspertenes mening du mente?

Skjønt de lærde strides da også om klassikerne.... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tolstoj er vel den lettest tilgjengelige av de du nevner, men disse leses sjelden. Vet ikke hvor mange som leser skuespill? Ibsen høres mest på, Shakespeare kan ses på film, og Hemingway er kanskje ikke så aktuell lenger. Leseglede er viktigst, så sant man ikke studerer og må lese. Senest i dag var det en 4. klassing innom bibl. som hadde gjort ferdig leksene på skolen og nå skulle hjem og gjøre det ho likte best; lese hestebøker som bibl. hadde skaffet. Er vanskelig å sette seg til doms over andre. Jeg har lest og leser mye, men sjelden noen av disse som ramses opp på lister. Det gleda meg stort når "Mengele Zoo" ble kåret til tidenes bok (?), for den leses av mange.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mange har glede av å lese romanserier, og jeg kritiserer ingen for det. Det viktigste er at man leser og det gir en noe. De fleste leser vel noe annet innimellom, men blant litterater og andre er det ikke ansett for å være god lesning og høyverdig litteratur. Men hva gjør vel det? Livet byr på så mange ting og av og til er det den "lette" delen av litteraturen som holder lesingen vedlike. Det verste ville være om man måtte slutte å lese. Dessuten er tilbakemeldingene at disse bøkene veier lite og enger seg som sengelektyre. Slikt tenker man også på når man blir oppi årene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Therese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill Revheim