1) Studere i utlandet: Jeg hadde uten tvil satset på e-bøker og nedlastbare lydbøker! Du verden så mye lettere flyttingen til og fra utlandet hadde vært for meg om jeg hadde hatt den muligheten den gang da :-) Om overgangen til digital lesing oppleves som vrang, så kan du jo ha med noen få fysiske "kose-bøker" til trøst (og nytte)?
Du finner garantert masse annen litteratur du ønsker å kjøpe mens du studerer utenlands (både fysike og digitale bøker). Bare tenk deg styret dersom du skulle få med deg hjem til Norge mange fysiske bøker?...
Som erfaren utenlandsstudent vil jeg råde deg til å trosse motforestillingene mot e-bøker (evt lydbøker - som jeg på det varmeste anbefaler) og tenke praktisk. Tro meg, jeg vet hva jeg snakker om (med kasse på kasse med fysiske bøker som skulle hjem....). Hadde de digitale mulighetene vært som nå da jeg flyttet utenlands, så hadde jeg ikke vært i tvil (med de erfaringene jeg har gjort meg). - Kjør digitalt!

2) Hvilken e-bokleser benytter du? Det kan ha mye å si for opplevelsen selv om jeg har full forståelse for prefereanse for det fysiske formatet. Kindle Paper White (beste lese-vennlige oppløsning på markedet med innebygd lys som muliggjør lesing i mørkt rom) eller Kindle Keybord (med mulighet til å lytte til lydbøker og lette notat-arbeidet, men uten innebygd lys) er veldig gode kandidater. I og med at du flytter utenlands antar jeg at du behersker fremmedspråk og da ville jeg virkelig gått for Kindle (som har translator, orbok og mulighet til å kjøpe/lese på flere forskjellige språk, få tilleggsinfo om publikasjoene med mye mer).

Håper du lar meg høre hva du tenker om dette :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Hittil har jeg bare brukt mors iPad for å lese e-bøker. Tenker å ønske meg Kindle til bursdagen slik at jeg kommer i gang (har 1 år igjen med jazzstudie i Oslo før jeg søker i utlandet så jeg har litt tid igjen!) og får vent meg til det før jeg plutselig reiser fra bøkene mine. Innebygd lys er ikke viktig for meg ettersom jeg alltid tar alt jeg eier på lavest lysstyrke, men muligheten til å lese på forskjellige språk hadde vært utrolig nyttig!

Blir vondt å reise fra så mange av bøkene mine, men får ta med meg kosebøkene mine og noen jeg vil lese, så kan familien få ta meg seg flere når de besøker og ta med seg de jeg har lest med seg hjem igjen! Og så billig som bøker er i utlandet i forhold til i Norge så tror jeg nok at jeg skal klare meg i det lange løp! Og det er bare enda mer motivasjon til å lese de uleste bøkene jeg eier nå :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sjekk ut youtube-anmeldelser av Kindle Paperwhite og Kindle Keybord! Så kan du gjøre deg opp en mening om hva du trenger av lesebrett (eller gå inn på amazon.com som selger Kindle og les info og anmeldelser der).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tonje SivertsenmgesiljehusmorLailaritaolineIngrid HilmerTine VictoriaKirsten LundAlice NordliEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne JensenKristine LouiseRonnyGeir SundetHanne Kvernmo RyeBjørg L.Torill RevheimWenche VargasRufsetufsaSigrid Blytt TøsdalKristinVannflaskeIngunnJEli HagelundRandiAPär J ThorssonPer LundElisabeth SveesveinLeseaaseKaren Patricia