Støtter flere av de tidligere talerne, ikke minst de som syns det er stas at det nå kommer en tråd som er positiv til lydbøker. Men jeg er også enig med Rufsetufsa i at lydbok og Radioteater er to helt ulike ting, og at det ikke er ulogisk å like det ene mens man har har et mer trøblete forhold til det andre. I diskusjonene her inne skilles det vel ikke alltid tydelig mellom disse tingene.

Jeg er først og fremst en elsker av hørespill, men nå er det tips om lydbøker det spørres etter her. Og da er Nils Nordbergs opplesninger av Hans Olav Lahlums bøker det vi har kost oss mest med i det siste. Fra tidligere er Richard Herrmanns opplesing av egne ting store favoritter.

Jeg har ikke for vane å lese bok og høre lydversjon av den samme parallellt. Men det jeg gjerne anbefaler er å prøve samme tittel som både lydbok/opplesing og hørespill Dette gir opplevelser som heller forsterker enn ødelegger for hverandre. "De elendige" er et flott eksempel

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Interessant tema å prøve både lydbok og hørespill av samme bok. Det burde prøves ut, ja. Har tenkt på det mtp bl.a Charles Dickens og, faktisk, Victor Hugo. Takk for tips om De elendige :-) Ser at min faste lydbokhandel har både De elendige og Dickens-hørespill som har fått positive omtaler. Jeg har likt å lese drama/skuespill (lenge siden sist), så jeg burde vel prøve et lytte-skuespill.

I enkelte tilfelle vil jeg hevde at forskjellene mellom å lytte til hørespill og lydbok ikke er så ulike. En rekke roman-lydbøker benytter fler enn en oppleserstemme for å levendegjøre, differensiere og tydeliggjøre personer, dialoger eller andre aspekter ved boka. Uansett er dette ikke så viktig for meg å diskutere nå. Jeg er bare glad for at flere oppdager lydboka!

Jeg er overbevist om at lydboka kan styrke litteratur-gleden for mange. Mange ville nok bli positivt overrasket om de fikk høre ei passende lydbok :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du sier at det ikke er så viktig for deg å diskutere. Jeg kommer med en liten tilbakemelding allikevel: en hovedforskjell på lydbokversjon- og hørespillversjonen av samme tittel, er tempoet i framdriften og den totale varigheten. Et hørespill går raskere gjennom handlingen og varer vesentlig kortere enn en lydbok. Dette kan ha innvirkning på bruksområde (og hva man liker).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Akkurat varigheten er årsaken til at jeg tok med meg et hørespill fra biblioteket nylig, men jeg sliter med det også i lastebilen, for musikken som skal sette steningen er for høy og jeg får problemer med å oppfatte ordene... Jeg vil ikke skru opp mer, for det blir slitsomt, og skal jeg kjøre uten å se instrumentene, må jeg kunne høre turtallet... Har for vane å høre på motoren, ikke se på andre ting enn veien... Skal jeg ha håp om å fullføre de to lydboksene jeg har nå, tror jeg det må bli hjemme!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er notert :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Berit RkriraSynnøve H HoelTorill RevheimEllen E. MartolgretemorKristine LouiseReidun Anette AugustinmgeSigrid NygaardSolGrete AastorpLabbelineBenedikteBjørg RistvedtEgil StangelandBerit B LiePernille GrimelandToveTove Obrestad WøienTine SundalFrode Øglænd  MalminIngunn SCathrine PedersenLailaMads Leonard HolvikJulie StensethHilde H HelsethTanteMamieRandiAsiljehusmorCecilieIngeborgPiippokattaMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten Lund