Det er så sjelden jeg leser engelsk (stort sett bare krim) at jeg er redd jeg vil gå glipp av en masse poenger i det snirklete dickenske språket. Det rytterske språket var dog en uventet snirkling, må jeg tilstå. Men jeg har nå lest ett kapittel til, og øyner et håp om at jeg venner meg til dette pjolsket med tid og stunder. Oliver er for øyeblikket trygt plassert under disken hos kistesnekkeren.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg som er veldig glad i musicals, kjøpte på en ferie på Malta for mange år siden en cd med musikken fra musical'en Oliver Twist. Da jeg kom hjem, viste det seg ved avspilling at både cover og prenten på platemediet holdt meg for narr: aner ikke hva den musikken som kom ut av høyttalerne egentlig var, men pent var det ikke. (No' slags semi-heavy puddel-rock, om jeg husker rett.) Aner ikke om det dreide seg om en "auditiv trykkfeil" eller rent bedrag, men skuffelsen var i alle fall stor. Ikkeno'n Fagin som syngende erklærte at "You've got to pick a pocket or two-oo, you've got to pick a pocket or two!"; ikkeno'n Artful Dodger som bidro med sin livsvisdom. Akk ja. Din bedrøvelige historie om det rytterske språk fikk meg til å erindre mitt eget Oliver Twist-bomkjøp. Har faktisk nesten ikke lest noe Dickens, i alle fall ikke på engelsk - men jeg tror likevel ikke at han er så snirklete, jeg synes du skal prøve. Kan ikke tenke meg at akkurat Dickens skulle være særlig mer utfordrende enn engelsk krim - husk at mannen skrev føljetonger for dagspressen, han hadde ikke RÅD til å skrive snirklete!

:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

RisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude JensenCecilieIngrid HilmerAnne-Stine Ruud HusevågMarianne  SkageHarald KFiol