Det er ikke akkurat selvmotsigende svar, da. Jeg har prøvd mange diverse lydbok, men det har ikke falt i smak. Ofte har det vært stemmen til oppleseren sin skyld. Så jeg har gitt sjanse til lydbøker. Men Radioteaterets versjon og en vanlig lydbok er to helt forskjellige ting. Så jeg foretrekker Radioteateret. Vil heller ha teater i øret enn ren opplesning. Dramatisering på cd av bøker gir mer stemning. Det er i hvert fall min mening, men hver sin smak og behag:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Skjønner. Jeg merker selv at jeg blir mye mer engasjert når oppleseren er god. Det er blitt slik at jeg helst velger bøker der oppleserens stemme er ok. Jeg lyttet til Gillan Flynn's Gone Girl da den kom ut. Der var en kvinnelig og en mannlig amerikansk oppleser og de underbygget til de grader stemningen og handlingen i thrilleren på en god måte at jeg ble fullstendig revet med fra starten. Kan anbefale den på det varmeste! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for anbefaling! Den er herved bestilt fra biblioteket :)
(Og jeg må legge til at jeg ble mildt talt sjokkert da de hadde den inne!! Papirboka er det 9 mnd ventetid på!!)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da er det bare å glede seg! :-)

Men hva kan det si oss at det er så kort ventetid på lydbok vs papirbok?

For øvrig bør vel bibliotekene fort gå mer og mer digitalt vil jeg tro, og håpe. De trenger å følge med i utviklingen.

Det er bare rasjonelt at du etterhvert vil kunne låne hva du vil når du vil uten å betale (eller evt et betalings-medlemsskap). Det være seg e-bøker eller lydbøker.

Amazon har en slik låne-ordning (i tillegg til alt du kan kjøpe, naturligvis). Men den er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge (Amazon Prime).

Mtå tilgjengelighet på e-bøker: En god e-bokleser (type Kindle eller andre) gir tilgang til vanvittig mange bøker.

Mtp digitale lydbøker: min gode erfaring er å investere i skikkelig headset (ikke bruk ørepropper). Du vil få en kjempegod lydbokopplevelse hodetelefoner av en viss kvalitet (spør meg gjerne om mine erfaringer).

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ja, jeg er spent på denne!

Tja, hva kan det fortelle oss? At papirboka fortsatt er en favoritt kanskje. Eller at folk ikke tenker over muligheten med lydbok på biblioteket. Jeg ble imponert nok over at de har så mye nye bøker på biblioteket i det hele tatt (!) at de hadde den på lydbok hadde jeg aldri trodd. Visste heller ikke at lydbøkene kommer så raskt etter papirboka. (Jeg er ikke særlig bevandret i lydbøkenes verden)

E-bok kjenner jeg ikke til i det hele tatt, og er ganske så skeptisk! Hehe... Men leste i en annen tråd her, var det ikke et bibliotek i Bergen eller noe sånn som skulle starte med utlån av e-bøker eller noe sånn?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så bra! Håper på innspill etterhvert om Gillian Flynn innfrir eller ei.

Ja, svært mange tenker ikke over lydbok-muligheten, Jeg kan aldri huske at det var noe jeg ble oppfordret til å prøve mens jeg gikk på skolen.

Flere biblioteker i Norge er i ferd med å slepe seg etter mtp å tilby utlån av e-bøker (14 dager og så forsvinner boka).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal gi lyd fra meg hva jeg synes :)

Nei, ytterst få lydbøker jeg har hørt selv. Enda så glad jeg er i bøker! Aldri tenkt at det er et alternativ. Tenker på alle de timene jeg feks har hatt i buss mellom Oslo og Trondheim, med kun litt lesing fordi det så ofte endte med at jeg ble bilsyk. Ikke engang da var jeg innom tanken lydbok......
Jeg hørte mye positivt om at jeg leste så mye da jeg var liten også, men jeg kan heller ikke huske at noen på skolen e.l. nevnte lydbøker nei.

Bra at bibliotekene følger etter med e-bøker også da. Håper de kommer med en mer praktisk løsning enn lydbøker på cd etterhvert også!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Begynte med den boka i går kveld (papirformat). Må jo lese den siden jeg liker psykologiske thrillere så det spørs da om den er oppskrytt eller ikke:) Lydbøker er jeg ikke sikker på om jeg kommer til å like, men har i alle fall prøvd:) Syns det går for tregt enkelte ganger når jeg skal høre på ren opplesning. Det blir litt langdrygt:(

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethLene AndresenLailaHarald KTanteMamieKirsten LundGro Anita MyrvangTine SundalJulie StensethKarina HillestadHege HopenTone Maria JonassenJoannHeidi BellinoronillesiljehusmorEmil ChristiansenTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsKikkan HaugenHilde Merete GjessingBeate KristinMarit AamdalKaren PatriciaVannflaskeGladleserTorill RevheimNina M. Haugan FinnsonIngunn SCatrine Olsen ArnesenSigrid Blytt TøsdalRisRosOgKlagingJakob SæthreHeidi LBjørg L.Ann EkerhovdHeidi BBSiljeJarmo LarsenBerit R