En gang da jeg var ganske liten (kanskje 8/10 år) leste jeg et utdrag fra et dikt jeg synes var usannsynelig vakkert. Jeg husker det sånn cirka fremdeles:

Dragene kjemper langsomt mot vest(?). O tapre sjel, din venting er forgjeves. Lavendel kan bare dufte.

Under dette utdraget sto det Herman Wildenvey. Problemet er bare, at jeg aldri har funnet igjen under noe Wildenvey har skrevet, eller noen andre for den saks skyld. Så nå vet jeg ikke om det var et feilreferanse, og kanskje Wildenvey aldri skrev noe slik. Og jeg lurer på hvor dette diktet finnes.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Wildenvey har oversatt et skuespill i tre akter av Daisy Fisher som heter "Lavender ladies". Finnes det en mulighet for at det kan være hentet derfra?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke umulig, jeg skal sjekke. Takk for tips.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Var nettopp innom Wikipedia;

  • Wildenvey utga 44 egne verker og gjendiktet Shakespeare, Hemingway, Heinrich Heine, Æsops fabler, Paul Geraldy, Liam O'Flagety samt Goethe. Wildenvey blir regnet som sentrallyriker; han skrev ofte om kjærlighet og kalles gjerne vårens og forelskelsens dikter. Han skrev diktene sine i tradisjonell form, med rim og rytme.

Finner ikke min bok Samlede dikt akkurat nå.. Du kan også ta i kontakt med biblioteket. Kirsten :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for det. :) Ja, det lille jeg har lest av Wildenvey virker gjerne ganske tradisjonelt i formen - litt ulikt det diktutdraget jeg siterte, men jeg husker godt at det var Wildenvey som sto som forfatter - fordi det var første gang jeg hørte om ham. Men jeg har lett og lett etter diktet flere steder uten å finne, og håper egentlig at noen her kan løse gåten om hvilket dikt det er.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje du skulle ta i kontakt med Wildenvey-selskapet

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oi, dette har jeg ikke fått med meg, takk Kristen, will do :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er du sikker på at det var dragene og ikke dagene som kjempet langsomt mot vest? ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Haha, jeg er jaggu ikke sikker Ellen :) Jeg var som sagt liten når jeg leste dette, og dagene kan godt ha blitt til dragene i mitt hode, og derfor gitt en helt annen, og mer mystisk og eventyraktig mening for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skjønner deg godt! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Heidi HoltanHarald KEgil StangelandDemeterStig TMads Leonard HolvikRisRosOgKlagingTatiana WesserlingMarteGro-Anita RoenKirsten LundKarin  JensenTor-Arne JensenReidun SvensliPiippokattaLene AndresenIngunn SIvar SandTanteMamieKikkan HaugenGodemineFindusJulie StensethMorten MüllerSiljeDolly DuckNicolai Alexander StyveBjørg L.GroVannflaskeTine SundalEllen E. MartolVibekeLabbelineAnneWangmgeTine VictoriaIngunnJNinaStian Axdal