Jeg fortsetter der jeg beynte i mars med:

"Kjærstads matrise" av Jan Kjærstad.

I løpet av ca 950 sider med essay fra 1980-tallet og til ca 2007 overbeviser Kjærstad om at han er en utmerket observatør, analytiker og forteller av vesentlige saker i litteraturens og kulturens verden. Vekten ligger overveiende på norske og nordiske tilstander, men her er vitterlig fokus på vesentlig litteratur fra andre himmelstrøk også. Dette er både underholdende og opplysende lesning.

Jeg har med vilje holdt litt igjen på leseprogresjonen av "Kjærstads matrise". Her er nemlig så mye interessant stoff å bearbeide at det er lurt, for meg hvertfall, å ta pauser. Samtidig har jeg følelsen av å ha tilgang på en skikkelig "godtepose" - det gjelder å spare godbitene og kose seg med dem :-)

Vibeke: jeg har litt dårlig samvittighet mtp "Idioten" av Dostoievski. Meldte meg på lesegruppa, men har ikke kommet igang (jeg har den på engelsk lydbok og i Solums norske utgave, så jeg burde bare sette igang). Hva er dine erfaringer her så langt?

God lesehelg, alle sammen! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Har bare positive ting å si om det jeg har lest så langt ( snart ferdig med 1. del), det engasjerer og jeg ble fort interessert i hva som skjer videre. Det har gått litt tregt med lesingen, men det er ikke på grunn av boken. Språket flyter godt, noe jeg synes er viktig, og karakterene er spennende og fargerike. Det er bare å sette i gang :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt enig, "Idioten" leste jeg ut i løpet av et par dager. Jeg tok opp et tips her inne om å skrive opp navnene og kallenavnene på hovedkarakterene, det hjalp meg til å holde styr på dem. Dostojevskij ser jeg virkelig frem til å lese igjen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

KristinBeathe SolbergalpakkaMartine GulbrandsenRisRosOgKlagingTorill RevheimConniePirelliGro-Anita RoenRandiAJakob Lund KlausenFredrikCecilie69Bjørg L.Trude OmaKine Selbekk OttersenPiippokattaAliceInsaneHarald KKirsten LundToveReadninggirl30LailaHegeAlexander John Lucas Sletsjøe OlafsenHeidisveinCathrine PedersenINA TORNESEster SVibekeStig TJakob SæthreGunillaIngunn SAnne Berit GrønbechNinaaRmaNdA BaisLisbeth Kingsrud KvistenGeir Sundet