Nå som påsken er over og rutinene er tilbake til det vanlige er det på tide med lesehelg igjen.

Hva leser du denne helgen?

Siden jeg la bort alle bøkene jeg holdt på med til fordel for påskekrim, så jeg er litt på etterskudd med The Idiot av Fyodor Dostoevsky. Denne blir hovedfokuset så jeg kommer meg litt videre og får fulgt med på trådene.

Regner også med å bli ferdig med By Fair Hand av Bill Franks, dette er sanne historier om noen kvinnelige mordere som ble hengt for ugjerningene de begikk.

I reserve har jeg En verden av kvinner - og andre sannferdige historier av Tor Edvin Dahl, dette er ikke helt min type bok så jeg får se om jeg fullfører den.

God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 47 svar.

hehe jeg har begynt på Wiik's Hvit panter, men er ikke helt tilstede fordi jeg har en del duker på ebay som jeg byr på. Det har også blitt noen bøker (ikke skjønnlitteratur - bobbin lace & broderi som har vært vanskelige å få tak i) med i slengen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lese Sandmannen av Lars Kepler og er andpusten. Må avreagera med ei grei enkel bok. Det vert Agnes i senga av Heidi Linde.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg begynte på Hugh Lauries Våpenhandleren, men etter ca 1/4 har jeg funnet ut at jeg ikke helt liker skrivemåten hans. Kanskje den er mer fengende på engelsk, jeg klarer hvertfall ikke helt å engasjere meg nå...derfor har jeg lagt den til side så lenge, kanskje det blir til å fullføre den senere, jeg må se det litt an. I stedet har jeg nå funnet frem "A Discovery of Witches" av Deborah Harkness. Har bare lest noen få kapitler så langt, men jeg liker den allerede. Gleder meg til å fortsette :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har lese Åsa Larsson si "Et offer til Molok" denne helga. Heilt grei underhaldningskrim!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har ikke blitt så veldig mye lesing denne helgen, men litt lesing har det da blitt. I dag har jeg lest ferdig "Flaggermusmannen" av Jo Nesbø. Helt grei bok, og det blir nok mer Nesbø i tiden fremover.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Brás Cubas' posthume memoarer, eg er snart ferdig med den brasilianske utgåva. Boka kjem i norsk utgåve seinare i april (133 år etter at den kom ut i Brasil ...). Er fryktelig spent på mottakinga i Norge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har blitt bitt av game of thrones-basillen. Er snart ferdig med den første boka i serien samtidig som jeg kjører første sesongen av tv-serien i reprise for å friske opp minnene til sesong 3:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg begynte på Slakteren av Lee Child i påsken og er kommet ca. halvveis nå. Er godt å lese om Jack Reacher igjen. Har er det fart og spenning på hver side. Klarer nesten ikke legge den fra meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er fremdeles i sovemodus, så jeg er fremdeles på Skyggerom av Jan Erik Fjell.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter å ha hatt lite tid til lesing i det siste, så håper jeg på å få lest endel nå i helgen. Jeg holder på med "Sandmannen" av Lars Kepler. En spennende bok som er vanskelig å legge fra seg når man først kommer igang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kom et stykke vei i J. K. Fauskangers Skarlagenssalen i løpet av påsken. Men denne boka er så tykk, og jeg har andre bøker jeg har innleveringsfrist på i biblioteket nå midt i april, slik at jeg er nødt til å omkalfatre litt på leserekkefølgen. Så denne helga er det Collini-saken som får prioritet, en tysk bok av Ferdinand von Schirach i grenseland mellom roman og dokumentar.

På biltur T/R sørlandet de siste par dagene har det vært gjenhør med hørespillet Trollspeilet, et hørespill som jeg syntes var mye mer uhyggelig denne gangen enn forrige gang jeg hørte det. Er nok meg selv som er blitt mer engstelig med årene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Holder på med slutten av Ildvitne av Lars Kepler - som lydbok - meget bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var den første Kepler boka jeg leste, og jeg også likte den veldig godt! Ekkel slutt på den syns jeg. Har lest den første boka i serien og ser frem til de to siste. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, slutten er litt "spesi" - men man får vel vite hva som skjer i den siste boka. Jeg kommer nå til å lese Buens Mestre av Conn Iggulden - etter det er planen den siste Kepler eller den siste Jussi Adler-Olsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser Flink Pike av Gillian Flynn, og nærmer meg slutten! Så derfor skal jeg lese ferdig denne i helgen. Virkelig en bok jeg anbefaler! Kan samtidig si at den svarer til alle positive omtaler samt terningskast som har blitt gitt boken. Fantastisk thriller. Så står den siste til Jussi Adler-Olsen for tur, "Marco-Effekten", gleder meg virkelig. God lesehelg til dere alle!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal bare kose meg med "stolthet og fordom" som jeg tok fram igjen i påsken. Tusle gjennom boka og detaljene i ro og mak. Med en kaffe til. Dessuten er det jo blitt fast vane å tilbringe litt tid her inne, lese hva dere andre leser og tenker. Skikkelig koselig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så noen her inne som nevnte en for meg ukjent krimforfatter - Donna Leon. Hennes helt er politimann i Venezia, og jeg har lånt de 4 første på biblioteket. Er i gang med nr 2, de er slett ikke så dumme. Så denne helga tilbringes i mentalt i Italia. Det er ganske ok etter som nok et lag nysnø er ankommet utenfor mitt vindu de siste dagene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg en bok bare jeg (foreløpig) følger på Bokelskere. Det er Tragedien i Svenskhuset av Kjell Kjær og Ulf Aasebø.
Tragedien i Svenskhuset er historien om 17 norske fangstfolk som omkom på Svalbardundergåtefulle omstendigheter vinteren og våren 1873. De hadde søkt tilflukt i det såkalte svenskhuset - et hus som var godt utrustet med alle nødvendigheter for å overleve i mange måneder uten kontakt med omverdenen. Høsten 1872 ble 124 mennesker sperret inne av is nord på Spitsbergen. Det fantes ikke tilstrekkelig mat til alle, og 17 fangstmenn måtte dra til Svenskhuset på andre siden av øyen. De nådde huset uten dramatikk, men etter noen få måneder ble alle funnet døde. Fra 1873 og til i dag har man trodd at de 17 fangstmennene døde av skjørbuk. Etter et omfattende forskningsarbeid konkluderer forfatterne av boken entydig med at dette er feil. Her fortelles den sanne historien om hva som egentlig skjedde.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette så jo mega spennende ut. Håper du tar deg tid til å skrive en liten anmeldelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er ingen racer på bokomtaler eller anmeldelser, men siden du synes dette høres spennende ut, kan jeg gjerne skrive litt mer om boka til deg.
Tragedien i Svenskhuset kom ut i fjor høst, og er skrevet av historiker Kjell Kjær og overlege ved Universitetssykehuset i Tromsø, Ulf Aasebø. Boka er gitt ut på Orkana forlag og omhandler altså skjebnen til 17 fangstmenn som omkom på uforklarlig vis.
Høsten 1872 ble 124 mennesker, fordelt på flere fartøy, sperret inne av is nord på Spitsbergen. På grunn av knapphet i forsyningene måtte noen dra, og det ble til at 17 menn i alderen 19-52 år brøt opp for å overvintre i Svenskhuset, som hadde fått navnet fordi det var oppført av et svensk selskap noen år i forveien, og som var rikelig utstyrt med proviant og brensel. To båter ble dels trukket over isen, dels rodd. Selve farten fra Isfjorden til Svenskhuset tok en hel uke og må ha vært svært strabasiøs – men så var heller ikke ishavsfangst noen «frøkensport» og dette var karer som bokstavelig talt hadde vært ute en vinterdag før. 14. oktober 1872 var de fremme ved Svenskhuset og alt lå til rette for en trygg og forholdene tatt i betraktning, meget behagelig overvintring.
Mennene var totalt avskåret fra omverdenen. I juni 1873 ble alle 17 funnet døde og de fikk et fryktelig ettermæle. Tromsø Stiftstiendene skrev i nekrologen 27. juli samme år at «det er jo øiensynlig paa Grund af Dovenskab og Uforstand, Isfjordmandskabene er omkommet». Skammen for de etterlatte var stor. I ettertid har det blitt stående fast at de 17 døde av skjørbuk – og det var også en utbredt oppfatning i 1870-årene at fysisk arbeid/mosjon var viktig for å forebygge skjørbuk. Men i 2006 begynte Kjær og Aasebø, grepet av det stygge ettermælet til de 17 mennene, å diskutere om dette kunne bero på en feil. Vi får følge de 17 mennenes skjebne dokumentert gjennom dagboka de førte og får også følge forfatternes jakt etter spor som til sist løste saken.
Fangstmennenes dagbok fra 7. oktober 1872 da reisen fra Isfjorden begynte til 19. april 1873 da bare et par av dem fortsatt levde er gjengitt som vedlegg. Det er få og nakne ord, men gripende likevel, som gir et lite inntrykk av og får tankene til å spinne om hvor ulidelig de må ha hatt det, de som lå i Svenskhuset disse dagene i 1872 og -73.
Et par utdrag:
«Onsdag 30de (oktober)Frisk kuling af S.O. – 3 I dag var 4 Mand paa Jagt, ingen Fangst. Alt vel. Sundhetstilstanden god.»
«Mandag 9de (december) Morgen S Ostlig Vind, Klar Luft. Alt vel undtagen en af Mandskabet syg for 8 Dage siden»
Det første dødsfallet skjedde 19. januar. På det tidspunket var nesten samtlige blitt syke. 25 februar skrives det i dagboka: «Vinden fremdeles stille, klar luft. (…) Jeg har kun en Mand der er frisk og som maa passe hele Huset. Herren hjælpe os i vor Nød.»
Boka er rikt illustrert med bilder, og siden den er bygget opp slik at den virkelige dødsårsaken ikke avsløres før i slutten av boken, skal jeg ikke si noe om den her. Men hvis du googler boktittelen får du svaret. Boka er godt skrevet, synes jeg, Kjær og Aasebø pynter seg ikke med ord, men skriver levende og lettfattelig. Jeg synes historie er meget spennende, herunder også polarhistorie, så jeg nøler ikke med å anbefale Tragedien i Svenskhuset.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk for en grundig og ytterligere fristende omtale, og at du ikke avslører hva løsningen på mysteriet er.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser og koser meg med "Idioten" av Dostojevskij. Satt oppe og las ferdig Hermann Hesse sin bok "Østerlandsferden" i går.
Så nå ligger Alphonse Daudet's bok "Småen " klar. Men jeg leser også "Årringer" av Gabriel Scott, vers 1894 - 1945

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser "The Silent People" av Walter Macken. Boka kjøpte jeg i Dublin for tre år siden, men den har stått i hylla og ventet litt. Må innrømme at det var litt flaut å gå inn i bokhandelen og spørre om bøker om "the famine" - den store sultkatastrofen som tok livet av en million irer på 1840-50-tallet... Men jeg traff på en hyggelig og hjelpsom ansatt, som riktignok ikke hadde all verden av bøker å tilby - jeg var ute etter en roman og ikke faktabøker. Han fant en trilogi barne/ungdomsbøker, og så denne boka, som faktisk er den midterste i en trilogi.

Jeg leser den uten å ha lest den første, men det gjør ingenting. "The Silent People" foregår på 1820-tallet og handler om unge Dualta Duane, en av Irlands mange fattige arbeidsfolk. Macken forteller gjennom Dualtas øyne om forsiktig opprør, om O'Connell, om slit og fattigdom, om klasseforskjeller og om overklassens absolutte makt og vilkårlige tyranni. Boka er fra 1962.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, lesehelg. Jeg trenger noe lett, og vurderer Melk og honning. Den har jo en alvorlig underliggende tematikk, men omtalen sier iallfall at den skal være morsom, uten at omtalen alltid stemmer. Det er ett par bøker siden en bok virkelig traff meg mens jeg leste den, og jeg savner det litt, uten at jeg er helt motivert til å lese de mest sjelevrengende bøkene nå.

By Fair Hand høres spennende ut, hvordan er den i språket? Har lest spennende bøker med dårlig språk før, men nå er ikke tiden for velvilje her i gården.

Edit.; Og god helg, selvfølgelig!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Om innholdet i boken er spennende nok har jeg en tendens til å overse språket, til en viss grad, så jeg synes det er vanskelig å svare på. Kan hvertfall si at jeg ikke har reagert på det, noe som pleier å bety at det verken er dårlig eller veldig poetisk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det holder for meg at det ikke er voldsomt irriterende, da henger jeg meg ofte opp i det. Høres absolutt spennende ut, jeg skal legge meg den på minnet. Har tatt fatt på Melk og honning, og den er slik jeg håpet foreløpig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som jeg skrev i en annen tråd til deg, så trenger jeg litt trening i å lese bøker på engelsk. Norske oversettelser kan være svært variable i kvalitet. Da jeg så hva jeg hadde i hyllene, fant jeg "The hunger games". Selv om disse ikke er myntet på min årsklasse, fascineres jeg av historien og karakterene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Min erfaring et at gode bøker kan ofte leses av flere aldersgrupper så det tyder på kvalitet.
Imponerende at du tar tak i det og trener deg, og det høres ut som du bare trengte en liten oppfriskning :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er det ikke fint å være åpen for alle typer bøker uavhenging av alder? Jeg er godt voksen, og som deg ble jeg fascinert av Huger games. Lot meg også oppslukes i Harry Potters verden, for ikke å snakke om noen av Roald Dahls fantastiske barnebøker. Det å kunne glede seg over alle typer literatur er herlig syns jeg. Ok - forbeholder meg retten til å mislike noe også da ;-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Roald Dahls barnebøker er fantastiske og Harry Potter har jeg tilgode. Datteren min har alle bøkene på engelsk, så jeg gleder meg til å låne de en dag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den siste boken til Rowling er også absolutt verdt å lese, enten på norsk eller engelsk. Forøvrig oppfatter jeg ikke Harry Potter som en barnebok, den er en "for alle" bok :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser «Oppdageren» av Jan Kjærstad, som så langt ser ut til å bli favoritten i Wergeland-trilogien. Hvis tiden strekker til blir neste bok Dostojevskijs «En ung manns historie»

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste Kjærstads Wergeland-trilogi for flere år siden, og blir fortsatt irritert når jeg tenker på den. Fikk lyst til å smelle boka i bordet, riste tosken, sette ham skikkelig på plass ---- dette som kjennetegner en god bok, antalelig :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ha ha. Har kjent en del på en lignende følelse når jeg leste de to første bøkene. Har foreløpig muligens et litt mer sympatisk inntrykk av JW i siste boka, men fremdels noen hundre sider igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ettersom det er meldt knallvær i helgen:-),blir det å sette seg i solveggen med "Journal 64",av Jussi Adler Olsen:-),kaffe og noe godt å spise.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter å ha gjort ferdig søknaden til samordna opptak, og fordypet meg i alt jeg kunne finne å lese om forskjellige studentbyer er jeg klar for ei lesehelg med mest mulig fred, ro, og fiksjon. Nå for tiden er det; "Landsbyens blod" av Yan Lianke, "Siege" av Rhiannon Frater, og "City of Lost Souls" av Cassandra Clare. Ellers har jeg klart å rote bort "Girl of Nightmares" av Kendare Blake, men hvis jeg finner den skal den få plassen tilbake. Og "Paradise Lost" av John Milton er "imellom"-boka for helga.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg holder på med alt for mange bøker på en gang nå, så hovedmålet må bli å bli ferdig med noen av de som jeg ikke eier så eierene kan få de tilbake.
Holder på med Den store mummiboka, da jeg egentlig er for sliten til å lese, og koser meg veldig med masse minner fra filmene jeg husker fra jeg var liten.
Da jeg er litt mer våken og konsentrert holder jeg på med Det er ikke mer synd på deg enn andre. En veldig interessant bok, men ikke er bok man slapper av med pga temaet.
Har også akkurat begynt på En dåre fri etter å ha leste diskusjonen om boka her inne fikk den komme ut av bokhylla. Har ikke kommet skikkelig inn i den enda, så vil ikke uttale meg om den enda.
Ellers var jeg innom biblioteket å lånte Bølgerytteren på lydbok. Tenkte dette kunne være grei underholdning i bilen, og lettvindt med at det er en novellesamling slik at får hørt ferdig hver gang jeg kjører. Er litt spent på hvordan det blir, jeg er ikke vant til å høre på lydbøker og er egentlig veldig glad i å høre høy musikk i bilen, men det skal få et forsøk eller fler! Har stor tro på at lydbøker i bilen er noe jeg kan bli veldig glad i bare jeg blir vant til det! :)
På biblioteket plukket jeg også med meg 29 sider mot uro. Denne syns jeg virket interessant da jeg leste bak på den, men har hverken hørt om boka eller forfatteren tidligere.

Så jeg håper på en helg med masse lesing!!
Har også flere bibliotekbøker jeg gjerne skulle lest, men tror jeg har mer enn nok med de jeg har ramsa opp nå ;)

Ønsker alle en god lesehelg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fortsetter der jeg beynte i mars med:

"Kjærstads matrise" av Jan Kjærstad.

I løpet av ca 950 sider med essay fra 1980-tallet og til ca 2007 overbeviser Kjærstad om at han er en utmerket observatør, analytiker og forteller av vesentlige saker i litteraturens og kulturens verden. Vekten ligger overveiende på norske og nordiske tilstander, men her er vitterlig fokus på vesentlig litteratur fra andre himmelstrøk også. Dette er både underholdende og opplysende lesning.

Jeg har med vilje holdt litt igjen på leseprogresjonen av "Kjærstads matrise". Her er nemlig så mye interessant stoff å bearbeide at det er lurt, for meg hvertfall, å ta pauser. Samtidig har jeg følelsen av å ha tilgang på en skikkelig "godtepose" - det gjelder å spare godbitene og kose seg med dem :-)

Vibeke: jeg har litt dårlig samvittighet mtp "Idioten" av Dostoievski. Meldte meg på lesegruppa, men har ikke kommet igang (jeg har den på engelsk lydbok og i Solums norske utgave, så jeg burde bare sette igang). Hva er dine erfaringer her så langt?

God lesehelg, alle sammen! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har bare positive ting å si om det jeg har lest så langt ( snart ferdig med 1. del), det engasjerer og jeg ble fort interessert i hva som skjer videre. Det har gått litt tregt med lesingen, men det er ikke på grunn av boken. Språket flyter godt, noe jeg synes er viktig, og karakterene er spennende og fargerike. Det er bare å sette i gang :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt enig, "Idioten" leste jeg ut i løpet av et par dager. Jeg tok opp et tips her inne om å skrive opp navnene og kallenavnene på hovedkarakterene, det hjalp meg til å holde styr på dem. Dostojevskij ser jeg virkelig frem til å lese igjen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helga leser jeg 2 av bøkene i serien Mystikkens verden, Mystiske skapninger og Mystiske steder, og siden jeg nettopp har lest Hjemsøkte steder starter jeg på The Good Ghost Guide.

I tillegg skal jeg på biblioteket i morgen for å lese Den fantastiske barnelitteraturen siden den er en håndbok og ikke til utlån. Siden den kun er på 85 sider, så leser jeg den ut på en dag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det ble ikke noe av å lese Den fantastiske banelitteraturen idag, siden de ikke fant boka. Gjør et nytt forsøk til uka da de skal lete etter boka for med. Hvis ikke blir det neste gang jeg drar til Fredrikstad bib der den også er på kontoret, eller Halden hvor den er på magasin.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei !
Jeg har akkurat plukket frem "Klokken i Makedonia" :)
Den har stått i bokhyllen i en evighet..
Håper den er bra :)
God helg !

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En mulighet for at det blir tid til å lese ute i solveggen i helga, som i påsken ;) Fikk tredje bok av Jussi Adler-Olsen givendes, så jeg er i gang med den (Flaskepost fra P), men etter åtte kapitler/ 77 sider kjeder jeg meg (hverdagspikanteriene er foreløpig det vittigste), så i går begynte jeg på John Man's Marco Polo. Jeg har hatt lyst til å reise i fjellområdene i Kina en stund, så reisebeskrivelsene hans interesserer. Boka er en smule tørr, så jeg forventer mer action etterhvert, når forfatterens og Marco Polos paralelle reiser når frem til Kublai Khan og Shangdu. God helg, alle!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal fortsette med Abraham Lincoln Vampire Hunter som jeg begynte på for noen dager siden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

MathiasLailaAnniken LStig TReidun SvensliLilleviMarianneMarteAnniken RøilKirsten LundPiippokattaAvaIngunnJEgil StangelandFindusLeseberta_23Marianne  SkageHarald KGrete AmundsenHilde Merete GjessingJoakimGeir SundetIngunn SRisRosOgKlagingWencheHilde H HelsethKarin  JensenAkima MontgomeryJeanetteVegardGrete AastorpTove Obrestad WøienSigmundAgathe MolvikNora FjelliTonesen81John LarsenCathrine PedersenGodemineKjell F Tislevoll