Bøker som man nesten" er forpliktet" til å lese?....Foe noe tull å skrive. Jeg trodde faktisk at vi var så frie og opplyste her i landet at vi leste akkurat det vi ville, og at ingen kunne tvinge oss til å lese noe vi ikke ønsket.De eneste gangen jeg har følt meg forpliktet til å lese noe var på skolen, også var det den forferdelige Hamsun....Aldri har mor mi vært så sinna som da jeg kom hjem med en leseutgave av denne forferdelige nazisten, og ikke like jeg bøkene heller..og bestemte meg igrunnen for at aldri mer denne forfatteren. Det kunne nesten ødelagt hele leselyst , leseglede å bli tvunget til å lese noe sånn. men heldigvis....det gjorde ikke det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg er så enig med deg, bøker skal være til glede og ingen forpliktelse. Når jeg skriver som jeg gjør i innlegget mitt, mener jeg jo ikke med det at det faktisk er eller skal være slik. Heller mer et "kunstig behov" for å kunne bidra i diskusjoner om bøker som "alle" leser. Tror faktisk at mange, mer eller mindre, har lest bøker med dette som motiv. Personlig har jeg gjort det samme, ihvertfall i yngre år. Derfor er jeg glad for å være kvitt disse tilbøylighetene nå. Jeg leser det jeg VIL uavhengig av hva andre måtte mene. Men det er ikke dermed sagt at jeg ikke lar meg påvirke. Hvis jeg ikke hadde vært på "bokelskere" hadde jeg nok ikke lest alle de bøkene jeg har hatt så stor glede av de siste 2-3 årene. Her inne har jeg fått utrolig mye inspirasjon til god litteratur og enda større leseglede. Denne nettsiden er helt unik.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

HeidiElin FjellheimAnn-ElinReidun SvensliAneHarald KAmanda AIna Elisabeth Bøgh VigreBerit RJennyMartinKjell F TislevollBjørg L.siljehusmorMorten JensenPiippokattaSigrid Blytt TøsdalAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEgil StangelandVigdis VoldBjørg RistvedtHilde H HelsethLene AndresenLailaTanteMamieKirsten LundGro Anita MyrvangTine SundalJulie StensethKarina HillestadHege HopenTone Maria JonassenJoannHeidi BellinoronilleEmil ChristiansenTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsKikkan HaugenHilde Merete Gjessing